Ameliyatsız güzellik ( Botox vs.)

Mune

Nirvana
Yönetici
Super Moderator
12 Temmuz 2006
55.526
212.888
52
Günümüzde estetik cerrahi giderek yaygınlaşmakta ve ülkemizdeki popülaritesi giderek artmaktadır. Kişiler estetik ameliyatlarla fiziksel görünümlerini olumlu yönde değiştirerek toplum içerisindeki aktivasyonlarını, kendilerine olan güvenlerini artırmakta, daha rahat hareket edebilmekte ve daha genç, sağlıklı bir görünüme kavuşmaktadırlar. Estetik cerrahiye hastalar en çok yağ aldırma, burun şekil bozukluklarının düzeltilmesi, karın germe, meme protezi ile meme büyültme, meme küçültme ve meme dikleştirme için geliyorlar. Yukarıda belirtilen estetik girişimler cerrahi müdahale ile kalıcı düzeltme sağlamaktadır.Fakat bazı hasta gurupları ise ameliyatsız, hızlı estetik tedavileri tercih etmektedirler. Bu amaçla hastalar en çok yüz kırışıklıklarının tedavisi ve bacaklardaki varislerin tedavisi amacıyla başvururlar.

Botilinum A eksotoksin(Botox) Uygulamaları:

Botilinum A eksotoksin yüzdeki çatık kaş, göz çevresi kırışıklıkları ve alındaki kas hareketlerine bağlı oluşan alın kırışıklıklarının tedavisinde kullanılır. Botilinum A eksotoksin'in en önemli avantajı cerrahi uygulamaya gerek kalmadan bu bölgedeki kırışıklıkları 4-6 ay süreyle yok etmesidir. Küçük bir iğne ile bölgeye ilaç verilmesinden 3-7 gün sonra verilen bölgelerdeki kırışıklık oluşturan kas hareketleri durur ve böylece bu bölgelerdeki kırışıklıklar kaybolur. Hastaya zararlı etkisi yoktur, 6. ayın sonunda hasta tekrar kas hareketlerini kazanır. ıgne tedavisi tekrarlanarak yüzdeki kırışıklıklar tekrar giderilir, hasta arzu ettiği sürece bu tedaviye devam eder. tekrarlayan uygulamaların hastada zararlı bir etkisi oluşmaz. Botox uygulamaları avrupa ve amerikada kullanım kolaylığı ve hastanın iş ve sosyal aktivasyonlarını engellemediği için son yıllarda popüler hale gelmiş ve kırışıklıkların düzeltilmesi amacıyla sıkça kullanılmaktadır.

Varis ve kılcal damar genişlemelerinin tedavisi:

Kadınların pek çoğu bacaklarındaki genişlemiş damar görünümlerinden şikayetcidirler. Kalıtım, gebelik,hormonal değişiklikler,aşırı kilo alma, uzun süreli oturma ve ayakta hareketsiz duran kişilerde görünümü rahatsız edici damar genişlemeleri sıktır.

Bu tip damar genişlemelerinin tedavisi mümkündur. Özellikle spider venleri denilen küçük kılcal damar genişlemelerinde laser ve scleroterapi etkili ve sonuçları iyi olan yöntemlerdir. Küçük variköz genişlemelerde de laser ve scleroterapi etkilidir. Fakat daha geniş çapları, ağrı,şişlik ve yara oluşumuna neden olan varislerde cerrahi tedavi de yapılacak U.S.G araştırması sonrası düşünülebilir.

Scleroterapi; yapılan muayene sonrası hastanın scleroterapi için uygun aday olduğuna karar verilir ise, Sclerozan ilaç (küçük damarları tıkar ve küçültür) küçük bir iğne yardımı ile genişlemiş damar içine verilir. Scleroterapi Avrupa ve Amerikada son yıllarda popüler hale gelmiştir.Bu tedavinin hamilelik ve süt verme döneminde süt verme dönemi geçinceye ve hamilelik sonrası 3'üncü aydan itibaren yapılması önerilir.

Scleroterapide genellikle birkaç seans sonrası ideal sonuçlar alınır. Her seans sonrası 5-7 gün süreyle baskılı bandaj uygulanır. ıkinci seans uygulamalarına ise bir ay sonra başlanır.

