Amirim ve izin...

_purple_

:)
Kayıtlı Üye
14 Aralık 2012
358
47
Merhaba arkadaşlar ben 4,5 yıldır üniversitede çalışıyorum, işe başladığımdan beri her öğrenci kayıt haftasında amirimin isteği üzerine gider öğrenci işlerindeki arkadaşlara yardım ederim. Bu yıl rektörlük kayıtları Eylül'den 3-7 Ağustosa çekti. Eşim de özel sektörde çalışıyor ve izin seçme lüksleri yok tüm personel aynı tarihte izne çıkıyor, işyeri 3-17 Ağustos arasında kapanacakmış bu yıl. Ben de bunu duyunca gidip amirimle konuştum, durumu anlattım bir sonraki hafta çıkarsın tatile dedi, mevzu tatile çıkmak değil, eşim evdeyken ben işe gelmek istemiyorum dedim, kimseye izin vermeyeceğim dedi. Ya ben öğrenci işlerinde çalışmıyorum sadece yardıma gidiyorum oraya ve orada 15 kişi çalışıyor... Neymiş ben bilgisayar kullanmayı biliyormuşum. Ya çok sinirlendim. Eşimle geçiremeyeceksem ne anladım ben o yıllık izinden. Tatilin yarısında ben çalışacağım. Gidip rapor alsam bu sefer eminim ki farklı sorunlar yaşanacak. Çok bunaldım...

Hakkinizi kullanin neden bu kadar pasif duruyosunuz siz orda çalışmak zorunda bile degilmissiniz böyle davrandikca devami gelecek ben gecen gün müdür yardimcisina açık açık mobing yapiyosunuz suan dedim ve mesafe koydum hic de bisey olmadi daha dikkatli davraniyo hatta

Yanlis anlamadiysam sizin isiniz zaten ogrenci islerinde calismak degil, gonullu yardima gidiyorsunuz. Adi ustunde "gonullu", yani yapmak zorunda degilsiniz, istediginiz zaman da gitmezsiniz, bu sizin goreviniz degil ki. Amirinize aynen boyle soyleyin.

Ve insanlar sessiz olani daha çok çalıştırıyor öğrenci islerinde çalışıp bilgisayar bilmemek ne kadar inandirici herkes yolunu bulmuş işten kaçmanın

İyide amiriniz sizi istedigi islerde kullanamazki.millete yardim edecem.diye izin tarihi degistirecem oldu baska
Sef yada mudurunuzle konusun.rapor alamak zorunda degilsiniz

Gönüllü değil de, kayıt haftası amir arar beni yardım edin der ve ben giderim, yani 4 yıldır istisnasız gittim, ama bir kere izin istedim böyle oldu... Bi de sanki işten kaçıyormuşum izlenimi mi verdim bilemiyorum. Ama çok sinirliyim.

Bir kitapta bununla ilgili bir yazı okumuştum.. Sizin bu durumunuza sessiz anlaşma yapmak deniyormuş.. Yani siz ilk yardım etmeyi kabul ettiğinizde bu sessiz anlaşmayı kabul edip imzalamış oluyorsunuz.. Ve artık her seferinde gidip yapmak zorunda gibi kalıyorsunuz..Bu da amirinizin lehine bir durum oluyor.. Keşke ilk seferinde hayır deseydiniz ama hiçbirşey için geç değil.. Hakkınızı savunun..

İlk işe başladığım hafta kayıtlar vardı amirim git dedi gittim eyvallah ama sonrası dediğiniz gibi sessiz anlaşmaya girdi sanıyorum. Dekanla da bu konuyu konuştuğunu izin vermeyeceğini belirtti 1 hafta çalışmak koymaz bana ama kızdığım nokta eşim evdeyken benim işe gitmek zorunda kalmam

İş tanımınızda olmadığı sürece kimse size o işi yaptıramaz. Rapor biraz sıkıntılı olabilir ama otel rezervasyonu yaptırdığınızı, uçak biletlerine varana kadar aldığınızı mutlaka bu tarihlerde çıkmanız gerektiğini belirtin. En kötü ihtimal amirinizin bir üstü ile görüşün.

15 kişi çalışıyor ve biri bile bilgisayar kullanmayı bilmiyor öyle mi
o zaman amirlerini tebrik etmek lazım bu insanları biraraya topladığı için
sinir oldum ya resmen öğrenci işlerinde çalışanlar kendi iş yüklerini azaltmak için bahane bulmuşlar

Bir de bana akıl veriyor 2. hafta gidersin diye, ben bilmiyorum sanki 2. hafta gitmeyi. Öyle bir yer düşün ki amirin bir üstü personelin yüzünü dahi görmek istemiyor...

Aynen öyle. İşi yapan enayi var ya, vurun abalıya...

O zaman daha fazla dallandırıp budaklandırmadan konuyu kapatmanız en sağlıklısı. Daha çok üzerine giderseniz rapor almaya kalktığınızda göze çok batar. Zaten çok üzerine düşmezseniz belirttiğiniz tarihlere kadar izin ısrarınız unutulabilir sizde rapor alıp paşa paşa tatilinizi yaparsınız eşinizle :)

Yok zaten raporu şimdi almayacağım o hafta için düşündüm :) Bilmiyorum inşallah kayıt tarihleri değişir de sorun çıkmaz. Ama bundan sonra ben de kendimi hiç kasmayacağım bir iş verildiğinde, işi yaparken iyi izin isteyince tü ka ka...

Adam yıllık iznimi vermiyor o tarihte. Kanuna göre amirin iş yoğunluğuna göre takdir yetkisi varmış...
2 haftayıda bolemez ama
bılemıyorum esımle sorun yasıyorum tatıle gıdecegız vs demen lazım ve onunda bu ıznı vermesı lazım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…