aslını isterseniz tektaş alyansla birlikte kullanılmaz. günlük hayatta alyans, özel akşamlarda tektaş, 3-5-7 taş alyans yerine kullanılır. ama tercih meselesi, hoşuna gidiyorsa takarsın...
güzellk görecelidir.nası takınca hoşuna gidiyorsa öyle takılmalı bence hiç kimsenin aa..tek taşın üstüne alyans takım yada tam tersi olmş die düşüneceğini sanmıyorm..saçma bence.. :umursamaz:
banada kuyumcu demişti önce tektaş sonra alyans ben onu bunu bilmem ama benim hoşuma önce alyans sonra tektaş gittiği için 2 ay sonra o şekilde takacağım herkesin hoşuna giden başkadır bunu bir kurala bağlamaksa saçmalıktır bence:13:
kızlar geçen gün arkadaşımla bu konuya takıldık ben tektaşımı alyansımın üstüne takıyorum fakat arkadaşımda tektaşın aslında alyansın altına takıldığını söledi çünkü önce nişan oluyo öncelik tektaşın oluyo üstüne alyans geliyo dedi bunun bir kuralı bi mantığı varmı allah aşkına duyan yazsın lütfen:)
öncelikle tek taş, avrupanın kültüründen bize geçmiş olan, geçerken de anlamının bazen kaybolduğu bir yüzüktür. tek taş yüzük, erkek kıza evlenme teklifi yaparken kıza sunduğu yüzüktür, nişanla bir alakası yoktur.nişanda ise alyanslar takılır. kültürel bir sıra var mıdır bilmiyorum fakat, tek taşın halkası incedir. alyansın üzerindeyken parmaktan çıksa alyansın zaten parmağında yarattığı histen dolayı yüzüğün düştüğünü bile fark etmezsin. bu nedenle tek taşı garantiye almak mantıklı. bir de görüntü olarak altta kaldığında daha hoş görünüyor bence... ama canın nasıl istiyorsa öyle yapmalısın bence. her şeye de kural konmaz ki canımm