Eşimin Green card'ı var ben o şekilde gittim. Ama vizeler konusunda güzel bir bilgiye sahibim diyebilirim :)
Eşinizin almak istediği H1B vizesi hem çok zor hem de çok pahalı bir vize türü.. Kesinlikle avukat aracılığı ile alınıyor, 1 Nisan'da kontenjan açılıyor ve çoğu zaman aynı gün doluyor.. Çok masraflı bir vize ve genellikle Hintliler ile Çinliler dolduruyor.. sadece 5- 10 bin dolar arası avukatlık masrafı var o yüzden şirketler üst düzey çalışanları almayı tercih ediyor.. Çalışma vizesi almak için mesleğinizin Amerika da bir karşılığı olması gerekiyor ve ne yazık ki bizim diplomamız tek başına Amerika da bir işe yaramıyor.. mutlaka ek eğitim alması gerek eşinizin..
Örnek vermek gerekirse Tr'de doktor olan biri orada ki hastanede iş bulamaz, önce bazı derslerden oluşan eğitimi alması gerekir v.s.
Yazdıklarımı okuyunca kara haber tellalı gibi gördüm kendimi ama ben "bir gideyim iş buluruz nasılsa" deyip gerçekten çok kötü şartlarda yaşayanlarla karşılaştığım için bunları anlatma ihtiyacı hissediyorum.. Yoksa gitmeniz sizin ve çocuğunuz için son derece faydalı ancak doğru şekilde yaparsanız en az hasarla atlatırsınız :)