Ameliyat sonrası ayak parmaklarında his kaybı

Toprak111

""Yasanmayan yaslar""
Kayıtlı Üye
4 Nisan 2017
5.037
6.530
İyi geceler arkadaşlar, gece gece içime kurt düştü, erkek kardeşimin ayak bileği kırılmıştı 1 ay önce. Ameliyatla platin takıldı.
Doktoru gecen hafta artık basabilirsin ayağına dedi.Kardeşim ayağına basmaya başladı egzersiz hareketleri deyapıyor .

Ayak parmaklarında güç yok, özellikle 3 parmağını hiç hareket ettiremiyor, hastaneye gidiyor fakat doktoru izinde olduğu için bişey diyemiyorlar. Bu hafta içi doktoru gelecek , bu durum normal mi, geçici mi ? Kendisi de korkmaya başladı sinirleri mi hasar gördü geçici bi durum mu acaba?? Biraz önce hareket ettirmek için egzersiz yaptırdık yine parmakları oynatamadı

Gecici bir durum da olabilir. Baya uzmanlik gerektirn bir konu bu. Yorum yapmak zor. Doktor konusunda geç kalmissiniz ama. Baska iyi bir doktora gostermeliydiniz simdiye. Bir an once gidin gosterin. Gecmis olsun allah sifa versin

Merhaba, öncelikle geçmiş olsun. benimde ayak bileğim 3 yerinden kırıldı ve ameliyat oldum. 5. Haftam yeni bitti, önümüzdeki hafta doktorum üstüne basıp basamayacağıma karar verecek Şimdi öğrendiklerim kadarıyla şöyle bir durum var kasları kullanmadıkça kaslar işlevini kaybediyor ve hatta farketmişsinizdir tüm bacakta incelme oluyor, bunun dışında ameliyatta kas ve bağ dokularıda zarar görebiliyor ve bunlarada müdahale ediliyor Sonuç olarak kullanamadığımızdan dolayı kaslar donuyor ve eklemler kireçlenmeye hatta kemik erimesi olmaya başlıyor Yani ilk başlarda gayet normal olabilir oynatamaması
Benim önerim bir fizik tedavi uzmanına giderek yardım almanız Çünkü ameliyatı yapan ortopedist, kasları açıp yürümeye yardımcı olan kısım fizik tedavi kısmı oluyor. Umarım bir an önce atlatır

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…