• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Alyans nasıl alınmalı?

Tripliii

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
25 Haziran 2009
3.824
6
0
İzmir
Merhaba, bununla ilgili bir konu baktım göremedim. Sizce alyans parmağa 1 numara büyük mü alınmalı tam mı alınmalı kızlar? Fikirlerinizi bekliyorum. Benim alyansım parmağıma tam.

ben bir numara büyük aldım hamilelik kilo artışı derken ilk alyanslar çoğunlukla kısa süre sonra dar gelmeye başlıyor. malum alyanslar pahalı ve satarken çok ucuza gidiyor

bencede 1 numara büyük al, tecrübeyle sabittir.

evleneli daha 2,5 yıl bile olmadı, doğum yaptım 10 ay bekledim ha bugün ha yarın olur parmağıma die ama malesef, ölüp biterek ve biton para vererek aldığım alyansı verip başka bitane almak zorunda kaldık. aslında ben aynısından yaptırmayı düşünüyodum ama sağolsun o ara eşimde kendisininkini kaybetti. düğün öncesi 850 lira verdiğim alyansı 300 liraya bozdum. yerine şu klasik bombelilerden aldım.

1 numara için bişey diyemeyecem ama yarım yani çeyrek ölçü küçültebiliyosunuz 1 numara çok geniş olabilir bu seferde döndüğü için rahatsız edebilir

Ben tam parmağıma göre almıştım ama gece yatınca sıktı hatta öyle bir sıktı ki uykumdan uyandım bir keresinde. Sonra bir daha gece takmadım. Bir numara büyülttük şimdi ama benim ki tam tur taşlı olduğu için önce başka kuyumcular büyümez bu taşlı taşlar düşer orjinalini bozmayın falan dedi. Kendi kuyumcuma götürdüm büyültürüz ama sadece 1 numara büyür bu taşlar ömür boyu garantimiz altında düştü mü takarız dedi. Neyse ki şimdiye kadar hiç düşme olmadı. Büyüdükten sonrada.

Şimdi size tavsiyem alırken eleriniz muhakkak dinlenik olsun. Tam ölçünüzün bir numara büyüğünü alın veee her zaman sol elde deneyerek alın. Nasılsa o yüzük sola geçecek. Oldu ki benim durumumla karşılaştınız mutlaka sorun büyültme işlemini nasıl yaptıklarını. Arkasından kırarak yapmasınlar o işlemi. Her noktasından eşit şekilde büyüten makinalar var onlarla yapsınlar.

Son düzenleme:
Ben tam parmağıma göre almıştım ama gece yatınca sıktı hatta öyle bir sıktı ki uykumdan uyandım bir keresinde. Sonra bir daha gece takmadım. Bir numara büyülttük şimdi ama benim ki tam tur taşlı olduğu için önce başka kuyumcular büyümez bu taşlı taşlar düşer orjinalini bozmayın falan dedi. Kendi kuyumcuma götürdüm büyültürüz ama sadece 1 numara büyür bu taşlar ömür boyu garantimiz altında düştü mü takarız dedi. Neyse ki şimdiye kadar hiç düşme olmadı. Büyüdükten sonrada.

Şimdi size tavsiyem alırken eleriniz muhakkak dinlenik olsun. Tam ölçünüzün bir numara büyüğünü alın veee her zaman sol elde deneyerek alın. Nasılsa o yüzük sola geçecek. Oldu ki benim durumumla karşılaştınız mutlaka sorun büyültme işlemini nasıl yaptıklarını. Arkasından kırarak yapmasınlar o işlemi. Her noktasından eşit şekilde büyüten makinalar var onlarla yapsınlar.

işe yarayacak bir bilgi... yüzüğün en küçüğü bile parmağıma bol geldiği için düşünmedim pek bu işi : )

ben elime tam olanını aldım nasıl olsa kolay kolay kilo alıp veremiyorum hamileliktede zaten alyans takmasamda olur kısmet olursa yaza eşimle beraber sol yüzük parmağımıza isimlerimizi yazdırıcaz kalıcı dövme olarak alyans takamadığımız durumlarda sorun olmucak

Tatlım klasik bombelı modelden şaşma derım benım öyle kalın bombelı üstü simli çoook rahat arkadslarım taşlı aldı hep taşları döküldü falan aman uğraştırıyo yanı klasikten şaşma derim resmini eklerim yardımcı olur.

