Altınlar

byzaahuseyin

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
4 Nisan 2018
536
209
18
Hanımlar hayırlı aksamlar konuyu dogru yeremi açtım bilmiyorm ama acil fikirlerinize ihtiyacim var . Önümüzdeki ay dugunum var ve yarin bilezik begenmeye gidicem durum şöyle ki 48 kiloyum aşırı derecede ince bileklerm var :KK70: gözüm kalın mega bileziklerde ama hos dururmu bilmiyorum bilegime burmalar daha iyi durur gibi geliyor ama gosterissiz buluyorum :KK70: trabzon hasirina bayiliyorum ama digerlerine oranla biraz pahali sanki ve hepsini mi oyle alcam :)) bana bikac model onerirmisiniz çok cahilim bu konuda gercekten :KK70:Birde bilmiyorum benim dikkatsizligimden mi yoksa aldigim kuyumcunun azizligine mi ugradim ama nisan icin aldigim alyansim ortadan catladi bi taşı dustu ve tektasimin taşı kırıldı ayrica nisanliminda yuzugu egilmis yani 30 senelik takanlar dahi sorun yasamazken benimki neyin nesi anlamadim 6 ayda

Demekki alyansların gramajı düşük. İçine daha çok bakır koyuyorlar galiba. Bilezik konusuna yorum yapamıcam

Bence bilezik kola değil de kasaya daha çok yakışıyor:işsiz:
Gidin bir görün hangisi hoş durursa ( ki bence hiçbiri) onu seçin şimdiden hayırlı olsun.
Bizde yatırımlk dusunuyoruz cok da korkuyorum açıkçası dikkatsizligimden saflgmdan bisey olur die :) ama hevesim de var en azindan bi sure takmaya

Trabzon hasiri satarken kaybettirir diyorsunuz yani?
Aynen öyle hem de çokZ
El işçiliğidir çünkü, ben satarken kaybetmedim ama kuyumcumuzun tüm sülalemizle iş yapmasından dolayo.
Ve 1 kere takıp sattım sadeve, biliyordu kendisi de satacağımı.
Ama gram başına 30 tl falan işçilik alıyorlar herhalde.

585 yaziyor icinde ama anlamadim :KK70: gayette pahali denebilecek bi fiyata almıştık aslinda
585 milyem demek. Yani 14 ayara denk gelir. Bu da altının icerisinde işlemenin kolay olması için başka metaller karıştırıldığı anlamina gelir. Ayar arttıkça altın saflık oranı artar. Ama saf altını işlemek de bir o kadar hassaslaşır. Yani alyansiniz 14 ayar. Icinde karışım metal fazla olduğundan daha dayanıklı olması gerekir normalde..

Bileziklere gelince.. Benim de bileklerim inceciktir. Ama ben de bileziği takı değil de yatırımlık kullanan zihniyetlerdenim. O bileziklerden hiçbirini 1 kez olsun takmadım. Değer kaybetmeyecek en doğru bilezik bence burma bilezik. Ha siz takmak için alacaksanız o da sizin zevkinize kalmış ama benim fikrim kalın olanlar ince bilekte hiç hoş durmuyor.
Mutluluğunuz daim olsun ;)

Hanımlar hayırlı aksamlar konuyu dogru yeremi açtım bilmiyorm ama acil fikirlerinize ihtiyacim var . Önümüzdeki ay dugunum var ve yarin bilezik begenmeye gidicem durum şöyle ki 48 kiloyum aşırı derecede ince bileklerm var :KK70: gözüm kalın mega bileziklerde ama hos dururmu bilmiyorum bilegime burmalar daha iyi durur gibi geliyor ama gosterissiz buluyorum :KK70: trabzon hasirina bayiliyorum ama digerlerine oranla biraz pahali sanki ve hepsini mi oyle alcam :)) bana bikac model onerirmisiniz çok cahilim bu konuda gercekten :KK70:Birde bilmiyorum benim dikkatsizligimden mi yoksa aldigim kuyumcunun azizligine mi ugradim ama nisan icin aldigim alyansim ortadan catladi bi taşı dustu ve tektasimin taşı kırıldı ayrica nisanliminda yuzugu egilmis yani 30 senelik takanlar dahi sorun yasamazken benimki neyin nesi anlamadim 6 ayda
Yatırımlık olarak alacaksanız burma tarzı alın,yada dümdüz diğerleri bozdururken çok değer kaybettirir işçilik çoktur,taşlı takılarda bile işçilik çoktur,set alacakmısınız mesela onunda işçiliğ çok oluyor.Eğer set alacaksanız onun yerine beşi bir yerde alabilirsiniz.

Back
X