amh düşüklüğü ve lupus (sle)

tbftmucize

Guru
Kayıtlı Üye
31 Temmuz 2010
395
372
@prof.dr.bülent tıraş mrblar doktor bey ben lupus hastasıyım 2 yıldır 29 yaşındayım aralık ayında bir düşüğüm var doğal yollarla hamile kalmıştım. lupustan dolayı kan sulandırıcı iğne kullanıyorum hamilelikte.. riskli gebelik uzmanına gidiyorum bebeğim olmadı değerlerm şöyle:
amh :1.64
fsh : 4,99
T3: 2,86
T4: 1,09
LH: 7,29
PROLAKTİN :41,08 ( Bunun i.in ilaç kullanamıyorum içinde ostorojen olduğu için lupus tetikliyor)
bu ay yumurta takibi yaptırdım klomen kullandım 1 yumurtam oluştu 20 mm ..
sorum bu durumda tüp bebek hemen denemelimiyim dktum şuan bir şey söylemedi..

Son düzenleme:
hocam birde lupus hastalığı yumurta rezervlerini etkileyip azalltığı için tüp bebek için rapor alabilirmiyiz.. çünkü şartlara bakıyorum 1 yıllık evliyiz 1 defa çatlatma iğnesi kullandım..
şartlarda 3 yıllık evlilik
3 kez aşılama var...

Amh hormonu krsinlikle dikkate aliniyormus..
Benim hic asilamam yok ve 3 yillik evliyim fakat amh 0.32 benim icin rapor cikar dediler evraklarimi hazirladim kurula sunucam
Normald3 asilama sarti da var
Amh dusukse bunlara bakilmiyor

Amh hormonu krsinlikle dikkate aliniyormus..
Benim hic asilamam yok ve 3 yillik evliyim fakat amh 0.32 benim icin rapor cikar dediler evraklarimi hazirladim kurula sunucam
Normald3 asilama sarti da var
Amh dusukse bunlara bakilmiyor
tşk ederim cvp için bu ay çatlatma iğnesi kullandım 1 yumurta oluşunca doktorum amh değerini istedi bizde o zaman farkettik bu ayın sonunda dkt görüşüp bir yol izliycez inşallah rabbim hem bana hem tüm isteyenlere nasip etsin..

@prof.dr.bülent tıraş mrblar doktor bey ben lupus hastasıyım 2 yıldır 29 yaşındayım aralık ayında bir düşüğüm var doğal yollarla hamile kalmıştım. lupustan dolayı kan sulandırıcı iğne kullanıyorum hamilelikte.. riskli gebelik uzmanına gidiyorum bebeğim olmadı değerlerm şöyle:
amh :1.64
fsh : 4,99
T3: 2,86
T4: 1,09
LH: 7,29
PROLAKTİN :41,08 ( Bunun i.in ilaç kullanamıyorum içinde ostorojen olduğu için lupus tetikliyor)
bu ay yumurta takibi yaptırdım klomen kullandım 1 yumurtam oluştu 20 mm ..
sorum bu durumda tüp bebek hemen denemelimiyim dktum şuan bir şey söylemedi..
merhabalar : rahım - tup fılmı cekılmelı. sperm sayı - hareket - morfolojı degerlendırılmelı. Bu sonuclara ayrıca korunmama ve evlılık suresıne gore nasıl bır yoldan gıdılmelı karar verılmelıdır. ( aşılama basarı sansı %10-15 tüp bebek basarı sansı merkezden merkeze degısmekle bırlıkte bızım klınıkte %55-60 tır)Bol sans dılerım.

X