Amerika Chicago'da yaşamaya dair...

impatient_woman

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
4 Şubat 2015
6
1
40
Arkadaşlar merhaba,
Siteyi çok da ha önceden beri takip etmeme rağmen yeni üye oldum ve aranızdayım.
Ben , eşim ve 3 yaşıdaki kızımla birlikte Amerika'da yaşamak için planlar yapıyoruz. tamam o kadar kolay değil dediğinizi duyabiliyorum:) Ama bunu şimdi denemezsek bir daha hiç deneyemeyiz ve hep 'keşke'miz olur. Neyuse çok uzatmıyım , biz bu yol abaş koyduk ve planlarımızı da uyguluyoruz.

Sizden yardımını istediğim konular ise şöyle;
1. Aranızda Chicago da yaşayan var mı? Bana tecrübelerini iletebilir mi?
2. Eşim yazılım uzmanı iş imkanları , iş görüşmeleri yada iş fırsatları ile ilgili tecrübeleriniz varsa bize yardımcı olur musunuz?
3.Aslında kısaca herşeyden bahsetmenizi istiyorum :):):)

Bu yola çıkmamızın en büyük nedeni kızımızın geleceğine ışık tutabilmek.

Lütfen bu sabırsız hatunu fazla bekletmeyin :):):)

Sevgiler ,

Öncelikle şunu sorayım, hangi vize türü ile gitmeyi planlıyorsunuz?

Günaydın,

Öncelikle eşim dil kursu üzerinden gideceğinden öğrenci vizesiyle gidecek, gerekirse orada sertifika programına kayıt olup uzatacak. Amacımız Aralık sonuna kadar yaklaşık 7 ay kadar iş araması yönünde. Ben de kızımla birlikte turist vizesiyle ziyaret edeceğiz.

Günaydın..

Eşiniz öğrenci vizesi ile çalışamaz, dahası öğrenci vizesi ile iş de bulabilmesi imkansız çünkü legal değil.. siz turist vizesiyle gideceksiniz ama sizin kalacağınız süre kapıda ki görevlinin vereceği süre kadar olur bu da en fazla 6 aydır.. eşiniz illegal olarak iş bulsa bile (ki bu durumda iş verene çok ciddi yaptırımlar var) öğrenci vizesi ile kaçak duruma düşer, yakalandığında hem sınır dışı edilir hem de bir daha Amerikaya girmesi çok çok zorlaşır ki ileride çocuğunuz bile giremeyebilir.. Dahası kaçak olduğu için sağlık sigortası olmayacaktır bu da en ufak bir diş ağrısının binlerce dolara mal olması demek..

Bunları sormamışsınız gerçi ama öğrenci vizesi ile gideceğiz deyince anlatmak zorunda hissettim..

Son düzenleme:
Size tavsiye edebileceğim bir Green Card çekilişine katılabilirsiniz.. ya da dil kursu ve sertifika programlarına boşuna para harcamak yerine eşiniz Amerikada Master yapabilir.. Master sonrası 1 sene OPT hakkı olur iş aramak için.. zor bile olsa o şekilde iş bulabilmesi daha olası.. ama en azından yasal olur.. diğer türlü imkansız gibi birşey..

Merhaba,

Yanıtınız için teşekkür ederim.
Eşim orada 1 ay dil okulunda eğitim görecek fakat sonrasında vizesini uzatabilmek için sertifika programlarına dahil olacak. illegal birşey yapmak niyetimiz yok çünkü dediğiniz gibi sonrasında hiç giriş yapamayız. Eşim bu süre içinde gelir sağlamak peşinde olmayacağı için sadece iş arayacak. İlgili kurum, sponsor firma deniyormuş sanırım , çalışma vizesini sağlayabilirse çalışacak. 7 aylık bir sürede bu şekilde iş bulup , çalışma izni ile bir yerde çalışamazsa geri döner. Ama biz iş bulur diye ümit etmek istiyoruz :)

Siz ne şartlarda orada bulundunuz acaba? ( tecrübelerinizden , doğru sorularla faydalanabilmek adına soruyorum)

Eşimin Green card'ı var ben o şekilde gittim. Ama vizeler konusunda güzel bir bilgiye sahibim diyebilirim :)

Eşinizin almak istediği H1B vizesi hem çok zor hem de çok pahalı bir vize türü.. Kesinlikle avukat aracılığı ile alınıyor, 1 Nisan'da kontenjan açılıyor ve çoğu zaman aynı gün doluyor.. Çok masraflı bir vize ve genellikle Hintliler ile Çinliler dolduruyor.. sadece 5- 10 bin dolar arası avukatlık masrafı var o yüzden şirketler üst düzey çalışanları almayı tercih ediyor.. Çalışma vizesi almak için mesleğinizin Amerika da bir karşılığı olması gerekiyor ve ne yazık ki bizim diplomamız tek başına Amerika da bir işe yaramıyor.. mutlaka ek eğitim alması gerek eşinizin..

Örnek vermek gerekirse Tr'de doktor olan biri orada ki hastanede iş bulamaz, önce bazı derslerden oluşan eğitimi alması gerekir v.s.
Yazdıklarımı okuyunca kara haber tellalı gibi gördüm kendimi ama ben "bir gideyim iş buluruz nasılsa" deyip gerçekten çok kötü şartlarda yaşayanlarla karşılaştığım için bunları anlatma ihtiyacı hissediyorum.. Yoksa gitmeniz sizin ve çocuğunuz için son derece faydalı ancak doğru şekilde yaparsanız en az hasarla atlatırsınız :)

Valla ne yalan bende bu cevabınızdan sonra bi karamsarlığa düşmedim değil :) Ama iyi niyetinizin farkındayım ve teşekkür ederim. Eşim yazılım mühendisi ve gitmeyi planladığı yer olan Chicago da çok fazla iş ilanı görüyor . Birkaç kişiyle de ,mümkün olduğunca daha öncer benzer deneyimleri olan, iletişime geçmeye çalışıyoruz.

Yardımlarınız için çok teşekkür ederim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…