Hyaluronik asit:

Hyaluronik asit yüzdeki derin kırışıklıkların düzeltilmesinde, dudakların kalınlaştırılmasında ve derin yara izlerinin düzeltilmesinde sıkça kullanılır. Özel enjektöler içerisinde bulunan materyal ince bir iğne ile tedavi edilecek bölgeye verilir. Allerjik olmaması nedeniyle uygulama öncesi test enjeksiyonuna gerek yoktur. Hızlı ve tedavi sonucunun hemen alınabilmesi en büyük avantajları arasındadır. ığne ile verilen materyal tedavi sonrası 4-6 ay içerisinde emilerek vucuttan atılır bu nedenle tekrarı gerekir. Tekrarlayan uygulamaların hastada zararlı bir etkisi oluşmaz.

Yağ enjeksiyonları:

Yüzdeki ve vücuttaki derin kırışıklıkların ve çöküntülerin tedavisinde kişinin kendi yağ dokusu alınarak uygulama yapılır. Bu uygulamanın en önemli avantajı hastanın kendi yağ dokusu kullanılmasıdır.

Vücudun bir bölümünden alınan yağ dokusu ihtiyaç duyan miktarda diğer bir vücut bölümüne aktarılır. Böylece hastadaki kırışık veya çökük olan bölge tedavi edilir.Transfer edilen yağ dokusunun %20-30 kadarlık bölümü verilen bölgede hayat boyu kalır.Tekrarlayan trasferlerle bölgedeki kalıcı yağ doku miktarı artırılabilir. Uygulamanın dezavantajı ise tedavi sonrası %70-80 oranında transfer edilen yağ dokusunun 4-6 ay içerisinde emilerek vücuttan atılmasıdır, bu nedenle iki veya üç seans tekrarı gerekebilir.


Burada yer alan hertürlü bilgi ALINTIDIR
 
Son düzenleme:
1. Botox yılan zehiri midir?

Hayır, Botox bir ilaçtır. Özel bir bakteriden üretilmiş doğal, saflaştırılmış protein esaslı bir ilaçtır.

2. Botox Sağlık Bakanlığından onaylı bir ilaç mıdır?

Kaş arası kırışıklıklarının tedavisinde ülkemizde Sağlık Bakanlığı tarafından onaylı ilk ve tek nörotoksin kompleksi Botox'tur. Botox'un bu kullanımı AB ülkelerinde yetkili kurumlarca ve yanı sıra ABD'de FDA tarafından onaylanmış durumdadır.

3. Botox enjeksiyonu yerine kremlerle kırışıklıkları aynı seviyede gidermek mümkün müdür?

Hayır bu mümkün değildir. Botox doktor tarafından kas içerisine yapılan bir enjeksiyondur. Kremler bizzat cilde uygulanır, yüzeysel etkilidir. Etki mekanizmaları farklıdır. Botox dinamik kırışıklıkları etkin bir şekilde giderirken, kremler sadece yüzeysel ince çizgilerde kullanılmalıdır. Sadece cilt üzerinde etkili olan kremler ile kas içerisine enjekte edilen ilaçlar birbiriyle karıştırılmamalıdır. Kremler, cildi besleme, nemlendirme kolejen oluşumunu hızlandırma işlevlerini yerine getirir. Yüzeysel etkili olup , kırışıklık görünümünü hafifletmektedir. Botox ise kırışıklığa yol açan kasları gevşeterek, belirli bir süre için ciltte kırışma meydana gelmesini engeller.

4. Botox yaptırıldığında yüz ifadesinin kaybolduğu söyleniyor doğru mu?

Hayır, Bu hekimin elinde olan ve hastanın arzusuyla gerçekleşen bir olay. Sanıldığının aksine Botox yaptırıldığı zaman donuk, ifadesiz bir surat olması gerekmiyor. Botox yaptıran birçok tiyatrocu var. Kırışıklıklarının giderilmesini isterken mimiklerini kullanmaya devam etmek istiyorlar. Uygulanan doz, bölge seçimi ile bunu sağlamak mümkün. Bazıları kaşlarının kalkmasını isterken bazıları istemiyor. Bazıları için önemli olan göz kenarı ve kaş arası çizgilerinden kurtulmak.

