Amaç ne ola ki?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Sonu zaten iyi olmasın. Çok rahatsız edici. Deklanşör sesini duyar duymaz sormalıydınız o an inkar edemezdi. Bence iyi bir niyet asla yok. En iyi ihtimal sizi çekip arkadaşına yorumlatması bu bile çok çirkin. Böyle bir insanla kötü olmayacaksınız da kimle kötü olacaksınız?

Merhabalar. Dün çok garibime giden bir olayı sizinle paylaşmak fikirlerinizi almak için yazıyorum. Şimdi benim 7 yıllık bir iş arkadaşım var kendisiyle işle ilgili her türlü sıkıntıyı sorunu birlikte çözmeye çalışır bu konuda dertleşiriz. Arkadaşım bekar. Dün öğlene doğru eşimle yemek yemek için anlaştık sonrasında arkadaşım aradı öğlen beraber çıkalım diye bende ayıp olur kızı ekmiş gibi olmayım diye eşim gelecek sende gel istersen dedim o da eşin bir şey demesin dedi bende bir şey demez ne diyecek gel istersen dedim ve geldi. Eşim yanımıza doğru gelirken baktım telefonu çıkarıp resim çekiyor anladım tabi neyse sonra telefonu kendine yaklaştırdı bi şeyler yapar gibi yaptı. Neyse eşim geldi yürüyoruz baktım bu tekrar telefonu bize doğru tutup telefonu tuttuğu eliyle de çantasının sapını tutar gibi yapıp yine çekti, yetti mi hayır bu sefer oturduk siparişleri verdik baktım gene telefonu çıkardı eşim karşı çarprazında oturuyordu gene çekti ve telefonunun sesi açık olduğundan deklanşör sesini duydum hemen telefonu yere indirdi kameradan çıktı. Allah Allah diye ben tedirgin olurken baktım bu whatshaptan birine eşimin resmini gönderdiğini hissettim sonrasında biraz yazıştı. Sonra kendini akıllı zanneden bu arkadaşım bi ara telefonu masaya koyup galeriye girdi ve ben galeriden eşimin ilk çektiği fotosunu gördüm üstelik galerisinde ilk sırada değil 3. sırada gördüm yani yanında 2 tane daha resim vardı onları tam seçemedim (tahminim biri yürürken biri de oturduğumuzda olan resim olsa gerek o ara telefonuna bir başka resim indirmediyse ya da gelmediyse) zaten benim o tarafa baktığımı görünce hemen galerisinden çıktı. Anlamıyorum dünden beridir anlam vermeye çalışıyorum arkadaşımı seviyorum insan olarak da seviyorum ama bu yaptığına gerçekten üzüldüm. Şimdi siz olsanız bu arkadaşınıza nasıl yaklaşımda bulunursunuz? Eşime dedim o tabi farketmemiş sadece yürürken telefonu bize doğru dik tuttuğunu gördüm diyor. Konuşma onunla resmi ol dedi. Fikirlerinize ihtiyacım var teşekkürler. En Büyük KK
İnsanlara güvenmeyin, yakınınızda tutmayın, ben olsam rezil etmiştim, nasıl sustunuz ..

hoşgörülüyüm gerçekten. İnsanı kırarım kırmasına da sonu iyi olmaz dönülmez yerlere gelir diye sustum açıkçası
Tebrik ederim, aldatılma konularınızı okurken, size de pek hoşgörülü olmayacaklar. Şimdiden bilin istedim.
Zaten eşinizle yemeğe çıkmışsınız, arkadaşınızı ne demeye çağırıyorsunuz?
Ciddi bir sınır çizme sorununuz var, sizi her arayana her durumda müsait olmak zorunda değilsiniz. Şu an müsait değilim, müsait olduğumda görüşelim demek, kimseyi kırmaz. Bilakis, sizi daha saygın yapar.
Müsait olmamak, illa ki meşgul olmak demek de değil. Canınız istemiyorsa da hayır demeye hakkınız var. O sadece arkadaşınız. Hayatınızın ortağı değil.
Toplu mülakat yapar gibi, eşiniz ile olan yemekte, adamın tanımadığı birini çağırmak ve ona emrivaki yapmak büyük hata.

Burada daha yeni okuduk ailecek tatile giderken, bir arkadaşına hayır diyemediği için tatilini kocasından ayrı odada geçirmek zorunda kalan bir üye vardı.

Sınır çizmeyi öğrenin, yoksa başınız çok ağrır.

yok biliyorum ama maşallah her şeyi sır belki de vardır. Ya zaten özel hayat anlamında bir şey sormam da anlatmam da sadece iş arkadaşım yemeğe çağırmakla hata ettim
O zaman samimiyetiniz bile yokmuş, gerçekten hata etmişsiniz eşinizle yiyeceğiniz yemeğe çağırarak. Benim bir arkadaşım bayılırdı sevgilisiyle buluşacağı zaman yanına birilerini takmaya. Bana garip geliyor baş başa olmak varken eşinin ya da sevgilinin hiç tanımadığı arkadaşını 3. kişi olarak getirmek. Ben eşimi görmeye öğle yemeğine gitsem yanında birini getirse bozulurdum.

