2 haftayıda bolemez ama
bılemıyorum esımle sorun yasıyorum tatıle gıdecegız vs demen lazım ve onunda bu ıznı vermesı lazım
Yok zaten raporu şimdi almayacağım o hafta için düşündüm :) Bilmiyorum inşallah kayıt tarihleri değişir de sorun çıkmaz. Ama bundan sonra ben de kendimi hiç kasmayacağım bir iş verildiğinde, işi yaparken iyi izin isteyince tü ka ka...
İnşallah canım. İşverenler, amirler kısacası hemen hemen tüm üstler ne yazık ki böyleler. İşverenler daha az insan, daha az giderle daha çok iş yapabilme peşinde, amirler ise onlara yalakalık yapabilsinler diye bizi eşek gibi çalıştırma peşinde. Bir arkadaş yukarıda bahsetmiş "sessiz sözleşmeden" durum aynen bu şekilde. Sonraları üstümüze kalmasını istemediğimiz birşeyi aslında en başta kabul etmemeliyiz ama işte nedense çoğu zaman yapamıyoruz.
bende üniversite personeliyim ama kadromdan dolayı bir birimde çakılıyım sağa sola gönderemiyorlar yani ama izin konusunda ben ve tüm arkadaşlarım sıkıntı yaşıyor.Merhaba arkadaşlar ben 4,5 yıldır üniversitede çalışıyorum, işe başladığımdan beri her öğrenci kayıt haftasında amirimin isteği üzerine gider öğrenci işlerindeki arkadaşlara yardım ederim. Bu yıl rektörlük kayıtları Eylül'den 3-7 Ağustosa çekti. Eşim de özel sektörde çalışıyor ve izin seçme lüksleri yok tüm personel aynı tarihte izne çıkıyor, işyeri 3-17 Ağustos arasında kapanacakmış bu yıl. Ben de bunu duyunca gidip amirimle konuştum, durumu anlattım bir sonraki hafta çıkarsın tatile dedi, mevzu tatile çıkmak değil, eşim evdeyken ben işe gelmek istemiyorum dedim, kimseye izin vermeyeceğim dedi. Ya ben öğrenci işlerinde çalışmıyorum sadece yardıma gidiyorum oraya ve orada 15 kişi çalışıyor... Neymiş ben bilgisayar kullanmayı biliyormuşum. Ya çok sinirlendim. Eşimle geçiremeyeceksem ne anladım ben o yıllık izinden. Tatilin yarısında ben çalışacağım. Gidip rapor alsam bu sefer eminim ki farklı sorunlar yaşanacak. Çok bunaldım...
Merhaba arkadaşlar ben 4,5 yıldır üniversitede çalışıyorum, işe başladığımdan beri her öğrenci kayıt haftasında amirimin isteği üzerine gider öğrenci işlerindeki arkadaşlara yardım ederim. Bu yıl rektörlük kayıtları Eylül'den 3-7 Ağustosa çekti. Eşim de özel sektörde çalışıyor ve izin seçme lüksleri yok tüm personel aynı tarihte izne çıkıyor, işyeri 3-17 Ağustos arasında kapanacakmış bu yıl. Ben de bunu duyunca gidip amirimle konuştum, durumu anlattım bir sonraki hafta çıkarsın tatile dedi, mevzu tatile çıkmak değil, eşim evdeyken ben işe gelmek istemiyorum dedim, kimseye izin vermeyeceğim dedi. Ya ben öğrenci işlerinde çalışmıyorum sadece yardıma gidiyorum oraya ve orada 15 kişi çalışıyor... Neymiş ben bilgisayar kullanmayı biliyormuşum. Ya çok sinirlendim. Eşimle geçiremeyeceksem ne anladım ben o yıllık izinden. Tatilin yarısında ben çalışacağım. Gidip rapor alsam bu sefer eminim ki farklı sorunlar yaşanacak. Çok bunaldım...
bende üniversite personeliyim ama kadromdan dolayı bir birimde çakılıyım sağa sola gönderemiyorlar yani ama izin konusunda ben ve tüm arkadaşlarım sıkıntı yaşıyor.
parçalı izin kullandırtmıyorlar 5+5 gibi mesela. haftasonları hep 2 gün çöpe gidiyor. yol izni hakkımız var ama idarenin yetkisinde ve kullandırtmıyorlar. günlük izinlerde sıkıntı yaşıyoruz verselerde sonradan yıllık izne ekliyorlar,izinliyken geliğ çalıştığımı bilirim. en iyi varsa tanıdık rapor almak , burada coğu kişi işi olduğunda rapor alıyor. sizde bu yolu deneyin bence ne derler diye düşünmeyin sizi çağıracak halleri yok ya işe???
bilgisayar bilmeyenin öğrenci işlerinde ne yaptığını söyler misin çok şaşırdım
Rapor alsam bir şey diyemez tabi ama daha sonra sorun yaşarız, zıt gitmeye başlarız birbirimize.
