Amerikan Mutfaklı Salonum ve Yerleşim Sorunu

TersAlfabe

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
13 Mayıs 2010
1.117
215
123
Merhaba hanımlar,

Yeni evimin salon ve mutfağı birleşik, çok da geniş değil salon. Daha taşınmadık, şu an dekore etmeye çalışıyoruz. Bana bazı konularda yardımcı olabilir misiniz, bir türlü yerleştiremedim hayallerimi. Salonun bir duvarında boydan boya mutfak var. Diğer duvarı ise doğal kırma taş döşenmiş durumda.

1. Eski evimdeki salondan gelen 3 adet 3'lü kanepe var, onların bir veya birkaçını bu alanda kullanmak mümkün olur mu dersiniz? Yoksa kendimi biraz zorlayıp küçük bir köşe koltuk mu alsam?
2. Mutfak masam ve 4 adet sandalyem var, mutfağın önüne koysam koltuk koyacak yer kalmıyor. Masa+sandalyeler nereye konabilir? (Fransız balkonun önüne koymak istemiyorum ışık kesilmesin diye.)
3. Büyük bir sorun da şu ki, televizyonu koyacak yer bulamıyorum. TV nereye konur?

Önerilerinizi bekliyorum.

$IMAG2394.webp$IMAG2381.webp$IMAG2383.webp

valla benimde açık mufak benim köşe takımı var ama birileri gelince oturma yeri az oluyo istersen bir koltuklarınla deneme yap tv eğer lcd ise duvara as derim diğer türlü olmuyo böle yerlerde.birde fıransız balkonun orrası tam masalık ama kapatmak istemiyorum diyorsun oraya karşılıklı koltukları koysan kapatmamış olursun hemde manzaran olur nası olur orda olup fikir vermek istedim bian burdan zor oldu:8::8:

Çok teşekür ederim fikriniz için. Koltukları balkonun oraya karşılıklı koymayı anlayamadım, koltukların arkası mı balkona bakacak? O zaman televizyonu nasıl izleyeceğiz :s Bir türlü yerleşim yapamadık off nasıl olacak bu iş bilmiyorum. Çok mu daralacak acaba alan, ferahlayalım derken bunalıma mı gireceğiz:5:

televizyon için düşünülmüş yer nerede o salonda yani priz anten girişi vs. var mı varsa nerede

Bencede arkadaşın dediği gibi fransız balkon önüne masanızı koyun kapı arkasına doğruda kanepelerini koyun l şeklinde yapın kanepenizi televizyonuda duvara koyarsınız böyle daha mantıklı geliyor bana hem balkon ve kapıyı engellememiş olursunuz hemde ışıkdan faydalanmış olursunuz..Eviniz gerçi çok büyük geldi bana ve odanızda sığmanız zor olmasa gerek bu şekilde..Güle güle oturun bu arada..

gerçekten çok küçük ,bence sakın kanepe götürmeyin bir köşe takımı alın ,sırtını mutfağa verin önü karşınızdaki kırma taş dediğinizi duvara baksın ,tv nizi de duvara monte edin ,en mantıklısı ,cam önündeki boşluğa da masa ve sandalyeler gelir ,başka türlü kanepe ile asla olmaz ..

$560159_10200201636656277_253696306_n.webp

şöyle amatör bir çizimle anlatmak istediğimi daha net anlatabildim sanırım ,köşe koltuk 1.000 tl ye bile var taksitle filan alırsın bence bu salonu kanepelerin ile daraltma ,sonra boğulursun ,pişman olursun ..

televizyon için düşünülmüş yer nerede o salonda yani priz anten girişi vs. var mı varsa nerede

Tam olarak dikkat edemedim, evi yakında tekrar incelemeye gideceğiz o zaman priz ve anten girişine bakarım. Hiç bu açıdan düşünmemiştim doğru diyorsunuz.

Bencede arkadaşın dediği gibi fransız balkon önüne masanızı koyun kapı arkasına doğruda kanepelerini koyun l şeklinde yapın kanepenizi televizyonuda duvara koyarsınız böyle daha mantıklı geliyor bana hem balkon ve kapıyı engellememiş olursunuz hemde ışıkdan faydalanmış olursunuz..Eviniz gerçi çok büyük geldi bana ve odanızda sığmanız zor olmasa gerek bu şekilde..Güle güle oturun bu arada..

Sanırım herkesin görüşü masayı fransız balkonun önüne koymam yönünde. Masam zaten küçük, salon değil mutfak masası. Sanırım başka seçeneğim yok masayı oraya koyacağım. Madem pencere yere kadar, ışıktan maksimum faydalanmak gerek ama mecbur masa biraz engelleyecek. Ev çok büyük değil; 100-110 m2 civarında. Aslında diğer odaların ebat ve şekli oldukça rahat ama burası mutfakla birleşince zor oluyor yerleştirmesi. Sağolun iyi dilekleriniz için..

Eki Görüntüle 687777

şöyle amatör bir çizimle anlatmak istediğimi daha net anlatabildim sanırım ,köşe koltuk 1.000 tl ye bile var taksitle filan alırsın bence bu salonu kanepelerin ile daraltma ,sonra boğulursun ,pişman olursun ..

Üşenmemiş resim çizip yollamışsınız ellerinize sağlık çok mutlu oldum :) Şimdi kafamda daha net canlandı, ben de böyle düşünüyordum ilk başta kanepelerimi deneyeceğim. Çok boğucu olursa köşe alacağım. Kanepeleri spotçuya versem beş para değer biçmezler, onları da diğer odalara dağıtırım artık.

Üşenmemiş resim çizip yollamışsınız ellerinize sağlık çok mutlu oldum :) Şimdi kafamda daha net canlandı, ben de böyle düşünüyordum ilk başta kanepelerimi deneyeceğim. Çok boğucu olursa köşe alacağım. Kanepeleri spotçuya versem beş para değer biçmezler, onları da diğer odalara dağıtırım artık.

burada birbirimize yardım için varız canım ,

köşe koltuk yerine aynı şekilde 2 kanepe de koyabilirsin ama yerleşim mutlaka böyle olmalı ,koltuğun sırtı mutfağı ayırmalı ,ayrı gibi düşündürmeli ,geçen hafta arkadaşın evini taşıdık ,salonu aynı seninki gibi ve böyle bir yerleşim yaptık harika oldu .

priz girişine bak genelde planı çizenler ayarlıyor zaten ama eylül ün çizdiği gibi çok mantıklı geldi bana

Back
X