- 14 Eylül 2017
- 2.705
- 9.772
- 158
- Konu Sahibi sivastrabzon
-
Ilacları yuksek dozdu önceleri, sürekli uyuyordu. Gorumcemler sohbet etsin, konuşsun diye düşürttüler dozunu. Hangisi dogru ilaç bilmiyorum o yüzden.Valla konu hakkinda cok bilgim olmasa da zamanla saldirganlasanlara sahit oldum ve duydum.
Temkinli olun.
Ilaclarina devam edin.
Gecmis olsun
Ilacı yazan değil ama başka bir psikiyatri doktoruna değiştirttiler. O nasıl kabul etti bunu yapmayı anlamadım.Doktora danışmadan asla dozları degistirmemelisiniz. İlaçlara bünye zamanla alışacak. İlk zamanlardaki uyku hali de olmayacak. Size tavsiyem böyle agresiflestigi durumlarda sakinliğinizi korumaya çalışın. Benim annem çok sakindi ancak o da para ve sigara mevzusunda çok sinirlenirdi. Bakicimizla yalnız olduğu bir gün bakicimiz alttan almamis ve maalesef annem bakıcıya saldırdı. Saçlarından çekip yere yatırmış. Allah'tan kadın kendini toparlamış ve kendini başka odaya kapatıp annemin elinden kurtulmuş. O günden sonra daha tolere ederek davrandık hepimiz. Benim annem de bakkala gider oradaki bütün çocuklara bir sürü şey alır ve bütün parayı harcardi. Sonra da paramı çalıdınız diye bize catardi. Maaşını alınca azar azar vermeye başladık. Zamanla sigarayı da unuttu.
Zor bir süreç sizi bekliyor. Alzheimer ilaciyla birlikte antidepresan ve sanrılar için de ilaç veriyor doktorlar genelde. İlaçlarını içtiginden de emin olun. Ağzında tutup bir yerlere saklıyor olabilir. Allah size de sabır versin.
İlacı değiştiren psikiyatrist kayinvalidenizi muayene etti mi?Ilacı yazan değil ama başka bir psikiyatri doktoruna değiştirttiler. O nasıl kabul etti bunu yapmayı anlamadım.
Ilacı degismeden önce uyumasa da surekli sakin ve suskundu. Şimdi beyin ve vücut uyanik kaldıkca gördüklerini farkli yorumluyor..
Ben normalde sakın bir bir insan olduğum halde, kendimden bile beklemediğim derecede şaşırtıcı büyük bir tepki gösterdim.. Sadece korkutma amaçlı gitmeye teşebbüs ettim.. Yanlış yaptığımı dün araştırdılar sonra öğrendim maalesef.. Hasta olduğu için yaptığı konusu bir türlü kendimi sakinleştirmeye yetmiyor. Sağlıklı halinde de çok kuruntuluydu çünkü ve şu anki bir çok konuşması tavrı çok normal geliyor herkese de..
Saldırganlık konusunda da endişeliyim . Rahmetli kp. De böyle suçlamalar yapmış, bir süre sonra saldırganlığa başlamıştı. Sana ve L Li-moon ye
Tecrübelerinizi paylaştığınız için teşekkür ederim. Eşime okuyacağım bunları..
Bilmiyorum, görumcem .götürdü. Bizimle sohbet etsin, konuşsun,gülsün istiyoruz demiş. Sanırım hastalığını özetledi. Devlet hastanesi olduğu için onlar sistemde hastalığını, tedavisini ve ilaçlarını görüyor diye biliyorum ama..İlacı değiştiren psikiyatrist kayinvalidenizi muayene etti mi?
Özelde reçete edilen ilaçları özellikle açıp bakmazsa görmez. Ozeldeki başka doktor da görmez. Keşke aynı doktora gidip durumu izah edip doz ayarlanması yapılsaydı.Bilmiyorum, görumcem .götürdü. Bizimle sohbet etsin, konuşsun,gülsün istiyoruz demiş. Sanırım hastalığını özetledi. Devlet hastanesi olduğu için onlar sistemde hastalığını, tedavisini ve ilaçlarını görüyor diye biliyorum ama..
Nörolojiye de götürdüler ama şu an kullandığı ilacı ruh sağlığı doktoru yazdı. Çünkü gittikçe ordan randevu alıp yazdırılıyorPek çok davranışı normal gelebilir. Annemin de numara yaptığını düşünüyorduk. Annem tek yaşıyordu. Kamera ile takip edelim bir gününü dedi doktor. İstemesem de yaptım. Wc hariç hiç kıpırdamadı mesela benim annem de. Sürekli dolaplarini karıştırıyor bir şeyler arıyordu. Yemek bile yemedi tüm gün. Mutfağa bile hiç gitmedi, su da içmedi. O dönem yakındılar Erenköy ruh sağlığı hastanesine norolojiye gittik. Alzheimer psikiyatristiiz değil norolojinin ilgi alanıdır. Testler yapıldı, mr çekildi vs. Ve kesin teşhis öyle kondu.
