• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Altını değerlendirme

TheQueeninthenorth

Guru
Kayıtlı Üye
22 Kasım 2010
11.117
19.559
498
1 ay önce olan düğünümüzde takılan 13 adet bileziğimiz, 2 tam 2 yarım 20 tane de çeyrek altınımız var. Gramlar ve nakitlerden bahsetmiyorum, önemsenecek miktarda değiller. Set ve ailemin taktıklarını da bozurmayı zaten düşünmüyorum. Bunları evde saklamak pek güvenli gelmiyor, güvenlikli bir sitede oturuyoruz ama ne olur ne olmaz. Sizce altınları ne şekilde saklamalıyız? Kasa kiralama işini de düşündik ama masraflı bir seçenekmiş gibi geldi. Bazen diyorum ki 15 bin tl kadar birikmişimiz de var, altınların da bir kısmını bozdurup araba mı alsak. Oturduğumuz muhitin merkezi olmaması sebebiyle bayağı da ihtiyacımız var arabaya aslında. Ama kirada oturuyoruz ve aylık eşya vs borçlarımız da var ve önümüzdeki 24 ay da çok rahat geçinemeyecek gibiyken araba almak mantıksız mı bilemiyorum. Siz olsanız altınları nasıl değerlendirirdiniz?

ödemeleriniz yapıldıktan sonra, geçinmek için çok sıkıntıya giriyor musunuz..?
çünkü araba başlı başına bir masraf.. senelik masraflarını benzin dışında aylara bölersek 100 TL eder.. hiç kullanmasanız bile.. Bunları ölçüp tartın..

Ödemeleriniz olmasa, 15bin TL niz ile bir evinin peşinatına verin derdim.. Şuan mantıklı olan bankaya vermek..

ödemeleriniz yapıldıktan sonra, geçinmek için çok sıkıntıya giriyor musunuz..?
çünkü araba başlı başına bir masraf.. senelik masraflarını benzin dışında aylara bölersek 100 TL eder.. hiç kullanmasanız bile.. Bunları ölçüp tartın..

Ödemeleriniz olmasa, 15bin TL niz ile bir evinin peşinatına verin derdim.. Şuan mantıklı olan bankaya vermek..

çok sıkıntıda değiliz allaha şükür, maaşlarımız iyi. ama borç miktarı az değil. oturduğumuz muhitte evler pahalı, ev peşinatı için bizdeki meblağ yeterli değil maalesef. daha uygun muhitler de iş yerlerimize uzak olacak...arabaya ihtiyacımız var her türlü aslında.

kasa çok da pahalı değil açıkcası.Yıllık 250 tlye küçük boy kasalar var.Aya böldüğünüzde 20 tl yapıyor neredeyse.Altını evde saklamaktan çok daha iyi.Araba tabiki cok başka seçenek ama satınca değeri cok düşmeyen bir araç alırsanız zarar da etmezsiniz

1 ay önce olan düğünümüzde takılan 13 adet bileziğimiz, 2 tam 2 yarım 20 tane de çeyrek altınımız var. Gramlar ve nakitlerden bahsetmiyorum, önemsenecek miktarda değiller. Set ve ailemin taktıklarını da bozurmayı zaten düşünmüyorum. Bunları evde saklamak pek güvenli gelmiyor, güvenlikli bir sitede oturuyoruz ama ne olur ne olmaz. Sizce altınları ne şekilde saklamalıyız? Kasa kiralama işini de düşündik ama masraflı bir seçenekmiş gibi geldi. Bazen diyorum ki 15 bin tl kadar birikmişimiz de var, altınların da bir kısmını bozdurup araba mı alsak. Oturduğumuz muhitin merkezi olmaması sebebiyle bayağı da ihtiyacımız var arabaya aslında. Ama kirada oturuyoruz ve aylık eşya vs borçlarımız da var ve önümüzdeki 24 ay da çok rahat geçinemeyecek gibiyken araba almak mantıksız mı bilemiyorum. Siz olsanız altınları nasıl değerlendirirdiniz?

