Ameliyat sonrası dokunmak, darbe almak?

BeyazKaranfil11

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
16 Mart 2021
429
51
Merhaba arkadaşlar. Ameliyat sonrası 24. günümdeyim. Çok şükür büyük acıyacak sızlayacak bir darbe almadım. Ama alerjiden ötürü burnumun içi extra kabuklanıyor akıyor hala hafif sızıntı oluyor deliklerim eşit olsun diye ilk ay takılan burun deliklerini eşitleyiciyi sabah çıkarken burnumun ucunu temizlemek zorunda kalıyorum kulak çöpüyle hafif hafif dokunuyorum afedesiniz temizlemeye çalışıyorum ucundakileri doktor ucu çok önemli dedi ama dokunmadan nasıl yapacağım. Yeğenimi seviyodum kafası burnuma değdi asla darbe değil acı yok dokunma yada mesela çantamın kulpu burnuma değdi elim değiyor yani bunlar normalmi dokunmadan nasıl olacak? Ama ben her dokunduğumda biryere değdiğinde çok korkuyorum hala yan yatmıyorum Şekli bozulur diye psikolojim bozulacak. Abartıyormuyum? Yüzünüzü rahat yıkayabiliyormuydunuz yada yüzünüze fondoten sürerken ilk ay burna sürüyormuydunuz? Burnunuzun içi doluyormuydu? Nasıl temizliyordunuz? Kafayı yiyeceğim kafamda deli sorular

Benimde 1. Ayım bitti sürekli elim burnumda daha bugün kızım su şişesini burnuma vurdu ve burun yağlanması aşırı derece var sürekli Nüket sabunuyla ovalıyrak yıkıyorum bu kadar dert etmeyin ama insanın gerçekten psikolojisi bozuluyor

Seninde burnun şiş mi benim önü ucu yAni çok büyük duruyor nasıl geçecek bilmiyorum

O kadarcık değmeden bir şey olmaz bence. Ben ilk günler uykumda bilincim kapalıyken burnumu kaşıma refleksiyle elimi burnuma çarpıp acıyla uyanmıştım birkaç kez. Bir şey olmadı.

İki hafta sonra filan makyaj yapmaya başlamıştım, doktor fondöten sürebilirsin demişti.

Burnun içini de pamuklu çubukla temizliyordum.

Seninde burnun şiş mi benim önü ucu yAni çok büyük duruyor nasıl geçecek bilmiyorum
Benimkide çok şiş ama dert etmiyorum 2.-3. aylarda baya inmiş olacak diyorlar zaten tamamen inmesi 1 sene sende öyle düşün :) Önemli olan büyük bir darbe almamak ve aksilik olmaması. Yoksa zaman geçiyor bir şekilde. Mesela ben şekil olarak mutluyum ucu şiş olmasına rağmen ama bir erkek arkadaşım arı sokmuş gibi ucu dedi Umrumda bile değil çünkü eski burnum kocamandı bukadar şişik değildi yani iner bi şekilde :)

Dokunmayla ufak değmelerle çarpmalarla şekli bozulmaz değilmi? Ben üstüne dokunmuyorum bile ufak ufak sivilce dolu çünkü doktor peeling yap demesine rağmen asla dokunamıyorum
Hatta ucu aşırı şiş diye şöyle bi dokunayım diye böyle esnedi sanki aklım çıktı o tarafa yamulacak diye

Hayır dokunmayla bir şey olmaz. Benimki acımasına rağmen bir şey olmadı yani. Ama siz yine de dikkat edin ve çok ellemeyin.

Peeling dediğiniz fiziksel peeling mi? Bence yapmayın ya. Ama deri soyuluyorsa yıkadıktan sonra nemliyken parmağınızla ya da bir kağıt havluyla kalkan fazla deriyi nazikçe alabilirsiniz bence.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…