- 16 Aralık 2014
- 1.101
- 1.066
- 78
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
bize bi faydası olmaz yani, para da biriktirsek onuda götürüp bankaya kasaya koyuyoruz. millet çeşit çeşit birikmi yöntemlerini kullanınca acaba biz nasıl birikim yapalım ın cevabını bulamıyorumSizde altin olarak kalmasi daha mantikli.
Cunku bankalarin altin hesabinda bir nevi kuyumcu gibi alim satim islemi yaparak kendileri kar ediyor bildigim kadariyla.
Yani diyelim sizin 300 gram altininiz var bilezik ceyrek vs. Onu direk hesaba 300 gram diye gecmiyor. Once o altinlari bozuyor sonra tekrardan gram altina ceviriyor yani kendi kar etmis oluyor.
Bu arada altin alis fiyati satis fiyati normal kuyumcular gibi olmuyor kendileri belirliyor. Sitelerinde de gorunuyor bu alis satis fiyatlari.
bize bi faydası olmaz yani, para da biriktirsek onuda götürüp bankaya kasaya koyuyoruz. millet çeşit çeşit birikmi yöntemlerini kullanınca acaba biz nasıl birikim yapalım ın cevabını bulamıyorum
eğer altının pahalı zamanında satıp ucuz zamanında alanlardansanız altın hesabı daha doğru ama sürekli takip etmek gerekiyor o zaman. döviz hesabı gibi. eğer düştüğü zaman üzülüp stres olmayacaksanız yatırın tabii. benim bir miktar nakit biikimim vardı, altının düşük olduğu zamanda gram altın aldım koydum kasaya. nişanımda takılanları da kasaya koydum. allah zorluk göstermesin çok gerek olmadıkça bozmak istemediğim için her sıkıştığımda elim gitmesin diye likite çevirmiyorum, kasada tutmayı tercih ediyorum. aksi halde ay bu ay sıkıştık şurdan 10 gram bozalım yerine koyarız muhabbeti olabilirdi. zaten altın öyle çok kazandırmıyor. gramı 85'ten almıştım gramı 107 şimdi, ama öyle külçelerce altınım olmadığı için toplamda kar az. vadeliye yatırsam aynı olurdu. döviz alsam daha çok kazanırdım. ama ben zaten ellenmesin zor gün için kenarda dursun mantığında olduğum için beni rahatsız etmiyor.düğünden bir miktar altınımız var, bir kısmını bozdurup araba almıştık, bir kısmıda bankada kasa da duruyor. orada durması mı mantıklı yoksa, bankaların altın hesabına yatırıp gram altına çevrilmesi mi? var mı altınlarını altın toplama günlerinde bankaya yatıranlar?
Ben de maydanoz olayım
Para var altın alıp kasaya mı koyalım ya da altın hesabına mı koyalım
Hele ki bu aralar euro çok inişli çıkışlı...altını boşver, dolar ya da euro yap derim ben.