Amaç ne ola ki?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bakın dünyada görüp görebileceğiniz en kıskanç olmayan insan benimdir. Ama bu durumu ben yaşasaydım muhakkak o an sorardım hadi soramadım basiretim bağlandı diyelim, sonrasında muhakkak sorardım. Üstte bir üye gayet güzel yazmış, dün eşimin yanında mahcup etmek istemedim ama gördüm diye girin. Çektin mi demeyin, çektiğini gördüm neden çektin ve kime gönderdin diyin. Zaten o konuşmadan sonra muhtemelen bir daha iletişim kuramaz sizinle.

Ayrıca gerçekten neden arkadaşınız sizinle yemeğe geliyor? Ben olsam inanılmaz rahatsız olurum. Eşim samimi olmadığı bir arkadaşını sırf reddedemedi diye yemeğe getirse gerçekten sinirlenirim. Bu konuda da hatalısınız.
çok haklısınız. Konuşacağım

İlk hata eşinizle baş başa yiyeceğiniz yemeğe onu da dahil etmek olmuş. Eşime söz verdim kusura bakma yarın seninle yiyelim diyebilirdiniz. Ne gerek vardı onunda gelmesine? İkinci hata ise direk o anda sormamak olmuş. Hayır 1 kerede çekmemiş ki. 3 tane çekmiş bayada açık vermiş. Şaka yollu bile sorabilirsiniz nasıl kocam çok fotojenik dimi, bende bakayım fotoğraflarına diyerek girişseydiniz lafa. Geç değil bence hala sorabilirsiniz. Hiç hoş bir şey değil. Fotoğrafı ortak bir arkadaşınıza attı bence, bi dedikodu dönmüş biriyle.
Aranıza mesafe koyun. İş dışında muhatap olmayın. Zaten baksanıza o size özel hayatı ile ilgili hiçbir şey söylememiş. Siz neden eşinizle yemeğinize kadar dahil ediyorsunuz?
Fazla iyi niyetlisiniz. İnsanlar kötü, devir çok farklı artık. Bu kadar güvenmeyin, hoşgörülü olmayın hak etmeyen insanlara karşı.
kendi yaşıtım işyerinde tek o var başka benim de zaten yaşıtım yok takıldığım kimse de yok diye fazlaca iyi niyetle sende gel istersen dedim. Haksızım :KK43:

Çocukluğumdan beri çalışıyorum ve bu tür "tuhaf" olayları sadece burada okudum. Kimi ailecek gezmeye giderken hiç yakın olmadığı iş arkadaşını kıramadığından aynı otel odasında kalır kimi de eşiyle yemeğe giderken arkadaşını kıramadığından yemeğe gider.
Yetişkin insanlar bu kadar çabuk kırılıp küsmez yani hayır diyebilmelisiniz. Hayır diyemiyorsanız da çektiği fotoğrafı neden çektiğini sorabilmelisiniz. Kendinize biraz değer verin lütfen, size saygı duyulmasını istiyorsanız bunu belli edin.

hanfendi eşimin resmini atıyor yiyemediğini attı diyorum bunun hoşgörüyle ne alakası var ya benim eşim evet yiyemediği eşim. konu bambaşka siz neye takılıyorsunuz

Kadının, size ve eşinize ait toplam 3 fotoğrafınızı çektiğini düşünüyorsunuz. Arkadaşınızın fotoğraf galerisinde eşinizin fotoğrafını gördüğünüz an; neden fotoğrafınızı çektiğini sormuyor ve fotoğraf(lar)ı silmesini istemiyorsunuz. Sebep ? Çünkü hoşgörülüsünüz.

annesine de atmış olabilir şimdi geldi aklıma her öğlen yediğini atıyordu bu sefer yiyemediğini atmıştır! :kızgın:

Sonrada arkadaşınız için "bu sefer yiyemediğini atmıştır!" "...evet yiyemediği eşim" diyorsunuz.

İkiniz de birbirinizin arkadaşı değilsiniz. Ancak fotoğrafı neden çektin demekten sözde çekinip ; kadını eşinize meyletmekle yaftalamak arkadaşınızın yaptığından çok daha ayıp.

Kadın bekar diye mi bu cümleyi rahatça kuruyorsunuz , onu da merak ettim.

hata etmişim hiç böyle biri olarak düşünmüyordum ki arkadaşımı. Eşim farketmiş benim resmimi çekti arkadaşın galiba diye sordu da öyle mi diye sormayı düşünüyorum

Bunu kesinlikle yapmayın.
Çünkü arkadaşınız inkâr edecektir, bir kılıf bulacaktır. Üstüne de eşinizin ona bir ilgisi olduğunu falan söyleyebilir, durduk yere eşinizin böyle bir şey dediğini anlatabilir.

