Ameliyat sürecimi tek başıma atlatabilir miyim?

sunseto0o

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
16 Ocak 2025
3
1
1
31
Selam kızlar. Uzun zamandır gitgeller yaşarak ameliyat olmak istiyorum fakat süreci nasıl atlatabileceğimi bir türlü kafamda oturtamıyorum. Yaşayan ve bu süreci geçiren varsa tavsiye istiyorum. Ameliyatı İzmir’de olmayı düşünüyorum. Şehir dışından gelicem fakat yanımda refakatçı olabilecek birisi yok. Bu süreci tek başıma atlatmam beni ne kadar zorlar. Hasta bakıcı vs ayarlama gibi bir şansım olur mu? Bir hafta kadar otelde kalmayı planlıyorum. Bu süreçte toparlanmış olur muyum? Benim gibi süreci tek geçiren oldu mu? Lütfen bu konuda beni aydınlatırsanız çok sevinirim. Artık cesaret edip yaptırmak istiyorum. Çok sıkıldım bu halimden ve devamlı tereddütte kalıp ertelemekten.

Yeni ameliyat olmuş biri olarak ağrı eşiğiniz nasıl bilmiyorum ama ilk 3 gün yardıma ihtiyacınız olucak.ilk gün hastanede kalacağınız için hemşireler yardımcı olur . ikinci günde biraz daha iyi olursunuz 1 haftaya toparlanırsınız diye tahmin ediyorum

Benim arkadaşım oldu yanında ben kaldım. Eğer dikleştirme olmayacaksa sadece protez olacaksa ilk gün zor. Dikleştirme ile çok daha zormuş sadece proteze göre. İlk gün yardım ettim sadece. 2. Gün daha hafifti ağrısı

Yok dikleştirme olmaz heralde zaten meme dokum hiç yok henüz doktorla görüşmedim ama çok sıkıntı yaşar mıyım ondan emin olamıyorum peki hiç bu şekilde ameliyata tek giden biriyle karşılaştınız mı orda özel hasta bakıcı olarak ilgilenebilecek birilerini ulaşabilir miyim acaba

Evet genel olarak ilk hafta zor geçiyor deniliyor peki talep etsem 3 gün hastanede kalsam olabilir mi acaba

Evet genel olarak ilk hafta zor geçiyor deniliyor peki talep etsem 3 gün hastanede kalsam olabilir mi acaba
ücretini ödediğiniz taktirde tabii ki kalabilirsiniz. benim doktorum da 1 gün yatış vermişti normalde çok ağrım olduğundan 2 gün yattım. yanınızda birinin olması da gerekli maalesef. biri olmadan çok zorlanırsınız. yatakta bile doğrulamazsınız

İlan verin hasta bakıcı için bazen görüyorum hastane önündeki duraklarda. 2 gün olsa rahatlarsınız hastane özel mi onlara sorun bizde direkt hastane refakatçi ile gel dediği için gitmiştim. Devlet hastanesinde bile çoğu şeyi hemşire hasta bakıcı yapıyor ama refakatçi şart

Bence ameliyat olan herkesin yanında bir refakatçi şart. Yani şöyle söyleyim bu hafta annem ameliyat oldu basit bir işlemdi. Ameliyat sonrası serum takıldı. E haliyle idrarı geldi. Hemşire tuvalete kalkmasına izin vermedi. Henüz çok erken başınız dönüp düşebilirsiniz 4 saat uzunmanız lazım dedi. Biz bez taktık o şekilde işini gördü kadın. Hani sırf bu yüzden bile özellikle ameliyat günü kesinlikle refakatçi şart. Ki ağrı sızı oluyor. Yemek geliyor mesela tabağı bırakıp gidiyorlar e hastanın önüne kim koyacak. Hani zor tek başınıza süreci yönetmeniz korkutmak istemem tabi

Ben bu ameliyatı olmuş ve ağrı eşiği çok yüksek biri olarak ve ayrıca sezeryandan güle oynaya çıkmış bir kadın olarak kesinlikle kıyasla çok daha ağrılı bir üç gün geçirdim. Bende dikleştirme de oldu. Ama sonrasında çok çabuk iyileştim ama ilk günler iç çamaşırımı bile oğlum indiriyordu sırtımdan beni kavrayıp doğrultuyordu. Evin işini oğlum yaptı diyebilirim oğlum olmasa ne yapardım bilmiyorum arabanın el frenini bile o indirdi kaldırdı. Emniyet kemerimi o bağladı. Yani araba sürdüm ama işte bazı hareketler çok zor mesela çok hafif uzanmak. Kapak açmak saç toplamak bir tık bile güç isteyen şeyler o kadar değerli ki.. istanbulda olsanız gelir size bakardım o derece ..:

Ben de 1 ay önce meme büyütme estetiği oldum. Ağrı eşiğim çok yüksektir normalde ama bu ameliyat beni perişan etti :) 4-5 gün asla tek başıma kalamadım. Kapı kolunu bile başkası açıyordı benim için. Tuvalete gitmek, yatmak kalkmak, yiyicek bişeyler hazırlamak falan neredeyse imkansızdı benim sürecimde. Kollarımı hiç hareket ettiremiyordum. Size tavsiyem yalnız geçirmemeniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…