Altınları evde saklamak çok çok çok yanlış. Güvenlik vs hepsi hikaye. Ayrıca hırsızlık olayları sadece yabancılardan değil akrabalardan da çok oluyor.
Bankaya altınları götürüp direkt altın hesabına çevirebilirsiniz. Araştırırsanız bazı bankalarda ücret alınmıyor. Mesela maaş müşterisi olduğunuz banka ile görüşebilirsiniz.

Onun dışında ev arabadan öncelikte bana kalırsa. 15bin+altınlarınızı peşinat için kullanabilirsiniz. Ben kiraya giden paraya acıyorum. Biraz daha sıkıp kendinizi kira parasının üzerine koyarak da kredi taksitlerini ödeyebilirsiniz.

Ben her zaman var olanı muhafaza etmekten yanayım.

Yani altın varsa bozdurma alman gereken bir şey yoksa. Uzun vadede altın iyi bir yatırım. Ancak saklama koşulları tabi önemli.

Bankadan kiralık kasa tutabilirsin. En ucuz Ziraat bankası yıllık 250 TL civarı şu an.

Ben olsam, onceligi araba yerine, eve verirdim. 15 bin + altinlarin değeri , ustunu de bankadan kredi cekerek tamamlayıp, pesinati tamamlayabilirsiniz. Madem ki maaslariniz da iyi, kisa surede odersiniz kredi borcunu da.Zaten simdi kira için de odeme yapıyorsunuz. Araba maalesef değer kaybedecek zamanla ve masrafi da cok- EV EV EV bence:) Secim sizin tabii. Gule-güle kullanin. Mutluluklar bu arada:)

Ben her zaman var olanı muhafaza etmekten yanayım.

Yani altın varsa bozdurma alman gereken bir şey yoksa. Uzun vadede altın iyi bir yatırım. Ancak saklama koşulları tabi önemli.

Bankadan kiralık kasa tutabilirsin. En ucuz Ziraat bankası yıllık 250 TL civarı şu an.

pahalı valla canım, 250 tl de az değil...

valla altın her daim iyidir sende sakın o esine altınları verip araba aldıran kadınlar arasına girme suan iyisin tamam ama her cıkısın inisi olur o altınlar senin bence sakın verme esinin maası iyise o alsın yada sen calıısyosan alırsın üstüne ödersin ayrıca altınlarını saklamak icin kendi ailenede verebilirsin eger asla takmam diyorsan
hepsini resata altın kaparsın kulpsuz yani 4 ceyrek altın degerinde 1 tanesi kesede saklarsın bi sekılde

Kasa bize de ilk evlendiğimizde pahalı gelmişti iki küçük altın eder yılda demiştik

Sonra eşim işten tesadüfen erken çıkınca hırsızlar ile kapıda karşılaştı

Yaklaşık 9 yıldır kasamız var biz kurtardık ama kurtulmayabilirdi de

Kasada aslında bir şey kalmadı düğün altınlarını sattık ev aldık ama oğlumun altınları ile setim var

Evde de bir iki küçük altın yüzük küpe dışında bir şey yok

Herkes ev alın demiş ama eşya vs borcu da varken yeniden borç makul değil

Atın kenara biraz daha ondan sonra belki

Araba almaya gelince masrafı var ama yol parasını ve size katacağı kolaylığı da hesaplamak lazım

Îki kişi iki vasıta ile işe gidiyorduk günlük 20 tl gibi bir maliyet bugünkü fiyatlarla

Araba bize karlı oldu bu nedenle

valla ev almak o kadar kolay değil arkadaşlar, hele ki İstanbul'da...zaten borçlarımız varken üstüne daha da büyük bir borç eklemek pek akıl karı gelmiyor bana, en azından şu 1-2 sene. araba ise dediğim gibi biraz sapa bir yerde oturduğumuz için bize çok gerekli aslında. yaratacağı masraflarının farkındayım ama onu da değer kaybetmeyecek, 2sene sonra sattığımızda karla satabileceğimiz bir model satın alıp ev peşinatı olarak o zaman düşünelim diyorum.

Back