Bence böyle söylemeyin eşiniz hakkında dedikodu çıkarır bir de ben onun fotoğrafını ne çekeceğim herhalde beni beğendi böyle şeyler söylüyor diye anlatırsa ne yapacaksınız dengesizin teki belli ki. Çektiğini farkettiğinizi ve galeriyi de gördüğünüzü söylemek daha mantıklı.
eşimle farklı yerde çalışıyoruz dedikodu çıkarsa kendi yanar da sorsan çok zeki bide

Sonu zaten iyi olmasın. Çok rahatsız edici. Deklanşör sesini duyar duymaz sormalıydınız o an inkar edemezdi. Bence iyi bir niyet asla yok. En iyi ihtimal sizi çekip arkadaşına yorumlatması bu bile çok çirkin. Böyle bir insanla kötü olmayacaksınız da kimle kötü olacaksınız?
kötü olurum zaten konuşmayı düşünmüyorum en azından eski samimiyeti asla göstermeyeceğim. Çevresinde neden arkadaşının olmadığını da anlamış bulundum.

yani yemedi de yüzyüze bakıyoruz kıza direk hayırdır diyemedim
Ayy senin telefonun ne guzel foto cekiyormus ver bakim kocam nasil cikmis diye isteyebilirdiniz. Hicbir tepki gostermemek garip olmus. Bence amaci dedikodu. Ortak bir arkadasiniza bravele yemege cikacagiz kocasi da geliyor demistir. O kisi de kocanizi merak edip fotosunu cekip at demis olabilir.

Tebrik ederim, aldatılma konularınızı okurken, size de pek hoşgörülü olmayacaklar. Şimdiden bilin istedim.
Zaten eşinizle yemeğe çıkmışsınız, arkadaşınızı ne demeye çağırıyorsunuz?
Ciddi bir sınır çizme sorununuz var, sizi her arayana her durumda müsait olmak zorunda değilsiniz. Şu an müsait değilim, müsait olduğumda görüşelim demek, kimseyi kırmaz. Bilakis, sizi daha saygın yapar.
Müsait olmamak, illa ki meşgul olmak demek de değil. Canınız istemiyorsa da hayır demeye hakkınız var. O sadece arkadaşınız. Hayatınızın ortağı değil.
Toplu mülakat yapar gibi, eşiniz ile olan yemekte, adamın tanımadığı birini çağırmak ve ona emrivaki yapmak büyük hata.

Burada daha yeni okuduk ailecek tatile giderken, bir arkadaşına hayır diyemediği için tatilini kocasından ayrı odada geçirmek zorunda kalan bir üye vardı.

Sınır çizmeyi öğrenin, yoksa başınız çok ağrır.
Allah razı olsun tokat gibi oldu. Bu konuda kendimi geliştirmeliyim belki de insanları kırmak üzmek istemiyorum diye kendim kırılıp üzülüyorum. Hayret. Teşekkür ederim yorumunuz için

O zaman samimiyetiniz bile yokmuş, gerçekten hata etmişsiniz eşinizle yiyeceğiniz yemeğe çağırarak. Benim bir arkadaşım bayılırdı sevgilisiyle buluşacağı zaman yanına birilerini takmaya. Bana garip geliyor baş başa olmak varken eşinin ya da sevgilinin hiç tanımadığı arkadaşını 3. kişi olarak getirmek. Ben eşimi görmeye öğle yemeğine gitsem yanında birini getirse bozulurdum.
Hayır diyememek dedi ya arkadaşın biri resmen o durum olmuştu. Ayıp diye ince düşündüm resmen incelikten kırıldım :KK43:

Benim bir arkadaşım vardı bu şekilde konuştuğu erkek arkadaşına nereye gidersek gidelim resim atar gittiği yeri gösterirdi erkek arkadaşı takıntılı denecek kadar kıskançtı. Öyle bir durum olabilir mi?
Diğer bir ihtimalse sizin eşinizi merak eden birine atmıştır resimleri ama mutlaka sorun.

onun o edepsizliği karşısında sabrettim kendimi yedim bitirdim. sustum pişmanım o an sormalıydım eşim olmasaydı yanımda sorardım kızı bozmayım ortamda diye ben bozuldum
Şimdi de sorabilirsiniz? Aptal olmadığınızı anlasın. O gün eşimin yaninda seni mahcup etmek istemedim ama fotoğraf çektiğini gördüm,eşimin resmini de anlık galerinde gördüm sebebi ne diye sorun. Sizinle ilişkisine değer veren biri olsa sizin yanınızda eşinizin fotoğrafini cekmezdi.

Siz neden bu kadar korkuyorsunuz anlam veremedim doğrusu. İkili ilişkilerimde bana uygun olmayan ,doğru bulmadığım davranışları olan insanları hemen çıkarıyorum hayatımdan ne gerek ki yani

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X