• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ALTIN HESABI MI, EVDE DURAN ALTIN MI AVANTAJLI?

pdrci1

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Aralık 2014
1.101
1.066
78
düğünden bir miktar altınımız var, bir kısmını bozdurup araba almıştık, bir kısmıda bankada kasa da duruyor. orada durması mı mantıklı yoksa, bankaların altın hesabına yatırıp gram altına çevrilmesi mi? var mı altınlarını altın toplama günlerinde bankaya yatıranlar?

Ben de maydanoz olayım

Para var altın alıp kasaya mı koyalım ya da altın hesabına mı koyalım

Zamanında ben de altın hesabı yapmıştım ama tırtıklayıp duruyordum yerine de koymuyordum. Hesaptan bozdurup harcamak kolay olduğundan bankada kasada tutabilirsiniz, ama kesinlikle evde tutmayın.

Sizde altin olarak kalmasi daha mantikli.

Cunku bankalarin altin hesabinda bir nevi kuyumcu gibi alim satim islemi yaparak kendileri kar ediyor bildigim kadariyla.

Yani diyelim sizin 300 gram altininiz var bilezik ceyrek vs. Onu direk hesaba 300 gram diye gecmiyor. Once o altinlari bozuyor sonra tekrardan gram altina ceviriyor yani kendi kar etmis oluyor.

Bu arada altin alis fiyati satis fiyati normal kuyumcular gibi olmuyor kendileri belirliyor. Sitelerinde de gorunuyor bu alis satis fiyatlari.

Sizde altin olarak kalmasi daha mantikli.

Cunku bankalarin altin hesabinda bir nevi kuyumcu gibi alim satim islemi yaparak kendileri kar ediyor bildigim kadariyla.

Yani diyelim sizin 300 gram altininiz var bilezik ceyrek vs. Onu direk hesaba 300 gram diye gecmiyor. Once o altinlari bozuyor sonra tekrardan gram altina ceviriyor yani kendi kar etmis oluyor.

Bu arada altin alis fiyati satis fiyati normal kuyumcular gibi olmuyor kendileri belirliyor. Sitelerinde de gorunuyor bu alis satis fiyatlari.
bize bi faydası olmaz yani, para da biriktirsek onuda götürüp bankaya kasaya koyuyoruz. millet çeşit çeşit birikmi yöntemlerini kullanınca acaba biz nasıl birikim yapalım ın cevabını bulamıyorum :(

Altın olarak kalması mantıklı ama evde saklaman mantıklı değil.
Bankanın kiralık kasası gibi bir yer olabilir. Ama yani oralar bile tam güvenli değil ki. en nihayetinde doğal afet olur, savaş olur banka kasanın içindekini koruyamacağı durumlar olabilir.

Tabikide altın hesabına ceviri kızlar.ben dugunden sonra hemen altın hesabı acıp koydum. Bilezikleri kırıp saf gram altına ceviriyolar. Hem içim rahat çalındı derdim yok hemde altın yukselip indiğinde bozdurup alıyoruz. 2 senedir epey kar ettik. Aynı zamanda dolar hesabıda içinde actırdım.dolarda alıp satıp kar ediyoruz.bu ay altın dolar bozdurarak 950 tl kar yaptık

bize bi faydası olmaz yani, para da biriktirsek onuda götürüp bankaya kasaya koyuyoruz. millet çeşit çeşit birikmi yöntemlerini kullanınca acaba biz nasıl birikim yapalım ın cevabını bulamıyorum :KK43:

Altin ile birikim yapmak istiyorsaniz uzun vadede bozdurmamaniz lazim kar etmek icin. Bugun alayim bir kac ay sonra bozayimla olmuyor. Piyasalari iyi takip etmek lazim. Altin bu dusebilir cikabilir.

Ama uzun vadede 2 3 yil gibi altin genellikle kazandirir. Altin yapmak icinde bazi ani dususler oluyor onu takip etmek en iyisi. Mesela secimlerden sonra bir ara bayağı dustu 90 lara kadar. O ani dususlerde altin yapip en az 2 3 yil dokunmamak mantikli oluyor.

