ameliyat sonrası asimetrik görünüş

TRTHD

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
15 Eylül 2007
246
2
Merhaba Naci Bey,
Bu formda uzman biri görmek çok sevindirici,

Ben 6 ay önce operasyon geçirdim koltukaltı yöntemiyle. Kas altı, high 290 pip marka takıldı ve bir göğsüm sanırım kesi daha alttan açıldığı için şu anda 1-1,5 cm kadar aşağıda duruyor.

İkinci bir düzeltme operasyonu yapacak doktorum böylece tekrar koltuk altından girerek protezi yukarı çekecek ve alttan bandajlayacakmış.

Bu yöntemle bu bozukluğun giderilmesi mümkünmü. İlk etapta masajla düzelebilir belki diye 3 ay kadar masaj yaptım doktorumun söylemiyle, ancak 1 mm faydasını göremedim. Neticede ikinci operasyonun gerekliliğine karar verdik beraberce. Sedasyon yöntemiyle muayenehane şartlarında yapılacakmış ufak bir operasyon olduğu için. Bu operasyon kesin sonuç verebilirmi buna öğrenmek istiyorum sizden. Ayrıca ikinci operasyonlarda ücret alınırmı bu tarz durumlarda, etikmidir ? Sizler bu konuda nası hareket ediyorsunuz, doktorun seçiminemi bağlı bu durum.

şimdiden teşekkür ederim

sN bAYAN
1. BEN KOLTUK ALTINDAN SON 5 SENEDİR PROTEZ KOYMUYORUM CUNKU SİZDEKİNE BNEZER SONUCLAR ALINMASI çok sık görülen bir komplikasyon
2. PIP protez kullanmıyorum
3. muayenehane şartlarında bu tür operasyonlar yapmıyorum.
kesin sonuç verir mi bilmiyorum bunu doktorunuzla konusmalısınız. Yine ikinci revizyonlarda ucret politikası doktordan doktora göre değişir yine bu da doktorunuzla halletmenşiz gereken bir durum.
saygilarimla

Teşekkürler Naci Bey,

malesef yaşayarak öğrendik, birçok terslik aklıma gelmişti oluşacak komplikasyonlar ile ilgili ama asimetri hiç gelmemişti ve başıma geldi malesef. pıp ben ameliyat olduktan 1 hafta sonra yasaklandı, şimdi hazır 2. operasyon olucakken değiştirsemmi diye düşünmüyorum değil, ancak maddi olarak ve anestezili ağır bir operasyonun ardından getireceği ağrılar nedeniyle çekiniyorum. 6 ayda bir ultrasonla kontrol olup herhangi bir sızma varmı yokmu diye kontrol edilicek artık, gerçi sızma olsa bile radyoloji uzmanı bunu ultrasondan anlarmı bilemiyorum. bu tarz sızmalar nasıl takip edilebilir ultrason yeterlimi yoksa mr çektirmek gerekirmi, bu konuda da yardımcı olursanız çook sevineceğim

tekrar teşekkür ediyorum...

sızmaları us veya daha garantili olarak mr çektirerek öğrenebilirsiniz. Ama PIP sadece yırtılırsa sorun yapabilir yırtılma olmadığı sürece çıkarttırmanız gerekir diyemem.
saygılarımla

X