• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ama çokkkk kararsız kaldım deneyimli bayanlar yardımcı olurmusunuz? :/

ArvenAnnJezebel

Üye
Kayıtlı Üye
21 Mayıs 2013
648
24
18
İstanbul
merhaba kızlar bugun kayınvalidemle bir konuşmamız üzerine aşırı ikileme düştüm
martta düğünümüz var allahın izniyle kına gecesini büyük düşünüyoruz sakaryada düğünüde büyük düşünüyorduk düğünde istanbulda
ama kayınvalidem dediki sizin ailenizi de düşünüyorum gece düğünü olmasa gündüz 1-5 arası olsa nasıl olur dedi bana mantıklı geldi gecenin bir vakti onca insan yollara düşecek benimde içimi huzursuz ediyordu bu durum ama gündüz düğünleri nasıl olur hiç gitmedimki ben :(
birde şöyle bir durum var kayınvalidem bana kalsa nikah olsa düğüne verceğimiz paraylada sizi balayına uğurlasam dedi tabi siz bilirsiniz dedi... bana yardımcı olun nolur kızlar nikah yapsam çokmu sade ve basit olur sanki oldu bittiye gelecek gibi :(
nikah yapan ve düğün yapan bayanlar ne gibi farklılıklar olur arada yani içimde eksik bişiler kalsın istemem bi yandan da kınada düğün gibi olacak aslında... bide ben nikahım hep ayrı olsun isterdim özel nikah elbisesi şapka ve eldivenli kombine bir hayalim vardı:)
ama nikahta mantıklı geliyor daha doğrusu balayına gitmek:) bana yardımcı olun evlenen bayanlar yada kendi fikirleri olan bekar arkadaşlar benim için çok önemli :)

anladığım kadarıyla hem skaryada hem istanbulda düğün olcak. sakaryadaki hem kına hem düğün gibi olcak ki senin ailen orda olsa gerek. istanbuldada eşinin tarafı için diye düşünerek kendi fikrimi sölim. madem sakaryada düğün gibi olcak ailenle göbek atıp eğlencen ikinci bir düğün daha sana sadece strese ve masrafa mal olur.. bencede nıkah yap düğün parasıyla balayını uzat:DDD

anladığım kadarıyla hem skaryada hem istanbulda düğün olcak. sakaryadaki hem kına hem düğün gibi olcak ki senin ailen orda olsa gerek. istanbuldada eşinin tarafı için diye düşünerek kendi fikrimi sölim. madem sakaryada düğün gibi olcak ailenle göbek atıp eğlencen ikinci bir düğün daha sana sadece strese ve masrafa mal olur.. bencede nıkah yap düğün parasıyla balayını uzat:DDD
saol canım :) sanki benimde içimden geçenler senin yorumların gibi :) yani sakaryadan çok kişi gelmez istanbula düğüne nişanlımın aileside öyle kalabalık değiller fazla:) mantıklısı nikah sankiii:)

sakaryada dügün
istanbulda nikah yaparsınız
hem ailenin geri dönüşü kolay olur
hemde masraf azalır balayına gidersiniz

Benim anlamadigim bunu neden nisanlinla degil de annesiyle konusuyorsun. Nisanlin ne dusunuyor? Senin gonlunden ne geciyor? Eger iki dugun olacaksa balayi olmayacak mi? Olmayacaksa bir dugun bir nika yeterli.

Burda içinde kalacak bir şey yok aslında .
Bir şehirde nikah bir şehirde düğün ve sonra balayı :16::16:

benim düğünüm gündüz oldu :)
gerçi düğün derken oynamadık biz
nikah sonra da yemek
sadece nikah da olsun istemedim yemek oldu
deniz kenarında güzel bir yerdi
güzel de oldu.
bi gece önce de bi otelde küçük bi kına yapmıştım

Benim anlamadigim bunu neden nisanlinla degil de annesiyle konusuyorsun. Nisanlin ne dusunuyor? Senin gonlunden ne geciyor? Eger iki dugun olacaksa balayi olmayacak mi? Olmayacaksa bir dugun bir nika yeterli.

nişanlımın değil benim dediğim olur çünkü :) o bana bıraktı herşeye uyarım dedi ama nikah ağır basıyor ona çünkü süğün dernek sevmez pek ama yinede sana uyarım dedi...iki düğün olacak sa evet balayı olmayacak...

benim düğünüm gündüz oldu :)
gerçi düğün derken oynamadık biz
nikah sonra da yemek
sadece nikah da olsun istemedim yemek oldu
deniz kenarında güzel bir yerdi
güzel de oldu.
bi gece önce de bi otelde küçük bi kına yapmıştım

teşekkür ederim fikirlerin için nikah fikrine daha sıcağım sanki :) sonsuza kadar mutluluklar sizedeee :)

ben bekarım ama yorum yapmak istiyorum bana göre evleniyorsun ne gereği var balayı için isteklerinden vazgeçmeye sonuçta koca ömür var önünüzde....

bence düğününü yap balayını gecikmeli yaparsın herzaman ama düğününü bir daha yapamazsın. gerekirse kredi kartına taksitle gidersiniz balayına. 1 bçk milyara da gidebileceğin yerler var bir sürü ve güzel.. 1 yıla böldürsen 100 liradan ödersiniz... düğünün geri dönüşü yok ama içinde kalmasın.

bence düğününü yap balayını gecikmeli yaparsın herzaman ama düğününü bir daha yapamazsın. gerekirse kredi kartına taksitle gidersiniz balayına. 1 bçk milyara da gidebileceğin yerler var bir sürü ve güzel.. 1 yıla böldürsen 100 liradan ödersiniz... düğünün geri dönüşü yok ama içinde kalmasın.

asıl sorun maddiyatta değilki istanbuldaki düğüne bizden çok fazla kişi gelmeyecek 50 kişiyi geçmez o yüzden mantık yaptım kendimce kına zaten düğün tadında olacağı için nebilim kızlar yaa :S

Merhaba şans eseri senin konuya geldim ve bende kendi fikrimi sana söylemek istedim senin alien ve nişanlının aile başka yerlerde anladığım kadarı ile ve kına gecen de kız tarafında olucak peki kına gecene istanbuldan yani nişanlının ailesi gelecekmi ? istanbulda düğün yaptığında senin ailen ve akrabaların ne kadar olur ilk önce bir onların listesini yap evet düğünler kına geceleri biraz masraf oluyor ama şunuda söylemeden geçemiyeceğim sonuçta takı merasimleri ve hediyeler oluyor bunlarıda düşünmeni isterim ve ona göre bir yol çizmeni isterim. Ben kendimden örnek vermek isterim benim ikiside aynı yerde oldu ama iyikide oldu diyorum ve balayınıda çok uygun bi yere gitmiştik çok eğlendim düğünümdede kına gecemde hiçte pişman değilim bence sende ikisinide yap bem kına elbisenle hemde gelinliğinde güzel güzel oynar ve kurtlarını dökersin... Şimdiden tebrik ederim...

Back