• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ameliyat ve sigara

mad3

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
29 Aralık 2015
149
85
48
30
Arkadaslar yarın daha doğrusu sabah ameliyatim var ameliyattan kaç saat önce sigara içilir bilgisi olan var mı

Bununla ilgili tam bilgim yok ama kac saat once icersen ic narkozun etkisini azaltiyor diye biliyorum. Iyi anlamda degil :) ablami uyutamamisti doktorlar baya ugrasmisti.

İnsan da içmeden duramıyor ya hele bu stresle ne yapacağım bilmiyorum içsem birşey olurmu acaba

Ne ameliyatı olacaksınız ve genel anestezi mi?

Eh içmeyin artık bir zahmet. 24 saat içmemek gerek narkoz alacaksanız.

Arkadaslar yarın daha doğrusu sabah ameliyatim var ameliyattan kaç saat önce sigara içilir bilgisi olan var mı

Öncelikle geçmiş olsun Rabbım şifa versin. Annemınde sabah ameliyat vardı gece 12 idi çıktı dışarı bildim sigara içecek hemen hemşireye dedim o kadar çokk kızdı kıııı bu narkoz veriliyor ya Allah korusun sigara içersen solunum Vs açısından çok tehlikeli sakın içme

Canim öyle diyorsun ama alışmış kudurmuştan beterdir derler elimde değil ki hele bu stresle

Sigara kullanan bir insanım, anlıyorum sizi. Ama sağlığınız daha önemli değil mi?

Ben ameliyat olduğumda bırakmıştım sigarayı. Bir gün önce bıraktım vesile oldu 1.5 sene içmedim. Size de vesile olsun işte.

Narkoz alacaksanız solunum sıkıntısı yaratabilir. Doktorunuz uyarmalıydı aslında. İçmeyin şimdi. Bi bardak süt içip uyumaya çalışın.

Öncelikle geçmiş olsun Rabbım şifa versin. Annemınde sabah ameliyat vardı gece 12 idi çıktı dışarı bildim sigara içecek hemen hemşireye dedim o kadar çokk kızdı kıııı bu narkoz veriliyor ya Allah korusun sigara içersen solunum Vs açısından çok tehlikeli sakın içme
Ay içmeden de ne uyuyabilirim ne de bu stresi atabilirim ya napsam bilemedim

İçmemeye çalışın bana kalırsa. Stresiniz çok fazlaysa Google'dan gevşeme egzersizleri yazıp aratın ve o egzersizleri uygulayın, uyku öncesi. Girmeden önce de derin derin nefes alıp vererek kısa nefes egzersizleri yapabilirsiniz bunları da bulabilirsiniz nette sanıyorum. Şimdiden geçmiş olsun.

Safra kesemde taş var safra kesesini alcaklar genel anestezi ama açık ameliyat değil kapali olacak lakoroskopi ile
Geçmiş olsun, kolay bir operasyon.
Annem yıllar önce bu ameliyatı kapalı oldu, çok da kolay atlattı.
İnşallah sizinki de öyle olur.
Ama sonuç olarak genel anestezi alacaksınız, lütfen dayanın ve içmeyin!
Lokal olsa neyse ama narkozda çok tehlikeli.
Sigara düşündüğünüz an su için, sakız çiğneyin.
Çok az zaman var zaten, yatıp dinlenmek en güzeli.

Sigara kullanan bir insanım, anlıyorum sizi. Ama sağlığınız daha önemli değil mi?

Ben ameliyat olduğumda bırakmıştım sigarayı. Bir gün önce bıraktım vesile oldu 1.5 sene içmedim. Size de vesile olsun işte.

Narkoz alacaksanız solunum sıkıntısı yaratabilir. Doktorunuz uyarmalıydı aslında. İçmeyin şimdi. Bi bardak süt içip uyumaya çalışın.
Uyuyabilsem keşke ama neyse cevaplar için teşekkürler

İçmemeye çalışın bana kalırsa. Stresiniz çok fazlaysa Google'dan gevşeme egzersizleri yazıp aratın ve o egzersizleri uygulayın, uyku öncesi. Girmeden önce de derin derin nefes alıp vererek kısa nefes egzersizleri yapabilirsiniz bunları da bulabilirsiniz nette sanıyorum. Şimdiden geçmiş olsun.
Ćok teşekkür ederim

Geçmiş olsun, kolay bir operasyon.
Annem yıllar önce bu ameliyatı kapalı oldu, çok da kolay atlattı.
İnşallah sizinki de öyle olur.
Ama sonuç olarak genel anestezi alacaksınız, lütfen dayanın ve içmeyin!
Lokal olsa neyse ama narkozda çok tehlikeli.
Sigara düşündüğünüz an su için, sakız çiğneyin.
Çok az zaman var zaten, yatıp dinlenmek en güzeli.
Teşekkür ederim nasıl dayanıcam bilmiyorum ama yapacak birşey yok sağlıktan önemli değil ya sabredicem artık

Bende sigara kullaniyorum ama 1 gun icmeseniz bisey olmaz ben apandist ameliyati oldum ameliyattan sonra 1 hafta sigara icmedim zaten canim bile istemedi gerci. 1 gun durulur.

Geçmis olsun sagliginiza kavusmaniz dilegiyle.icmeyin ve gözlerinizi kapatip uyumayi deneyin derin nefeslerle umarim iyi gelir.

Back