Geriatri - Yaşlılık Bilimi Alzheimer ile ilgili bizzat yaşadıklarım... (Alzheimer ilacına hayır dedik)

94049

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
7 Ağustos 2008
3.117
1
merhaba kızlar;
benim babannem 7 senedir alzheimer ve teşhis konduğundan bu yana ilaç tedavisi oluyor.77 yaşında şuan.
1 yıl önce dedemi kaybetik bu süre zarfında babanemin hastalığı iyice ilerledi. agresifleşti, sürekli kendi kendine konuşur oldu, halay kurar oldu,evden falan kaçmaya kalkştı bizi dinlemedi.doktoru ilerleyince ilacının dozunu artırdı. dahada hırçınlaştı.
amcamın bir arkadaşının annesi de aynı şekildeymiş. bir gün alzheimer ilaçlarının yan etklerini prospektüsten okuyunca gerçeği kavramış. ilacın içeriği belli bir yaştan sonra hastalara ağır gelmekte halüsilasyon yapabileceği, asabiyet yapabileceğinini okumuş.ve hemen ilacı kesmiş.şu anda annesi 1 senedir gayet iyiymiş.
amcam bu olayı dyunca bizde içeriğini inceledik. gerçektende bu şekilde bir ifade var. deneme amaçlı babannemin ilaçlarını kestik.
inanamıcaksınız ama sonuç muhteşem. şu anda ilaçlarını keseli birinci ay oldu. babannm eski halinden hala iyi. daha bilinçli dikkatli. asabiyeti yok. unutması hiç yok. normal bir yaşlılık unutması sadece o kadar.

şimdi doktor araşıracağız doktorunu değiştireceğiz. ama kesinlikle bitkisel tedavi uygulucaz artık babanneme. bu olay olduktan snra ilaçların insan hayatını nasıl mahfettiğni anladım.

belkide bu ilaçlar yüzünden nice alzheimer hastalarının hastalığı iyice ilerliyor....
doktorlar hala ısrarla ilaca devam diyorlar....

bizzat kendi tecrübemdir, düşüncemdir....hepinizle paylaşmak istedim.

Son düzenleme:
insanlara yanlış bilgi vermeyin lüften yaa...
alzheimer hastalığı maalesef ilerleyici ve kesin tedavisi olmayan bi hastalıktır zaten ilaçlardan %100 şifa göreceksiniz diye bişi yok..
agresyon, kişilik değişiklikleri, halüsinasyonlar vs. hastalığın ilerleyen evrelerinde zaten varolan bişeydir.

insanlara yanlış bilgi vermeyin lüften yaa...
alzheimer hastalığı maalesef ilerleyici ve kesin tedavisi olmayan bi hastalıktır zaten ilaçlardan %100 şifa göreceksiniz diye bişi yok..
agresyon, kişilik değişiklikleri, halüsinasyonlar vs. hastalığın ilerleyen evrelerinde zaten varolan bişeydir.
arkadaşım ben sadece yaşadıklarımı tecrübemi anlattım, illa şunu yapın bunu yapın diye bir kaidem yok. yapmak isteyen yapar, yapmak istemeyen yapmaz.yazımı tam okumadın galiba... polemik yapmaya hiç gerek yok. insanları hiçbirşeye yönlendirmiyorum.ila bunu böle yapın şöle yapın da demedim.lütfen!!!!
herkesin paylaşımları gibi bende bişiler paylaştım
....

merhaba arkadaşlar anneannemde alzheimer hastası yaklaşık olarak 6 -7 yıldır var bakımı çok önemli önceleri hiç bişey yemiyordu ilaçları düzenli verilmiyordu 1 yıldır annemim yanında önceleri sadece süt ve cicibebe yedirmiş teyzemler ve hazır çorbalardan ama son 1 yılda epey gelişme oldu her yemeği yiyor ilaçları düzenli veriliyor kendisi kalkıp yürüyemezdi kalkıp yürür oldu ve yavaş yavaş hatırlıyor elbette geçici bir hastalık değil ama zamanı durdurmak mümkün ancak bakımının iyi olması gerekiyor. bu arada anneannem 78 yaşında ( ilerleyen yıllarda agresif olabileceğini evden kaçmak isteyeceğini doktorumuz söylemişti madem doktorların hepsi böyle diyor ve bize göre ilaçlar yaptı diyelim bu insanlar tıp fakültesini boşunamı okudu ) herkes bir süre sonra doktora akıl verir zaten biz hastalar okuduk yaa tıp fakültesini:))

merhaba arkadaşlar anneannemde alzheimer hastası yaklaşık olarak 6 -7 yıldır var bakımı çok önemli önceleri hiç bişey yemiyordu ilaçları düzenli verilmiyordu 1 yıldır annemim yanında önceleri sadece süt ve cicibebe yedirmiş teyzemler ve hazır çorbalardan ama son 1 yılda epey gelişme oldu her yemeği yiyor ilaçları düzenli veriliyor kendisi kalkıp yürüyemezdi kalkıp yürür oldu ve yavaş yavaş hatırlıyor elbette geçici bir hastalık değil ama zamanı durdurmak mümkün ancak bakımının iyi olması gerekiyor. bu arada anneannem 78 yaşında ( ilerleyen yıllarda agresif olabileceğini evden kaçmak isteyeceğini doktorumuz söylemişti madem doktorların hepsi böyle diyor ve bize göre ilaçlar yaptı diyelim bu insanlar tıp fakültesini boşunamı okudu ) herkes bir süre sonra doktora akıl verir zaten biz hastalar okuduk yaa tıp fakültesini:))
haklısın bnde önceden senin gibi düşünürdüm. ama bu yaşadığım olaydan sonra (özellikle ilacı kesince babannemin düzelişi, agresifliğinin artık olmaması ve kendi işlerini daha düzgün yapabilmesini gözlemledikten sonra) alzheimer ilaçlarına kesinlikle inancım kalmadı.

bu tabiki senin tercihin bişey diyemem ama sadece bu alanda değil her alanda biz hastalar bunu yapıyoruz malesefff canım

anlamadığım nokta şu: ilacı bıraktıktan sonra neden düzelme oldu peki onu, çözemiyorum.... :bbo:

Yaşadığınız kişisel olaylardan dolayı..ilaçların etkisi konusunda bir genelleme yapmamız mümkün değil
Söz konusu hastalıkla ilgili kullanılan ilaçlar tıpta yaşanan çok büyük bir aşamadır
Ama bu tür eleştirileri..yanlış anlaşılmalara sebep olması açısından genel olarak kabul etmak mümkün değildir
Hastanız içinse acil şifalar diliyorum..çok geçmiş olsun a.s.

X