• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Amerika-Üniversite-Sorular.....

ladyrosy

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
7 Mart 2011
791
54
123
Ankara
kızlar yazıma tahammül edip okursanız ve beni aydınlatıp kafa karışıklıklarımın azalmasına yardımcı olursanız çok sevinirim...
1.Ben meslek yüksek okulunda(yani 2 yıllık üniversitede) okuyorum ve okul birincisi olucam...Hacettepe, Odtü gibi üniversiteleri istesem kazanma şansım var...Ama bi yandanda 2 yıl açıköğretim okuyup tamamlasam daha kolay diye düşünüyorum...Sonuçta ben 4 yıl daha eğitim alırken arkadaşlarım iki yılda 4 yıllık mezunu olup hemde işlerine girip paralarını kazanmış olucaklar...Ama bunun yanında bende çok iyi bi eğitim almış olucam bu konuda çok tereddütlerim var..
2.Geçen sene girdiğim liseler için olan kpss sınavından almış olduğum 75 puanım var onunla bi yere alt seviyede olsa memur olarak girip o sırada eğitim olarak kendimimi geliştirsem...Maaş önemli bi kavram benim için...
3. 1 yıllık Amerika'da bölümümle ilgili dış işleri bakanlığı eğitim bursu elde etme şansım var ama 1 yıl boyunca ailemden sevdiğimden ayrı kalma fikri beni korkutuyo aynı zamandada bidaha bu fırsat elime geçmiceği ve ingilizcemi geliştirme fırsatı bulucam için çok kararsızım...
Bu konularda ne yapsam nasıl yaparsam daha iyi olur DGS ile hazırlanıp Boğaziçi Odtü yada Hacettepeyi kazanıp orayı dondursamm diycem ama gidersem Amerika haziran 2012de ve bnm bunları apma şansım 0lanıyor....
Sizler ne önerirsiniz ablalarım, büyüklerim, arkadaşlarım olarak sevgili kk bayanları ...::::????

Tatlım öncelikle tebrik ederim..
Bende myo + aöf ile lisans tamamladım.. lisans diplomamı elime aldığımda henüz 21 yaşımı doldurmamıştım :31:
Elindeki fırsatlar çok güzel.. Eğer ki Amerikaya gitme şansın varsa kesinlikle kaçırma derim.. Çünkü dil çok ama çok önemli oluyor ileride.. Sözünü ettiğin üniversitelerde çok önemli bir yere sahip ama benim için fazla zaman kaybı olucak dersen Amerikayı kesinlikle öneriyorum.. Bu sırada lisansını da tamamlamış olursun.. Elinde dilin olduğu sürece bir çok kapı sana kendiliğinden açılacaktır.. Üstelik başarılı bir arkadaşımızsın.. Kpss lise düzeyinde atanmanı tavsiye etmem..
Yerinde olsaydım eğer ( olmayı inan isterdim ) Amerikaya gider 1 sene de olsa ailemden sevdiklerimden ayrı kalır ( hayat şartları bunlardan çok daha zor ) dilimi öğrenirdim.. Lisans diplomamıda elime alır Kpss A grubundan sınava girerdim.. Ve elimdede bu zamanın neredeyse olmazsa olmazı dil olucağı için çok iyi bir maaşla devlet kariyer kadrosunda işe başlamış olurdum.. Yolun açık olsun canm.. Bol şanslar :34:

Back