Ameliyat masası halindeki burun ve iyileşince burun farkı nasıl olur?

Yagmur9248

Guru
Kayıtlı Üye
14 Temmuz 2011
506
85
Merhabalar kaö gündür konu açıyordum artık ameliyatımı oldum. Ameliyat olanlar sormak istiyorum ameliyat masası fotonuz ile sonraki aylardaki haliniz çok farklı oldu mu ameliyat masaımda da beğendim ama burun ucum bir tık daha küçük olabilirmiş dedim. Ameliyat masasında alnımda şiş yüzüm hafiften şişmeye başlamış. Doktor küçülcek ödemli dedi burun ucu. Küçülüyor mu gerçekten fark eder mi?

Bu sorunun cevabını ben de çok merak ediyorum. Henüz 9 gün oldu benimde. Başlık açtım ama pek yorum gelmedi. Fotoğraf da paylaşmıştım ameliyathanedekiyle çok farklı bir burun vardı alçı çıktıktan sonra. Bana da ameliyathane fotografında burun ucunu uzun gibi gelmişti ama şimdi küçük bile geliyor. Burun deliklerim de ameliyat sonrası çok büyük gelmişti. Şuan burnunda büyüklükten ziyade şekli kafama takılıyor. Ödemden dolayı olduğunu ve inmesini ümit ediyorum. Benim fark ettiğim şey şu olmuştu. Doktorun daha çok işlem yaptığı yerler daha şişti. Araştırdığıma göre o bölgelerde dokuyla kaynaşması için iyileşme döneminin başında kemik de oluşturabiliyormuş vücut. Bunlar bazen yok oluyormuş bazen olmuyormuş. Benim doktorum tatile çıktığı için alçımı asistanları çıkarmıştı o yüzden neden kaynaklandığını soramadım. Haftaya bantlarımı o çıkarcak o sıra herşeyi soracağım. İnşallah ödemdendir ve geçer diye düşünüyorum. Çok da düşünmemk en iyisi zaten sürekli değişiyor burun. Doktorum ameliyat öncesi 3 4 ayda iyileşme bekliyoruz derin çok kalın değil demişti. Ben de tamamen oturmasından bahsediyor sanmıştım ama şekli bile 3 ay sonra belli olacak bu gidişle.

Bu arada benim başlığımda bir üye kendi fotograflarını paylaşmıştı benimle ameliyathane fotografıyla son hali çok çok farklıydı. Ama son haliyle alçı sonrası biraz daha benziyordu

Benim de burnum ince deri hoca çok kaldırmış ama inecek dedi dün alçıları çıkarıp tekrar bantladık birkaç dakika yüzüme çok büyük geldi hatta önceki küçük burnumdan bile büyüktü siz öğrendiniz mi? Ben şişlik diye biliyorum

Ben bu yorumu alçı çıkartılıp bantlar takıldığında yapmıştım. Bantlar alındıktan sonra burnumdaki şişlikler baya bir gitmişti. O yüzden sormama bile gerek kalmadı. Şu an 24 gün oldu burun ucumda hala şişlik var ama zamanla geçeceğini düşünüyorum yandan burnum gayet iyi duruyor ama alttan ve önden bakınca şiş olduğu belli. Kalkıklık başta gözünüze takılıyor ama bence zamanla alışıyorsunuz. Ki kalkık burun inebiliyor. Ama tam 90 derece falan yapsa biraz da indiğinde kötü bir burun olur. Büyüklük konusunda gerçekten hala karar veremedim. Sabah kalkıyorum büyük geliyor akşama alışıyor muyum yoksa masaj falan yapınca ödem mi azalıyor normal geliyor foto çekiyorum iyi ayarında daha da küçük olsa saçma olur diyorum. Yani sürekli inceliyorum bir çok tatlı geliyor, bir şöyle de olabilirmiş gibi düşünüyorum. Bir de benim kemerim vardı o kısımda iyileşme döneminde doku oluştuğu için tekrar kemer oluşabiliyormuş. Zamanla oluşan doku tekrar gidiyormuş çoğunda. Bende de hafif oluşuyor gibi hissediyorum şimdiki takıntım da o. İnşallah büyümez. Yani uzun bir süreç olacak ve sürekli değişecek. Şu altı ay meselesine bağlanıyor her soru bekleyip göreceğiz.

Sizin bantlarınız çıktı mı? Merak ettim burnunuzu bana özelden atabilir misiniz rahatsız olmazsanız?

Benim daha yeni 1 hafta oldu diyebiliriz. Bantılıyım çıkacak. Hoca kadınlarda genelde kaldırıyorum 90 dereceyi geçiyor, erkeklerde daha az yapıyorum demişti sanırım ondan. Bir de dudaklarım da kalkınca çooookk garipsedim. Ben de aynı durumu burun deliklerimde yaşıyorum bu arada birisi bi büyüyor bi küçülüyor çözemedim size de cevap için çok teşekkür ederim

Evet kalkıklık zaten yandan hoş duruyor önden dudakla mesafesi insana garip geliyor ama sizin daha çok yeni benim bile hala tam düzelmiş değil dudak hareketlerim ama günden güne eski haline dönmeye başladı. Burun delikleri bende de öyleydi. İlk ameliyattan çıktım gerçekten simetrikti. Fotoğraflarda da öyleydi. İlk gün akşam bir tanesi daha küçüktü. Bir hafta sonra diğeri daha küçüktü. Burun içindeki ödemler baya etkiliyor. Ama şu an eşit. Buruna silikon retainer takıldığında da zaten düzeliyor. Deliklerde önemli olan şekil olarak benzemesi büyüklük küçüklük değişebiliyor zamanla. Ama biri yatay biri dikey şekldeyse o değişmiyormuş. Asimetrik yapıldığını gösteriyor. Ama şekil olarak aynıysa iyileşme dönemi geçtiğinde büyük ihtimal simetrik olur büyüklüğü de.

O doku bendede olustu 2.ayimda. cok masaj yaptim 5.ayima girecegim cikinti hayli azaldi cok sukur. Oyle bir durumda mutlaka masaj yapin ihmal etmeyin

Burun üçün nasil duruyor bana özelden foto atarmisin benim de 1 ay oldu aynı durumdan muzdaribim

O doku bendede olustu 2.ayimda. cok masaj yaptim 5.ayima girecegim cikinti hayli azaldi cok sukur. Oyle bir durumda mutlaka masaj yapin ihmal etmeyin
Merhaba gözlerinizde farklılık oluştu mu ben dün ilk kez gördüm şok oldum kemerli bi burnum vardı şimdi ise gözlerim çok ayrık yuvarlak saçma sapan bi ifade saçma bir bakış upuzun bi surat var yüzümde. Gözlerim değişecek mi lütfen bana bi cevap verinn

Gözlerimde bir farklilik olmadi acikcasi
Ama varsada yuzunuzdeki odem kaynaklıdır diye düşünüyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…