Ama altin yapacaksaniz gidin kuyumcuya yapin araya bankayi karistirmayin. Bankalar size satarken piyasadan daha yuksege satip sizden alirken piyadan daha dusuk fiyatlara aliyor.

düğünden bir miktar altınımız var, bir kısmını bozdurup araba almıştık, bir kısmıda bankada kasa da duruyor. orada durması mı mantıklı yoksa, bankaların altın hesabına yatırıp gram altına çevrilmesi mi? var mı altınlarını altın toplama günlerinde bankaya yatıranlar?
eğer altının pahalı zamanında satıp ucuz zamanında alanlardansanız altın hesabı daha doğru ama sürekli takip etmek gerekiyor o zaman. döviz hesabı gibi. eğer düştüğü zaman üzülüp stres olmayacaksanız yatırın tabii. benim bir miktar nakit biikimim vardı, altının düşük olduğu zamanda gram altın aldım koydum kasaya. nişanımda takılanları da kasaya koydum. allah zorluk göstermesin çok gerek olmadıkça bozmak istemediğim için her sıkıştığımda elim gitmesin diye likite çevirmiyorum, kasada tutmayı tercih ediyorum. aksi halde ay bu ay sıkıştık şurdan 10 gram bozalım yerine koyarız muhabbeti olabilirdi. zaten altın öyle çok kazandırmıyor. gramı 85'ten almıştım gramı 107 şimdi, ama öyle külçelerce altınım olmadığı için toplamda kar az. vadeliye yatırsam aynı olurdu. döviz alsam daha çok kazanırdım. ama ben zaten ellenmesin zor gün için kenarda dursun mantığında olduğum için beni rahatsız etmiyor.

Aynı dert bende de var ya kızlar altınlar evde duruyor hep tedirginiz çok hırsız dolaşıyomuş Bi de bizim mahallede yani bankaya götürdük ya kasa kiralayacaksınız(yıllık250gibi Bi ücreti var) ya da o altınları paraya çevirip hesaba yatırcaz dediler.ikisi de bana uymadı malesef :(
Bi akıl verin bana da aciiiiill.

(Konuyu sahiplendim resmen:110: :KK19::KK70:)

Saf altına cevirdikleri için biraz dusugune alıyorlar. Daha sonra bozduruncada banka karını alıyor ama kuyumculardan az
Kuyumcu 6 tl farkla bozdururken banka 1-2 arasında degişiyr
Bende bu sistemi bilmiyodum esim anlattı
Basta tereddut ettim ama surekli elimin altında istediğim fiyattan her an alım satım yapıyorum.
Abim dugunden sonra evde saklıyodu altınları. Bir ara altın yukseldiğinde bozduramadı bile kuyumcular cok yuksege bozuyordu.benim bankada oldugu için epey kar etmiştim.bunu duyunca hemen o da altın hesabına koydu

Aslında ne kadar altınınız olduğu da önemli. Mesela 2 bin liralık bir altın varsa, yıllık 250 tl banka aidatı verip kasa tutmak bence mantıksız. Bozdurup altın hesabına yatırabilirsiniz ancak altın hesabını bozdurup arada para almayacaksanız. Ben maddeciyim biraz, yani somut bir hesap yerine maden olan altın daha önemli benim için. Hem bozdurulacak bilezik vs koyabiliyorum hemde altın kolye set vs koyabiliyorum. Verdiğim yıllık ücreti görmezden geliyorum.

Altın yüksekken bir kısmını bozdurup, vadeli hesaba yatırdım. Şimdi hesaplıyorum, şuanda bozdursam aynı karı elde ederim ya da edemem bile. Tabi faiz kazanmak istemeyebilirsiniz, saygı duyarım. Şuanda ay sonunda elimizde kalan parayı da vadeliye aktarıyorum. Altın çok yüksek, şimdi alsak yıllarca beklemek gerekir.

kızlar bilgili buldum:KK58: sizi finans konusunda baya konuda açtım ama cvp bulamadım devletin birikim için evhanımlarına yaptğı teşvik faize giriyor mu

Bende altın hesabı açtırmıştım ihtiyacım oldukça bozdurdum biey kalmadı.Ama fiziki altın olunca bozduramıyorsun birikim için daha mantıklı.Çok miktarda altın varsa tabiki güvenlik açısından altın hesabı olsa daha iyi olur.Takip edince kar edersiniz.

Back
X