- 16 Nisan 2015
- 46
- 10
- 88
- Konu Sahibi ask ask ask
Eminim öyledir çok panik yaptım
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Hayır devlette yaptırdım cüruklerin cok derin bundan yapmamız lazım dişlerini kurtarmak için dedi7 tanede cok fazlaymis maddi durumdan dolayi mi amalgam yaptirdiniz hem saglik acisindan sikinti hemde goruntude imkaniniz varsa kompozit yapin derim
Inşallah öyledir canım yaAmalgam dolgunun zararlı olmadığını, hatta ara yüz çürüklerinde daha iyi olduğunu drum söylemişti. Civanın kana geçme durumu olamaz.
Tam olarak bende bilgivsahibi değilim sadece civa oldugu icin ister istemez bi tedirginlik olusturuyo tabiki isin ehli daha iyi bilir ama gittiginiz kadin dogum doktoruna bu durumu sorabilirsinizHayır devlette yaptırdım cüruklerin cok derin bundan yapmamız lazım dişlerini kurtarmak için dedi
Canım ben şimdi aradım, böyle birşey varsa benim dolgumu değişelim diye "hayır hayır öyle birşey Yok, bebeğe kesinlikle zarar vermez" dediTamm lütfen sor merak içinde cevabını bekliyom canım çok sagol
Çok sağol canim madem doktorun da onayladı sevindimCanım ben şimdi aradım, böyle birşey varsa benim dolgumu değişelim diye "hayır hayır öyle birşey Yok, bebeğe kesinlikle zarar vermez" dedi
Canım ben zaten hamile değilim bebek emziriyorum süte geçer diye pank ledim banada zararı olur herhalde sonuçta ağzının içindeTam olarak bende bilgivsahibi değilim sadece civa oldugu icin ister istemez bi tedirginlik olusturuyo tabiki isin ehli daha iyi bilir ama gittiginiz kadin dogum doktoruna bu durumu sorabilirsiniz
Bem sute karisacagini dusunmuyorumda sizin sagliginiz icin demistim
Gerci zararli olsada yillardir amalgam var bi sekilde yasaklanirdi diye dusunuyorum
Dolgulardan ötürü cocugunuzda sıkıntı oldumu acaba,sagliginda bedeninde.benimde 7tane dolgum var.Ağzımdan tam 7 adet amalgam dolgu var ve bebek emziriyom 5 ini yeni yaptırdım yaptırmak olaydım içindeki civa anne sütüne bile geçiyor mus bem şimdi ne yapicam lütfen yardım edin bana
Ağzımdan tam 7 adet amalgam dolgu var ve bebek emziriyom 5 ini yeni yaptırdım yaptırmak olaydım içindeki civa anne sütüne bile geçiyor mus bem şimdi ne yapicam lütfen yardım edin bana
Agızda bulunan civa elementer civadır balıktaki ise daha zehirli olan metil civadır , elementer civada yani amalgam dolgularda problem olan sey buharıdır , bu buharı solumak ciddi sağlık sorunlarına sebep olabilir , civa çok toksik bir madde olmakla birlikte beyin bariyerini geçen nadir elementlerden amalgam dolguların fazlalığı kapladığı yüzey arttıkça ağız içinde ısı çiğneme vb durumlarla civa buharına maruziyet artar , toksik maddelerin insan vücudunda etkileri çok fazla duruma bağlıdır dozu en önemlisi ama 20 yıl boyunca ağzında bunları taşıyan biri ile hiç dolgusu olmayan insanın taşıdığı doz elbet aynı değildir , bu arada civa vücutta çok kolay emilir dağılır ve özellikle beyinde yoğunlaşır, solunan civanın %80 ise akciğerlerden emilerek kana karışır :) bu benim doktora tezim ayrıca evet anne sütüne geçtiği ile ilgili çok sayıda çalışma makale mevcut , ileride bunun etkileri ile ilgili çok fazla şey duyacak göreceğiz, bu sebeple yazdığınız şey doğru değil civa kana karışırCiva kana gecmez, kaynar su icseniz de, agzinizda 10 tane de olsa amalgamdaki civa kaniniza gecmeyecek endiselenmenize hic gerek yok, huzurlu bir hamileliginiz olur umarim sevgiler
Hocam ben dis hekimiyim, :) siz benim cevabimi yanlis anlamissiniz. Ben civa kana gecmez derken, agizda durdugu yerde gecmez anlaminda diyorum. Yiyeceklerle, caylarla gececek dozda bir buhar olusmuyor. Dediginiz gibi buhari zararli bu da ne demek, sokulmesi daha zararli demek. Zaten oyle oldugu icin de bizler ozel filtreli maske takiyoruz sokum asamasinda. Yoksa ben alsam yutsam civayi tabiki kana karisir. Ama bu hanimefendinin endisesine yonelik yazdim ben.Agızda bulunan civa elementer civadır balıktaki ise daha zehirli olan metil civadır , elementer civada yani amalgam dolgularda problem olan sey buharıdır , bu buharı solumak ciddi sağlık sorunlarına sebep olabilir , civa çok toksik bir madde olmakla birlikte beyin bariyerini geçen nadir elementlerden amalgam dolguların fazlalığı kapladığı yüzey arttıkça ağız içinde ısı çiğneme vb durumlarla civa buharına maruziyet artar , toksik maddelerin insan vücudunda etkileri çok fazla duruma bağlıdır dozu en önemlisi ama 20 yıl boyunca ağzında bunları taşıyan biri ile hiç dolgusu olmayan insanın taşıdığı doz elbet aynı değildir , bu arada civa vücutta çok kolay emilir dağılır ve özellikle beyinde yoğunlaşır, solunan civanın %80 ise akciğerlerden emilerek kana karışır :) bu benim doktora tezim ayrıca evet anne sütüne geçtiği ile ilgili çok sayıda çalışma makale mevcut , ileride bunun etkileri ile ilgili çok fazla şey duyacak göreceğiz, bu sebeple yazdığınız şey doğru değil civa kana karışır
Zaten hortlatmisim guncel olmayan konuyu, ben zannediyorum yeni bir konuAgızda bulunan civa elementer civadır balıktaki ise daha zehirli olan metil civadır , elementer civada yani amalgam dolgularda problem olan sey buharıdır , bu buharı solumak ciddi sağlık sorunlarına sebep olabilir , civa çok toksik bir madde olmakla birlikte beyin bariyerini geçen nadir elementlerden amalgam dolguların fazlalığı kapladığı yüzey arttıkça ağız içinde ısı çiğneme vb durumlarla civa buharına maruziyet artar , toksik maddelerin insan vücudunda etkileri çok fazla duruma bağlıdır dozu en önemlisi ama 20 yıl boyunca ağzında bunları taşıyan biri ile hiç dolgusu olmayan insanın taşıdığı doz elbet aynı değildir , bu arada civa vücutta çok kolay emilir dağılır ve özellikle beyinde yoğunlaşır, solunan civanın %80 ise akciğerlerden emilerek kana karışır :) bu benim doktora tezim ayrıca evet anne sütüne geçtiği ile ilgili çok sayıda çalışma makale mevcut , ileride bunun etkileri ile ilgili çok fazla şey duyacak göreceğiz, bu sebeple yazdığınız şey doğru değil civa kana karışır