Her zaman kız arkadaşınız ile yemeğe gidiyorken, eşiniz ile gittiğiniz gün onu da davet etmenizi anlayabilirim, özel bir yemek değil sonuçta. Ancak şüphe ettikten sonra galeride fotoğrafları görünce emin olmuşsunuz, keşke orada sorsaydınız. Artık olan olmuş.
Direkt sorun ne cevap vereceğini ve tepkilerini gözlemleyin. Bir de bundan sonra mesafeli davranın.

yani yemedi de yüzyüze bakıyoruz kıza direk hayırdır diyemedim
Yüz yüze baktığınız kişi eşinizin fotoğrafını çekmekten çekinmiyor ama? O anda telini kaptığım gibi noluyor diye hesap sorardım nasıl susup bir şey yokmuş gibi muhabbet etmeye yemek yemeye devam ettiniz. Ne münasebet yaa eşimin fotosunu çekip birilerine gönderecek bir de muhabbetini döndürecek

Merhabalar. Dün çok garibime giden bir olayı sizinle paylaşmak fikirlerinizi almak için yazıyorum. Şimdi benim 7 yıllık bir iş arkadaşım var kendisiyle işle ilgili her türlü sıkıntıyı sorunu birlikte çözmeye çalışır bu konuda dertleşiriz. Arkadaşım bekar. Dün öğlene doğru eşimle yemek yemek için anlaştık sonrasında arkadaşım aradı öğlen beraber çıkalım diye bende ayıp olur kızı ekmiş gibi olmayım diye eşim gelecek sende gel istersen dedim o da eşin bir şey demesin dedi bende bir şey demez ne diyecek gel istersen dedim ve geldi. Eşim yanımıza doğru gelirken baktım telefonu çıkarıp resim çekiyor anladım tabi neyse sonra telefonu kendine yaklaştırdı bi şeyler yapar gibi yaptı. Neyse eşim geldi yürüyoruz baktım bu tekrar telefonu bize doğru tutup telefonu tuttuğu eliyle de çantasının sapını tutar gibi yapıp yine çekti, yetti mi hayır bu sefer oturduk siparişleri verdik baktım gene telefonu çıkardı eşim karşı çarprazında oturuyordu gene çekti ve telefonunun sesi açık olduğundan deklanşör sesini duydum hemen telefonu yere indirdi kameradan çıktı. Allah Allah diye ben tedirgin olurken baktım bu whatshaptan birine eşimin resmini gönderdiğini hissettim sonrasında biraz yazıştı. Sonra kendini akıllı zanneden bu arkadaşım bi ara telefonu masaya koyup galeriye girdi ve ben galeriden eşimin ilk çektiği fotosunu gördüm üstelik galerisinde ilk sırada değil 3. sırada gördüm yani yanında 2 tane daha resim vardı onları tam seçemedim (tahminim biri yürürken biri de oturduğumuzda olan resim olsa gerek o ara telefonuna bir başka resim indirmediyse ya da gelmediyse) zaten benim o tarafa baktığımı görünce hemen galerisinden çıktı. Anlamıyorum dünden beridir anlam vermeye çalışıyorum arkadaşımı seviyorum insan olarak da seviyorum ama bu yaptığına gerçekten üzüldüm. Şimdi siz olsanız bu arkadaşınıza nasıl yaklaşımda bulunursunuz? Eşime dedim o tabi farketmemiş sadece yürürken telefonu bize doğru dik tuttuğunu gördüm diyor. Konuşma onunla resmi ol dedi. Fikirlerinize ihtiyacım var teşekkürler. En Büyük KK
Ben o an o telefonu alirdim ve sorardım gerekirse problem cikartirdim ne alaka benim esimin fotografini cekiyor.
sende gordun ustelik neden sesini cikarmadın.

kendi yaşıtım işyerinde tek o var başka benim de zaten yaşıtım yok takıldığım kimse de yok diye fazlaca iyi niyetle sende gel istersen dedim. Haksızım :KK43:
İş yerindeki insanlardan malesef arkadaş olunmuyor. İş arkadaşı işte kalmalı ve hep bi mesafe olmalı. Arada tek tük iyi insan çıkıyor kabul ama çoğu zaman çıkarcı, kıskanç, arkandan kuyunu kazmaya çalışan tipler oluyor. Çünkü İş yerinde bi rekabet oluyor. Sen öyle düşünmesem ve hissetmesende başkaları düşünüyor.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X