Amin Maalouf - Semerkant

Kuzey

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
30 Ocak 2007
2.027
13
Semerkant

Bu görsele ulaşılamamaktadır/Silinmiştir.

“Titanic’te Rubaiyat! Doğu’nun çiçeği Batı’nın Çiçekliğinde! Ey Hayyam! Yaşadığımız şu güzel anı görebilseydim!”
Amin Maalouf, “Afrikalı Leo”dan (YKY, 1993) sonra bu kez Doğu’ya, İran’a bakıyor. Ömer Hayyam’ın Rubaiyat’ının çevresinde dönen içiçe iki öykü… 1072 yılında, Hayyam’ın Semerkant’ında başlayan ve 1912′de Atlantik’te bit(mey)en bir serüven… Bir elyazmasının yazılışının ve yüzlerce yıl sonra okunurken onun ve İran’ın tarihinin de okunuşunun öyküsü/tarihi…

Yazar: Amin Maalouf
Yayınevi: YAPI KREDİ YAYINLARI
Çeviren: Esin Talu-Çelikkan
252 sayfa

Doc formatinda, 0.3 MB
Link Silinmiştir.

seneler önce okumuştum bir arkadaşımdan ödünç alıp.aklımda kalan tek pasaj kitaptan şudur;
Hayat seni korkutuyorsa içini yakıyorsa en yakınların çirkin maskeler takmışsa hayat budur de ikinci kez çağrılmayacağın bir oyun olduğunu söyle zevk verici ve acı çektirici bir inanç aldatmaca oyunu sonuna kardar oyna ister izleyici ister oyuncu olarak. izleyici olman senin için daha iyi içinden kolay çıkarsın.
sanırım yaşadığım hayatı özetlediği için.

Çok güzel bir romandı,doğuya bakışımı tamamiyle değiştirdi ama yine de objektif olmayabilir diye düşünüyorum çünkü Maolouf kendi İranlı.Öyle oyunca İranlı şahsiyetleri haklı gösterme çabası olabilir diyorum.

^Cıvısı cıkmıs dunya'da cok guzeldı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…