Ya bırak Allah aşkına izin vermemek için mazeret sayıyor aklınca...
Amirin üstünde biri yok mu ya iznimi ona göre aldım tatil rezervasyonu yaptırdım uçak bilet i vs aldım deseydin ya
Yukarıda da yazdım amirin üstü dekan o da kimseyle görüşmek istemiyor. Geçenlerde tepem attı ayrılmaya kalktım işten gitmesin diye haber yollamış adam. Herkes şikayetçi...
YÖK atıyor dekanı, görev süresi dolmadan kimse birey yapamaz. Rektörlük seçimlerinde rakiptiler...rektör ün de işine geliyor herhalde bunca şikayetçi olunan birini niye tutar ki
Yillik izni kullanmak istedigine dair gerekceleriyle birlikte dilekce yaz. Sana yazili olarak neden izin veremediğini açiklasin. Sende ben o birimde calişmiyorum dersinyada rapor alicaksin. Aram bozulmasin diye ses etmiyosun ama hep ses etmeyenleri eziyolar hemde aran hiçbi zaman iyi olmuyor..
Şu tarihleri arasında iznmi kullanmak istiyorum diye yazılı bir şekilde amirinize dilekçenizi yazın..Dilekçeye yazılı cevap vermek zorunda eğer yine sözlü olarak hayır derse siz yazılı olarak verin deyin.Yine yazılı bir şekilde hayır derse bu sefer bir defa daha dilekçe yazın iznmi kullanmak istiyorum şeklinde yine hayır derse bu sefer neden hayır dediğini yazılı şekilde ispat ettirip direkt gelen o cevabı bimere yazın şikayette bulunun emin olun çözüm bulursunuz
Dilekceni de git kendi ellerinle evrak kayita sok. Sumen alti yapmasinlar
valla ben iş yerinde kimsenin sorumluluk almak istemeyeceği bir işi üstüme yıkmak istediler diye çok direndim inatla öğrenmedim işi ve yapmadım , sonunda zıtta gitsek kazanan ben oldum, su an bireysel bir iş yapıyorum günlük kotamı doldurmam yeterli hem zıt gitsen ne olacak izin ve rapor senin yasal hakkın, işini yaptıktan sonrada kimse sana bir yaptırımda bulunamaz. devlet te çalışan değil yan gelip yatan ve arıza çıkaran kıymet biliyor tecrübeyle sabit , bırak amirinle aram açılır dıye dusunmeyi al bir rapor ,eşinle yap tatilini,kafanı dinle..Rapor alsam bir şey diyemez tabi ama daha sonra sorun yaşarız, zıt gitmeye başlarız birbirimize.
Ya bırak Allah aşkına izin vermemek için mazeret sayıyor aklınca...
http://www.mymemur.com/danistaydan-yillik-izin-vermeyen-amire-tazminat-karari-3896h.htm
Örnek dava var hakkınızı sonuna kadar arayın
Verilen cevaplarıda yazılı olarak isteyin mutlaka
valla ben iş yerinde kimsenin sorumluluk almak istemeyeceği bir işi üstüme yıkmak istediler diye çok direndim inatla öğrenmedim işi ve yapmadım , sonunda zıtta gitsek kazanan ben oldum, su an bireysel bir iş yapıyorum günlük kotamı doldurmam yeterli hem zıt gitsen ne olacak izin ve rapor senin yasal hakkın, işini yaptıktan sonrada kimse sana bir yaptırımda bulunamaz. devlet te çalışan değil yan gelip yatan ve arıza çıkaran kıymet biliyor tecrübeyle sabit , bırak amirinle aram açılır dıye dusunmeyi al bir rapor ,eşinle yap tatilini,kafanı dinle..
Sanırım öyle, nerede olursa olsun iyi niyet suistimal ediliyor. Aptal gibi hissediyorum kendimi...