Amerikada öğrencilik ve yaşam?

Sugoii

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Kasım 2008
38
0
32
Merhaba, ben seneye öğrenci değişimi programıyla sınava giricem ve eğer kazanırsam 1 senelik burslu amerikada okuyacağım. Hangi eyalete gideceğim sınavı kazandıktan sonra söylenecek. ve o 1 sene gönüllü ailelerin yanında kalacağız. Sorum şu: Amerika´daki insanlar nasıl ? Benim geçen yaz evimize gelen Amerikalı arkadaşımla bayağı sorun yaşamıştık. Belki burada kendini yalnız hissetti vs ama çok soğuk davrandı. Yani bütün herkesin öyle olmasından korkuyorum.
Ve Amerika okumaya özellikle yaşamaya uygun bir yer mi ? Yardımcı olursanız sevinirim. Hatta eğer sakıncası yoksa, sizlerle tanışmak isterim.

benim kardeşim work and travel programıyla gitti.. ve boston da bi ailenin yanında kaldı.. ve çok memnundu.. çok yardımcı oluyolarmış.. yabancı öğrencilere... hala da aileyle görüşüyor kardeşim..kazanırsan tereddüt etmeden gitmeni tavsiye ederim.. herzaman böyle bi fırsat yakalayamayabilirsin..

Merhaba, ben seneye öğrenci değişimi programıyla sınava giricem ve eğer kazanırsam 1 senelik burslu amerikada okuyacağım. Hangi eyalete gideceğim sınavı kazandıktan sonra söylenecek. ve o 1 sene gönüllü ailelerin yanında kalacağız. Sorum şu: Amerika´daki insanlar nasıl ? Benim geçen yaz evimize gelen Amerikalı arkadaşımla bayağı sorun yaşamıştık. Belki burada kendini yalnız hissetti vs ama çok soğuk davrandı. Yani bütün herkesin öyle olmasından korkuyorum.
Ve Amerika okumaya özellikle yaşamaya uygun bir yer mi ? Yardımcı olursanız sevinirim. Hatta eğer sakıncası yoksa, sizlerle tanışmak isterim.
Sizde YES programından bahsediyorsunuz sanırım.Kazanabildiniz mi?Çok merak ettim delikafadulden

Oncelikle umarim kazanirsin canim burasi ne olursa olsun egitim acisindan gercekten tam bir firsatlar ulkesi.Senin gibi gelen bir arkadasim vardi burda (Azerbeycandan gelmisti o arkadas) onun ilk gonullu ailesi biraz kotuymus yani bir turlu anlasma olmamis aralarinda bu yuzden degistirdi ailesini yani boyle bir imkanin var eger anlasma olmasa arada koruyucu aileni degistirebiliyorsun.Onun disinda burda devletten kucuk bir miktarda olsa para yardimi olucak sana ihtiyaclarin icin ,saglikta da devlet baba arkanda olcakyerimseniben
amerikalilar genelde soguk canim belki inanmazsin ama gercek ne ust konsumu ne de yan kosumu aylardir burda oturmama ragmen tanimiyorum slm bile vermiolar yani gorduklerinde bildigin otlar :umursamaz: ama tabiki hepsi bole degil icinden cok guzel olanalarda cikiyor benim burdaki arkadasimin ikinci ailesi cok guzel cikmisti hatta suan bile gorusuyorlarmis.Bence sen bunalari hic dusunme canim eger kazanirsan gel mutlaka herkez ayni degil soguda var sicagida bunlari dusunup kafani simdiden bunaltma...
Umarim kazanirda guzel bir eyalete dusersin hihoyyyt
ben floridada yasiyorum nerdeyse 3 senedir burdayim.Esim amerikada yasiyor evlenince bende geldim bu gurbet ellere ASK iste opuyorumnanaktan

X