"Altın hesabı olanlar bilgi ve tecrübeleriniz"

BaSiYaZMaLiKiZ

"MuSMuTLu"
Kayıtlı Üye
16 Haziran 2008
5.174
2
Merhaba arkadaşlar..

altın hesabı olanlardan bu konuda yardım istiyorum..

ne kadarla hesabı açtırıyorsunuz ?

alım satımı nasıl yapıyorsunuz ?

vadeli hesaptayken altın hesabına geçiş yapabiliyor musunuz ?

tecrübelerinizi bizimle paylaşın lütfen olumunekankayizsmile

bende çok merak ediyorum bu konuyu.
normalde paramı hesabımda tutuyorum ama şimdi altın hesabı düşünüyorum ama nasıldır nasıl olur hiçbir fikrim yok...

Merhaba arkadaşlar..

altın hesabı olanlardan bu konuda yardım istiyorum..

ne kadarla hesabı açtırıyorsunuz ?

alım satımı nasıl yapıyorsunuz ?

vadeli hesaptayken altın hesabına geçiş yapabiliyor musunuz ?

tecrübelerinizi bizimle paylaşın lütfen olumunekankayizsmile

1.bildiginiz klasik vadesi hesap açtırın..net şifresi isteyin.netten siz vadeli vadesiz döviz altın hesaplarını açabilirsiniz..
orda zaten oranlar var netten girdiginizde sabah aldınız 57 akşam oldu 58 satarsınız.al sat yapmak zorunda degilsiniz.
talimat verirsiniz paranızı yatırdıkça altın alınır altın olarak birkir.düşerse ki ozaan gidip bozdurursunuz..
yada netten tl ye çevirirsimiz.en iyisi bankaya gidp bilgi almanız.

ben uzun zamandır istiyordum sanal altın biriktirmeyi. birkaç ay boyunca her ay çeyrek aldım ama evde saklaması sakıncalı. Geçen ay 4 g altın alarak (yaklaşık 250 tl) hesabımı oluşturdum. Hesap için internet şubeciliği kullanmak al sat açısından önemli. Gördüğüm kadarıyla piyasadan daha düşük fiyata alım yapmak mümkün. Fiyatlar yükselince döviz bozdurur gibi altını bankaya satıp paraya çeviriyorsun.

garanti bankasından hesap açtırdım bende ama atmden alım satım olmuyor dedi banka menüde hesap var ama uygun hesap bulunmadı diyor yardım edin lütfen atmden al sat yapabilen varmı bide bana 2ayrı hesap açtılar otomatik ödeme talimatı verin 2tane ozaman ücret alınmayacak dediler biş numaramı var anlamıyorum

merhaba öncelikle fezsin herhangi bir numara yok vadesiz hesaplardan yılda 2 kez hesap işletim ücreti kesilir bundan muaf olabilmek için 2 tane otomatik ödeme talimatı vermelisiniz bu doğru ayrıca 2 hesap açılması da şart çünkü fiziki olarak altın alınmıyor , bu nedenle alış satışlarda tl bakiyenin geçeceği bir tl hesap ve ya tlden altına çevirirken tl yi karşılayacağı bi hesap olması zorunlu bir süre kullandıktan sonra ne demek istediğimi daha iyi anlarsınız diye düşünüyorum ilk önce biraz karışık gelebilir biliyorum ,umarım açıklayabilmişimdir.

ve diyelimki hasap kapatcam belli bi süresi varmı siz bankacısınız sanırım gerçekten çok teşkkeürleryardımcı oldunuz..

X