• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Amerikada Okumak

babydoll16

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
20 Aralık 2012
134
8
28
34
Arkadaşlar tek başıma amerikaya newyork yada losangeles a gidip ilk başta dil eğitimi arkasındanda yarım kalan lisans programımı tamamlamak istiyorum. Ailem cok destek olabilicek konumda değil. Suan çalıştıgım için belli miktar para biriktirip örneğin 20 bin tl civarı bu iş için yola koyulmayı düşünüyorum. Ancak dil eğitiminden sonra hem üniversite okuyup hemde ekstra olarak çalışıp geçimimi sağlıyabilirmiyim okul parası vs. dahil olmak üzere? Zorluk derecesi hiç önemli değil benim için şansıma güveniyorum.

Durumun ne oldu bilmiyorum ama gitmek istediğin okulların parasına baktın mı? 20.000 TL yeterli bir mebla değil bence.

au pair olarak gitmeyi deneyebilirsin çünkü 20 bin tl ABD de eğitim için yeterli bir miktar değil

20.000 tl ye çok zor ve iş sadece maddiyata değil SAT ve TOEFL sınavlarından aldığın derecelere de bakıyor.Sıfır ingilizceyle orda 1 sene de kalsan bu sınavlardan yüksek biir puan almak çok zor.Native olanlar bile zorlanıyorlar.Özellikle newyork los angeles gibi şehirler ateş pahası.Evet gidip çalışırsın ama biriktirdiğin para bir senelik giderlerini karşılamaz.Sana tavsiyem üniversite okumak istiyorsan Türkiye'de oku 4 sene de biriktir paranı dil eğitimi ,staj ,ya da yaz okulu gibi şeyler için yurt dışına gidersin

Odtü de birkaç bölümde SUNY diye bir program var .sen lys sonucuna göre tercih edip yerleşiyorsun ve ilk yıl hazırlık ve sonra 1 ve 3.sınıfı okuyorsun Odtüde. 2. sınıfını ve 4.sınıfını Amerikada michigan üniversitesinde okuyorsun..mezun olunca 2 diploman oluyor.. hiç yoktan bi fikir olur sana..

Merhaba liseden yakın bir arkadasım bu bolumde okudu.Acıkcası maddı durumunuz cok ıyı ıse secebilirsiniz.Cunku okul yurt ımkanını karsılamıyor.Sunny programı ıcın soyluyorum bunu.

Back