5. Botox uygulanınca yüz şişermi?

Hayır. Yüze yapılan dolgu uygulamaları Botox zannedilmektedir. Botox bir dolgu maddesi değildir, yüzü şişirmez. Estetik opreasyonlarda, dudak ve yanakları dolgunlaştırmak için bazı dolgu maddeleri kullanılmaktadır. Ülkemizde genellikle, hyaluronik asit bazlı dolgu maddeleri, kolajen veya kişinin kendisinden alınan dokular, enjeksiyonlarda dolgu maddesi olarak kullanılmaktadır. Bu malzemeler, dokunun içerisine girdikten sonra, birkaç gün şişliğe neden olabilir. Botox ise bir dolgu maddesi değildir. Kırışıklığa yol açan kasları gevşetmekte kullanılan bir ilaçtır. Serum fizyolojik ile seyreltilerek enjekte edilir. Enjeksiyonun yapılmasından sonra kas içine yayılarak dağılır. Hiçbir şekilde yüzde dolgunlaştırma amaçlı kullanılmaz.

6. Botox dudaklarda kullanılır mı?

Hayır. Sadece dudak üstündeki, sigara çizgileri diye tabir edilen dikey çizgilenmelerde kullanılır. Dudak dolgunlaştırmak için kullanılmaz.

7. Botox pahalı mıdır?

Hayır. Düşünüldüğü kadar değil. Piyasada satılan ithal kremlerle veya 4-6 aylık kuaför masrafı ile karşılaştırıldığında önceden bütçelenebilir rakamlardır. Uygulama fiyatı doktordan doktora değişmekle beraber 400 ila 750 YTL arasında fiyatlar bulunmaktadır.

8. Botox uygulamalarıma devam etmezsem kırışıklıklarım daha kötü olur mu?

Hayır. Kırışıklıklarınız yavaş yavaş tedavi öncesi durumuna geri döner.

9. Botox nedir?

Botox zamanla yüzde oluşan dinamik kırışıklıkları, çizgileri azaltan basit, cerrahi olmayan bir uygulamadır.

10. Botox hangi bölgelere uygulanır?

Özellikle mimik kaslarının hareketine bağlı olarak ortaya çıkan alın bölgesi, kaş arası ve göz kenarı çizgileri Botox tedavisine son derece iyi cewap vermektedir. Bunun dışında üst dudak ve boyun çizgileri tedavi edilebilir. Ayrıca el, ayak ve koltukaltı bölgeleri terleme tedavisinde Botox kullanılmaktadır.

11. Botox'un etkisi ne kadar sürer?

Botox'un etkisi 4-5 aya kadar sürmektedir. Tekrar eden uygulamalarda bu süre artmaktadır.

12. İlk etkiyi nekadar sürede görmeye başlarım?

3-7 gün içerisinde.

13. Uygulama ne kadar sürer?

10-15 dakikalık bir seans yeterlidir.

14. Uygulama sonrasında iyileşme dönemi var mıdır?

Basit, hızlı ve iyileşme süreci gerektirmeyen bir uygulama olduğu için uygulama sonrası günlük hayata hemen geri dönülebilir.

15. Botox uygulamaları ağrılı mıdır?

Çok az ve kısa süreli hafif batma hissi duyulur. Uygulama sonrası ağrı kalmaz.

16. Botox yeni kırışıklıklara yol açar mı?

Hayır. Botox uygulamasından sonra kişiler kırışıklıklarına önceden olmadığı kadar dikkatli baktıkları için böyle zannedilmekte. Birde kaşlar doğal görünümüne göre çok daha fazla kaldırıldığı taktirde böyle bir durum görülebilir. Bu kişinin kendi tercihi ile oluşan bir durumdur.

17. Uygulama nasıl olur?

Doktorunuz en iyi sonucu alabilmek için enjeksiyon yapılacak bölgeyi tespit eder. Anestezi gerekmez, hassasiyete göre belki anestetik bir krem veya buz kompresi uygulanabilir. Uygulanacak her bölgeye çok az dozlarda Botox enjeksiyonla tatbik edilir.

18. Yan etkisi var mıdır?

Bilinçli ve tecrübeli ellerde yan etkisi çok azdır. Çok nadir olarak, baş ağrısı ve enjeksiyon alanında hafif kızarıklık görülebilir, makyajla kolayca kapatılabilir. Her ne olursa olsun Botox'un yan etkisi geçicidir, uygulama alanı ile sınırlıdır.
[/COLOR]
 
Peki aranızda neştersiz kaş kaldırma yaptıran varmı yağ enjekte,botox yada vs. yöntemle Botox'un geçici olması dez avantaj bir kere yaptır unut tarzı bişi istiyorum sürekli onla uğraşamam
 
X