Doktorun AMH ını niye istediğine bağlı olarak sonucu ve yorumlaması farklı olur. Adet Düzensiliği, Menapoz başlangıcı, ya da çocuk sahibi olmama gibi gibi.. Test sonuç değerinin yanında referans değer aralığı da yazar. Benimkinde aralık : 0,14 - 10,50 idi. Benim AMH 0,66 çıktı ! Yumurtalık rezervim çok azalmış filan falan. şimdi tüp bebek tedavisi devam ediyor.
AMH hormonu kadının yumurtalıklarında kalan rezervi söylüyor. daha anne rahminde iken kız bebeklerin yumurta rezervi oluşuyor ve hayatı boyunca bu rezervi yavaş yavaş tüketiyor ve bitince menapoza giriyoruz. Doktorların söylediği bu. Yanı yumurta hücreleri çoğalmıyor yenisi oluşmuyor. AMH hormonu yükseltmek demek yumurta çoğaltmak demektir ki bu tıbben mümkün değil. Kürlerden nasıl memnun kalınmış anlamadım. Bu konuda çok araştırma yaptım çok doktor gezdim. Daha 32 yaşımda rezervimin azalması ve sona kalanların daha az sağlıklı olmaları nedeniyle döllenmeleri ve sağlıklı embriyo oluşması da zorlaştığından her tüp bebek denemesinde iki üç yumurta bulununca şükrediyorum. bu kürler olsa olsa kalan yumurtaların daha sağlıklı olmasını sağlarlar diye düşünüyorum
Valla canım inan bilmiyorum ben diğer AMH değerlerini görünce kendiminkine şükrettim zaten. 0.02-.0.03 Amh hormoyula gebe kalanıda duydum. Kürlerden sonra 0.3 olan amh hormonun aylar sonra 0.50 küsürlere çıktığını duydum ne derece doğrudur bilemem tabiki