Bende şimdiki aklım olsaydı tam ölçü almazdım cidden uyuyunca yada sabah uyanınca sıkıyor biraz. Bir arkadaşım da bu yüzden nişanlıyken bile takamıyordu alyansını. Birde benim alyansım geniş baya ve 3 şeritli kuyumcuya sormuştum genişletilemiyor bu modeller dedi şuan yatarken takmıyorum.

Tam parmağa göre almak akıl karı değil kesinlikle. Çünkü gece ve sabah eller şişiyor. Bir bakmışsın ki yüzük dar geliyor. Acaba diyorsun adam ölçüyü yanlış mı aldı orda denediğimde böyle değildi bu yüzük falan ama sorun bizim parmaklarda halbuki...

Benim bir arkadaşım amaaan tam parmağına göre al zor girip zor çıksın yoksa karda denizde düşüyor benim ki öyle gitti demişti ama baktım olacak gibi değil içim rahat etmedi. Yüzüğü bir takıyorum bir daha oynatamıyorum sağa sola. Götürdüm kendi kuyumcuma ne yapabileceklerini sordum en olmadı bozdurup yenisini alacaktım ama neyse ki çaresi varmış.

Şimdi benim yüzüğüm geniş bir yüzük orta sırasındada tam tur taş var fakat taşlar içe gömük değil, taşlar yüzüğün üstünde kalıyor her taşı minik minik ayaklar tutuyor. Ben bugüne kadar hiç düşme yaşamadım ama gömük taşlar düşüyor sanırım. Gerçi ben banyoda, denizde, evde, bulaşık yıkarken falan yüzük takmam pek hoşlaşmıyorum. Rahat olmak istiyorum o yüzdendir herhalde taşları hiç düşmedi.

Yüzük büyültme işlemi ise bir makina da oldu hiç bir yerinde ne bir çizik ne bir yamukluk var. İlk alındığı günkü gibi. Yüzük büyülttürecekseniz sakın arka tarafından kırdırarak yaptırmayın bu işlemi, yüzüğü mahfediyorlar. Bir deee ben o kadar sordum büyür mü diye büyümez demişlerdi fıstık gibi büyüdü.:21:

Şu da var eller çabuk kilo alan organlarımız değildir. 7-10 kiloda farkederler ancak. Bu da hamilelikte olmayacak anlamına gelir. Yani evlenirken nişan yüzüğünü kullanmayacak olanlar için sorun değil, ya da yüzük değiştirmeyi sevenler için...

Bende şimdiki aklım olsaydı tam ölçü almazdım cidden uyuyunca yada sabah uyanınca sıkıyor biraz. Bir arkadaşım da bu yüzden nişanlıyken bile takamıyordu alyansını. Birde benim alyansım geniş baya ve 3 şeritli kuyumcuya sormuştum genişletilemiyor bu modeller dedi şuan yatarken takmıyorum.

Canım benimde 3 şeritli yüzüğüm kalın yani. Orta şeridinden de taş geçiyor işte ama bal gibi büyüdü hiç sorunsuz.

bende yüzüğümü tam parmağıma göre aldım sayılır ama öyle çok sıkı değildi ama kolaylıkda çıkmıyordu. ilk başlarda sabahları kalktığımda parmağımı epeyce sıkıyor çıkmıyordu normal şekilde ama zamanla parmağım inceldi ve alıştı şimdi alyansı tek taş olmadan kullanamıyorum iş yaparken çıkacak gibi oluyor çokda büyük alma derim. yada daha sonra üzerinde oynama yapılabilecek bir yüzük tavsiye ederim

el yapimi tasarim kalin alyanslar aldik ve bir sure sonra cok kullanissiz oldugunu anladim,gercekten agir ve kalin terletiyor kesinlile siradan alyans alinmaliymis anladim ki

Back