• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Amalgam dolgusu olanlar bakın lütfen...

Hayır devlette yaptırdım cüruklerin cok derin bundan yapmamız lazım dişlerini kurtarmak için dedi
Tam olarak bende bilgivsahibi değilim sadece civa oldugu icin ister istemez bi tedirginlik olusturuyo tabiki isin ehli daha iyi bilir ama gittiginiz kadin dogum doktoruna bu durumu sorabilirsiniz

Bem sute karisacagini dusunmuyorumda sizin sagliginiz icin demistim

Gerci zararli olsada yillardir amalgam var bi sekilde yasaklanirdi diye dusunuyorum

Tam olarak bende bilgivsahibi değilim sadece civa oldugu icin ister istemez bi tedirginlik olusturuyo tabiki isin ehli daha iyi bilir ama gittiginiz kadin dogum doktoruna bu durumu sorabilirsiniz

Bem sute karisacagini dusunmuyorumda sizin sagliginiz icin demistim

Gerci zararli olsada yillardir amalgam var bi sekilde yasaklanirdi diye dusunuyorum
Canım ben zaten hamile değilim bebek emziriyorum süte geçer diye pank ledim banada zararı olur herhalde sonuçta ağzının içinde

Ağzımdan tam 7 adet amalgam dolgu var ve bebek emziriyom 5 ini yeni yaptırdım yaptırmak olaydım içindeki civa anne sütüne bile geçiyor mus bem şimdi ne yapicam lütfen yardım edin bana
Dolgulardan ötürü cocugunuzda sıkıntı oldumu acaba,sagliginda bedeninde.benimde 7tane dolgum var.

Endişenizle ilgili bunca yıl sonra bende bir şeyler yazmak istedim dilerim görürsünüz bu mesajımı,benimde ağzımda yaklaşık 10 tane amalgam dolgum var ve 20 yıl kadar önce yaptırılmış belki daha bile fazla mesleğim gereği özellikle toksik maddeleri araştırınca ağzımda bu zehirli malzemeyle durmak beni günden güne daha çok etkiledi yaptığım stres bile çok fazlaydı , en sonunda güvenli amalgam sökümü diye bir prosedüre ulaştım ve 5 tanesini söktürdüm 2 gün önce kaldı 5 tane :) asıl merak ettiğiniz kısımda ise emzirme döneminde özellikle amalgam dolgu yapıldıysa emzirme önerilmiyor bir süre ve vücuda yapılırken ciddi bir civa yükleniyor bebeğe de emzirme sırasında geçtiği ile ilgili makaleler mevcut bir çok doktorun onları söktürmeyin dediğine lütfen inanmayın ve onları kendiniz ve sağlığınız için söktürün

Civa kana gecmez, kaynar su icseniz de, agzinizda 10 tane de olsa amalgamdaki civa kaniniza gecmeyecek endiselenmenize hic gerek yok, huzurlu bir hamileliginiz olur umarim sevgiler

Civa kana gecmez, kaynar su icseniz de, agzinizda 10 tane de olsa amalgamdaki civa kaniniza gecmeyecek endiselenmenize hic gerek yok, huzurlu bir hamileliginiz olur umarim sevgiler
Agızda bulunan civa elementer civadır balıktaki ise daha zehirli olan metil civadır , elementer civada yani amalgam dolgularda problem olan sey buharıdır , bu buharı solumak ciddi sağlık sorunlarına sebep olabilir , civa çok toksik bir madde olmakla birlikte beyin bariyerini geçen nadir elementlerden amalgam dolguların fazlalığı kapladığı yüzey arttıkça ağız içinde ısı çiğneme vb durumlarla civa buharına maruziyet artar , toksik maddelerin insan vücudunda etkileri çok fazla duruma bağlıdır dozu en önemlisi ama 20 yıl boyunca ağzında bunları taşıyan biri ile hiç dolgusu olmayan insanın taşıdığı doz elbet aynı değildir , bu arada civa vücutta çok kolay emilir dağılır ve özellikle beyinde yoğunlaşır, solunan civanın %80 ise akciğerlerden emilerek kana karışır :) bu benim doktora tezim ayrıca evet anne sütüne geçtiği ile ilgili çok sayıda çalışma makale mevcut , ileride bunun etkileri ile ilgili çok fazla şey duyacak göreceğiz, bu sebeple yazdığınız şey doğru değil civa kana karışır

Agızda bulunan civa elementer civadır balıktaki ise daha zehirli olan metil civadır , elementer civada yani amalgam dolgularda problem olan sey buharıdır , bu buharı solumak ciddi sağlık sorunlarına sebep olabilir , civa çok toksik bir madde olmakla birlikte beyin bariyerini geçen nadir elementlerden amalgam dolguların fazlalığı kapladığı yüzey arttıkça ağız içinde ısı çiğneme vb durumlarla civa buharına maruziyet artar , toksik maddelerin insan vücudunda etkileri çok fazla duruma bağlıdır dozu en önemlisi ama 20 yıl boyunca ağzında bunları taşıyan biri ile hiç dolgusu olmayan insanın taşıdığı doz elbet aynı değildir , bu arada civa vücutta çok kolay emilir dağılır ve özellikle beyinde yoğunlaşır, solunan civanın %80 ise akciğerlerden emilerek kana karışır :) bu benim doktora tezim ayrıca evet anne sütüne geçtiği ile ilgili çok sayıda çalışma makale mevcut , ileride bunun etkileri ile ilgili çok fazla şey duyacak göreceğiz, bu sebeple yazdığınız şey doğru değil civa kana karışır
Hocam ben dis hekimiyim, :) siz benim cevabimi yanlis anlamissiniz. Ben civa kana gecmez derken, agizda durdugu yerde gecmez anlaminda diyorum. Yiyeceklerle, caylarla gececek dozda bir buhar olusmuyor. Dediginiz gibi buhari zararli bu da ne demek, sokulmesi daha zararli demek. Zaten oyle oldugu icin de bizler ozel filtreli maske takiyoruz sokum asamasinda. Yoksa ben alsam yutsam civayi tabiki kana karisir. Ama bu hanimefendinin endisesine yonelik yazdim ben.
Gunumuzde amalgam dolgunun kullaniminin azalmasi tamamen dis hekimini korumaya yoneliktir. Yoksa amalgam hala harika bir dolgudur, cok da severiz. İyi gunler dilerim

Zaten hortlatmisim guncel olmayan konuyu, ben zannediyorum yeni bir konu 😄

Back
X