alüminyum tencerenin sakat olduğunu,sağlığa zararlı olduğunu ilk kez duyuyor ve katılmıorum.Ben sağlığa zararlı olmayacağını düşünüorum kiminlede konuşsam o şekilde söylüor.tercih meselesi tabiiii
cnm benim ifade etmek istediğim hangisi daha sağlıklı değil çelikde yapamadığımız yemekler için teflonmu alüminyum mu kullanalım diorum?bu karşılaştırmaları her tencere cinsiyle değil sadece benzer olduğundan ikisi arasında karar vermek gerekirse ne almalı die sormuştum.her çeşidin bir sıkıntısı var çelikler içinde %100 çelikten üretilmior denior...tumgazeteler
istersen bir incele.
herşeye rağmen en sağlıklısı bakır ve cam diyorlar ama onlarda da zor oluyor. fisfisfis
bende monetanın dökümüne bakıorum şimdilerde almadım ya şu esse daha ne diim kendime 35tl derin tencereydi yaaaaakannehirbenim alüminyum tencerelerim korkmazın çokta memnunum bi tanede esseden var:))) çokta güseller ayrıctost mak. arzumun tostçusu onunda içi aluminyum dökme... hatta alırken adamın elinde bıçak vardı çizmeye çalıştı hiç bişe olmadı... yıllardır okul kantinlerinde falan kullanılan tost mak içi böyle dökme oluomuş dayanıklı olsun ve çizilmesin die... ben çok severek ve beğenerek kullanıyorum... teflonlar pek içime sinmiyor benimde...
çelik tencereler tamam ii hoş güselde onlarda kaliteli olmazsa içlerine bi madde karıştırıolar %100 çelik olmuyorlarmış ozmnda sağlıksız oluyormuş çünkü yemeğe geçiomuş onlarda... benim 2 takım korkmazın çelik tencerem var (1 takımını daha kullanmaya başlamadım) 3 tanede küçük boy carrefourdan aldım çelik tencerem var onlar baya baya yetio bana:))) düdüklü tenceremde korkmazın küçük boyundan... ama klasiklere göre 3 koruma noktası olduundan mıdır ne dir bi anda bi hava verio walla sıçrıorum ama güsel pişirio:)))
teflonları araştırdıım dönemde onlarında kalite kalite olduunu örencim mesela paraşüt yapılan bi maddeden yapılıomuş bazıları onlar çok çabuk deforme oluyorlarmış ayrıca ısıyla birlikte zararlı gazlar çıkararak yemeğe bulaştırıolarmış...kansorejen yani... dökümü o yüzden tercih ettim çok eskiden beri kullanılır dküm hatta eskiden köylerde kullanılırmş... ayrıca okdr kötü olsa ndn bu kdr pahalı olsun...
kızlar essede dökümlerde zmn zmn indirimler oluyor onlar takip edin...
benim kafam iyice karıştı :uhm: ben hem çelik tencere hem de döküm aldım. aslında hangisinde hangi yemek daha iyi olur onu bile bilmiyorum ama annem aldırdı işte.döküm ya da teflon tencerenin bir gereği yok mu şimdi???
Dökümü geri verip bir tane daha çelik tencere takımı mı alsam acaba? biri günlük kullanırım birini de misafir geldiğinde??????
Ayy nolur biri cevap yazsın.
benim kafam iyice karıştı :uhm: ben hem çelik tencere hem de döküm aldım. aslında hangisinde hangi yemek daha iyi olur onu bile bilmiyorum ama annem aldırdı işte.döküm ya da teflon tencerenin bir gereği yok mu şimdi???
Dökümü geri verip bir tane daha çelik tencere takımı mı alsam acaba? biri günlük kullanırım birini de misafir geldiğinde??????
Ayy nolur biri cevap yazsın.
Merhaba bayanlar, bu ilk mesajım, bu yüzden üye oldum zaten.. çeyizim için daha yeni aliminyum döküm tencere takımı aldım esseden, %50 indirimle 114 tl ye 2 tencere 1 tava, ailem bir de çelik tencere takımı alacakmış ama henüz ben de hiç kullanmadığım için ve diğer dökümler arasındaki fiyat uçurumunu bildiğim için biraz telaşlıyım.. şu aliminyum döküm sahipleri bir ses etse? hani iyidir kötüdür falan.. teflondan kat kat iyi olduğunu biliyorum sadece....:123:
ben cumartesi gnü döküm aldım canım. ama markası karacaydı. cidden ağırlar ama. değiştirme ihtimalim de var ama bilmiyorum. aldım ama hala kararsızım yani. 3tane tencere 3tane de tavasını aldım. 345 tuttu hepsi. çelik tencerem vardı aslında teflon almak istiyordum ama bunları görünce aldık.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?