- Konu Sahibi ebuli_deniz
Arkadaşlar, doktorum ameliyat öncesi, ameliyat planlaması için fotograf çekmek istiyor, bu her doktorun yaptığı bir işlem mi? ben çektirmek istemiyorum sizce gereksiz utangaçlık mı yapıyorum?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Arkadaşlar, doktorum ameliyat öncesi, ameliyat planlaması için fotograf çekmek istiyor, bu her doktorun yaptığı bir işlem mi? ben çektirmek istemiyorum sizce gereksiz utangaçlık mı yapıyorum?
Canım ameliyat öncesi foto çekmek gayet dogal bir durum,çekinmene gerek yok.Hatta ameliyat sonrasındada fotoları çekilecek memişlerin.Karşılaştırma yapılacak.Bence iyi bir şey bu,çünkü ameliyattan sonra herhangibir sorun yaşarsan elinde ameliyat öncesi bir delilin olur.Ne biliyim mesela meme büyüklügün farklı olabilir ameliyattan sonra,doktorun diyebilir ameliyattan öncede öyleydi diye,o zaman fotolarını açıp bakabilirsin,öylemiydi degilmiydi diye.Yada meme ucundan bir sorun yaşayabilirsin... Gereksiz bir utangaçlık bence,çünkü ameliyattan sonra doktor masaj falan yapacak,kontrol edecek elleyecek...:94: Alışmalısın bu durumlara..
haklısın canım, fotografların çok büyük avantajları var, ama ben biraz evhamlı biriyim :) belki de gereksiz yere kuruntu yapıyorum, ama fotograf çektirmek benim tercihim olmalı diye düşünüyorum. Gerçekten zorunluluk değilse çektirmek istemem.
arkadaşlar, ben fotograf çektirmek istemiyorum, fotografların güvenliğinin sağlandığını hiç zannetmiyorum çünkü. Doktor güvenilir olabilir ama yanında çalışanlar ne kadar güvenilir, üstelik fotograflar bilgisayarda kayıtlı kalacak, bilgisayarda verilerin güvenliği için yeterli önlem alınmış mı belli değil? fotografları bilgisayardan silmek bile onları yok etmek için yeterli değil. silinmiş veriler özel programlarla geri getirilebilir. Benden bu operasyon için çoook yüklü bir miktar para isteniyor ama benim isteklerim, tercihlerim kimsenin umrunda değil. fotograf çektirmek istemediğimde ameliyat planlaması için gerekli olduğu söylendi, gerçekten öyle mi? içinizde fotograf çektirmeyen var mı?
Peki şöyle diyelim; hafif de olsa bir asimetri olsa memenizde, protezden sonra siz bunu fark etseniz ve ameliyatın başarısız olduğunu söyleseniz, doktorunuz kendisini size karşı nasıl savunabilecek. Doktor da haliyle hem bu tür yanlış anlamalardan kurtulmak hem de iyileşmeyi takip etmek açısından fotoğraf çekmek ister tabii ki. Siz 2 kontrolünüz arasında bir fark olmadığını savunsanız ama aslında ödem iyileşmesi açısından bir hayli fark varsa ne olacak? Hem siz hem doktorunuz mağdur olacak. Ben olsam hasta takibini düzgün yapmayan dr.a ameliyat olmam. Ameliyatınızı yapıp takibinizi özenli yapmıyorsa 5 sene sonra bile size ameliyat sonrası değişiminizi gösteremiyorsa bence o dr hakkında bir daha düşünmeli. O nedenle bu fotoğraflar bence önemli. Ama yüzünüzün fotoğaflanmamasını rica edebilirsiniz mesela..
Hem ameliyattan önce hem de kontrollerde fotoğraf çektiriyorum. Ama doktorum yüzümle beraber çekmiyor sadece vücut fotoğrafları. Ben de iyileşmemi daha rahat takip ediyorum. Ameliyattan bir süre sonra bir memem biraz daha yukarıdaydı. Zamanla yerine oturacağı söylendi. 4 aylıkken ben hala yerleşmedi diye düşünüyordum çekilen fotoğraflardan baktık ki diğeri ile aynı hizada. Şimdi ben önceki halimi o anki hali görmesem hem kendimi hem de doktorumun başının etini yiyebilirdim. Ayrıca o fotoğraflar sadece doktorun bilgisayarında ve kimse giremez. E doktora da güvenmeyeceksem neden ameliyat olayım.
Naçizane fikrim budur yani..
gerçekten fikir açısından çok faydalı oluyor canım.mesaj sayın 100 civarı olsaydı sana 3 boyutlu resimlerimi göstermek isterdim.öncesi ve sonrası olarak.sen mutluluğuna bak kuruntulardan vazgeç canım.araştır,sorular sor,mümkün olduğu kadar bilinçlen.ben daha ameliyat olamadım ama tecrübeli bir sürü arkadaşımız var ve bizim gibi soruları olan herkese yardım ediyorlar.
aaaaa, 3 boyutlu çalışmanın fotoları var mı sende? naci bey'e gittin sanırım. ben de yaptırdım 3 boyutlu çalışmayı. yazın olacak ameliyatım. senin belli mi?
3 boyutlu fotoları doktor mu hazırlıyor kızlar? benım haberım yok bılgılendırır mısınız
aaaaa, 3 boyutlu çalışmanın fotoları var mı sende? naci bey'e gittin sanırım. ben de yaptırdım 3 boyutlu çalışmayı. yazın olacak ameliyatım. senin belli mi?
3 boyutlu fotoları doktor mu hazırlıyor kızlar? benım haberım yok bılgılendırır mısınız