Yok bütün muayeneleri ve ilaçları devlet hastanesinde yapıldı, yazıldı. Aynı doktor sanırım emekliye ayrılmış, en yakın devlet hastanesine gidiliyor şimdi gerekli durumlardaÖzelde reçete edilen ilaçları özellikle açıp bakmazsa görmez. Ozeldeki başka doktor da görmez. Keşke aynı doktora gidip durumu izah edip doz ayarlanması yapılsaydı.
Nöroloji hekimleri de reçete edebiliyor o ilaçları. Sürekli takip edecek bir nörolog bulmalisiniz bence. Devlet kurumu olarak da ruh sağlığı hastanelerinden birine gidebilirsiniz. Küçük tıp merkezlerinde ya da devlet hastanelerinin psikiyatri polikliniklerinde çözüm bulamazsınız. Doktorunuzu da bulduktan sonra mecbur kalmazsaniz değiştirmeyin. Ayrıca hasta doktora giderken onunla en çok vakit geçiren kişinin gitmesi doğrusu. Aynı evde yaşanmadan hastalığın gidişatı hakkında net olunamaz doktora.Nörolojiye de götürdüler ama şu an kullandığı ilacı ruh sağlığı doktoru yazdı. Çünkü gittikçe ordan randevu alıp yazdırılıyor
Mr yada tomografi, eeg, psikolojik testler, zeka testleri, alzheimer testleri yapıldı mi?Yok bütün muayeneleri ve ilaçları devlet hastanesinde yapıldı, yazıldı.
Ilk gittiğinde birkaç basit soru sorulmuş o günün tarihi, yaşı ismi falan .. emara da girdi ama diğerlerini bilmiyorum. Sanırım girmedi .Mr yada tomografi, eeg, psikolojik testler, zeka testleri, alzheimer testleri yapıldı mi?
Eski birikmisler ortaya çıkabiliyor cikabiliyor bu hastalarda. Eşine olan eski öfkesinden öyle yapmıştır. Annem yatağa düşüp yiyemez oldu, midesine hortum taktılar ameliyatla. Hiç kimseye tepki vermiyordu, tanımıyordu. Dedemle hastalığının ilk dönemlerinde çok gerilmislerdi. Dedem ziyarete geldiğinde annem ufflayip başını duvara çevirdi. Sok olduk o gün. Bazı öfkeler unutulmuyor demek ki.. Kayinvaliden sinirlendiğinde ilgisini dagit. Farklı bir şey göster ya da sor. Belki işe yarar. Ayrıca sana bir şey yapmaz da denemez yapar da denemez. Her zaman uyanık olmalısın. Sonuç olarak düşünme süreçleri çok farklı bu hastaların. İnternetten bir araştır istersen.Ilk gittiğinde birkaç basit soru sorulmuş o günün tarihi, yaşı ismi falan .. emara da girdi ama diğerlerini bilmiyorum. Sanırım girmedi .
Kv. Yaklaşık 7 aydır bizimle. Hastalığı iki üç senedir.. Önceden kp. Ilgileniyordu. Onu da eve kadin getirmekle, paraları ona yedirmekle suçluyordu, tırnakladiği bile var. Doktora götürmekle görümcem .ilgileniyordu, hastalığının bütün seyrini biliyor . Ama "sana bir şey yapmaz"diye beni avutuyor ..
Ama sinirini,kurduklarını bana söylemiyor ki.. eğer evde yalnizsak surat yapıyor, ters davranıyor,zorlarsam söylüyor. Genelde eşime anlatıyor. Ki sinirlendiği şey gelişen bir olay değil, kendi aklında kurup inandıkları .. ben çünkü çok dikkatli davranıyorum, o konuda sinirlenecegi bir şey yok ..Eski birikmisler ortaya çıkabiliyor cikabiliyor bu hastalarda. Eşine olan eski öfkesinden öyle yapmıştır. Annem yatağa düşüp yiyemez oldu, midesine hortum taktılar ameliyatla. Hiç kimseye tepki vermiyordu, tanımıyordu. Dedemle hastalığının ilk dönemlerinde çok gerilmislerdi. Dedem ziyarete geldiğinde annem ufflayip başını duvara çevirdi. Sok olduk o gün. Bazı öfkeler unutulmuyor demek ki.. Kayinvaliden sinirlendiğinde ilgisini dagit. Farklı bir şey göster ya da sor. Belki işe yarar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?