Altın hesabı mı açsak, paraları evde mi saklasak ??

AnlatmayaGerekYok

Ekspresko sıcak içilir lütfen.
Kayıtlı Üye
14 Nisan 2013
2.182
2.122
Hatunlar elimize az buçuk para geçince ne yayacağımızı şaşırırız.:KK37: Bende fikirlerinizi bekliyorum.

Kısmetse mayıs-haziran 2014 gibi nişan düşünüyoruz. Bizde nişan takıları için para biriktirelim dedik. Altının gramı şuan 83 lira. Ocak Şubat gibi ben gramın 100 tl olacağını düşünüyorum ki inşallah olur da kar ederiz. Paramızla altın mı alsak altın hesabı mı açtırsak bankaya. Bankada altın hesabı olanlar vardır. Bende internetten araştırıyorum. Diyelim hesabı açtık her ay belli günde mi oraya para yatırmak zorundayız. Bizim ne kadar yatıracağımız belli olmuyor ve belki her ay düzenli yatıramayız da:26:

Vadeli vadesiz hesap ne demek oluyor? Şuan aklımdaki bankalar akbank, kuveyturk, iş bankası. Buralarda altın hesabı olanlar var mı?

Hadi bir yardım edin para biriktirelim :18:

1 aya kalmaz yükselişe geçer diyorlar. ben de yatırımımı altına yaptım inşallah yükselir yoksa bütün emeklerim uçup gidecek :KK43:

Uzun vadeli alırsan zarar olmaz ama biz bankaya yatırsak diye düşünüyoduk kiii benim sevgilim bankaya gitmiş ve ona bireysel emeklilik sistemine katılmanız sonra böyle bir yatırım yapmanız lazım demişler :113: sinirlenmicem sakinim

biz zaten az buçuk biriktiriyoruz niye gittin kabul ettin be adam. şimdi de her ay oraya 100 tl yatırcakmışız nasıl para birikir ki böyle

ırrrrrrrrr ırrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr :KK47:

Bence evde saklamak en iyisi (güvenli olmasi gerekir tabii) ve kimseye söylemiyeceksin evde altinin oldugunu.
Bizim bir akraba vardi, onun oglu biliyordu ve arkadasina söylemis, arkadasininda abisi hirsiz olarak balkondan eve girip calmisti, son anda yakalanmisti, hic beklenmedik bir kisi olunca dahada kötü oluyor, terbiyeli iyi aile cocugu diye bilinirmis, ama iste firsat hirsiz yapar...

Bankalara hic mi hic güvenmiyorum. Ayni yukardaki arkadasinin bahsettigi gibi onu bunuda satarak tek kendi karlarini düsünüyorlar.
Hem ülkede bir kriz falan birsey olsa aninda bankalar kapanir kibrisda oldugu gibi ve kimse parasini cekemez.
Cok parasi olanlarinda belli bir miktarini keserler.

En iyisi altın ve paranızı bankada saklamanız tabi bunun için iyi araştırma yapmanız gerek.Ben altın ve paranın evde saklanmasına karşıyım hırsızlık için illa birinin yerini bilmesine gerek yok hırsızlar artık dedektörle dolaşıyormuş altın ve paraların yerini şip diye buluyorlar diyorlar.

oturduğumuz apartmana 3 kez hırsız girdi ve bu aralar insanlar tatilde diye hırsızlarda azdı :KK47: çok fazla biriktirmicez biz mayısa hazirana kadar elimizde 10 bin tl olsun yeter. bankada altınlar gram üzerinden alınırmış ve gram düşerse senin paranda düşer, çıkarsa senin paranda çıkarmış. başvurduk artık bilmiyorum allah hayırlısını göstersin ama şu biretsel emeklilik olayı olmasaydı iyiydi bir de oraya para ödicez :KK50:

Bankalarda güvende degil. Almanyada hirsizlar banka kasalarini toprak altindan kaziyarak hep bosaltmislar, bakin
BERLİN'DE FİLMLERİ ARATMAYACAK BANKA SOYGUNU - YouTube

ve kasadaki seyler sigortali degil, hic bir yerden para alinamiyor. Bunu cogu kisi bilmiyor.

Benim yengemin kizkardesininde banka kasasinin icinden kaybolmustu iki bilezigi. Tek kendisinde vardi anahtar ve kimseye inandiramadi kendini, bankayi mahkemeye vermisti, en sonunda ortaya cikmisti ordaki calisan birisi calmis, cünki yenilenme yapilirken yasak oldugu halde tüm banka kasalari acilmismis. Parasini geri bile alamadi, banka sorumlulugu o kisinin üzerine atti, oda ortaliktan kayboldu.

Ayni sekilde devletten ve bankalarin kendilerindende güvenli degil kasalar. 2008 yilinda ingilterede özel güvenlikler bir bankanin kasalarini zorla actilar. Güya terröristlerin ve vergi kacakcilarin paralarini ariyorlar. Sonra herkes hesap vermek zorunda kalmis: Para neyin nesi? Altin neyin nesi? Nerden alindi, vergisi ödenmismiydi, faturalar?
Ee cogu altinlar zaten miras kaliyor insana, dügün takilarin vs hic faturalari olmuyorki, cogu kisiye ancak kasa icindeki degerinin vergi miktarini ödedikten sonra vermisler mallarini geri.

oturduğumuz apartmana 3 kez hırsız girdi ve bu aralar insanlar tatilde diye hırsızlarda azdı :KK47: çok fazla biriktirmicez biz mayısa hazirana kadar elimizde 10 bin tl olsun yeter. bankada altınlar gram üzerinden alınırmış ve gram düşerse senin paranda düşer, çıkarsa senin paranda çıkarmış. başvurduk artık bilmiyorum allah hayırlısını göstersin ama şu biretsel emeklilik olayı olmasaydı iyiydi bir de oraya para ödicez :KK50:

Altın hesabı degilde bankada para hesabı açtırsan vadeli vadesiz o hesaba paranı yatırsan daha sonra nişan zamanı biriken para ile altınlarını alırsın.Altın hesabında altın düşerse senin zararın olur o zaman.Evde saklama 10 bin tlde küçük bir miktar degil hırsızlar için 10 bin 5 bin fark etmez, zaten oturdugunuz apartmanada hırsızlar girmiş ne olacagı hiç belli olmaz.

eve koysak hirsizlar kol gezio, eski bir bnkaci olarak kasalari asla onermiyrm bnkalarin kasalari asla guvnli deil, herhangi bi sornda mahkemeyle ugrasrsz. ben hesabimda sanal
altin olarak biriktiriyorm ama kopyalnma riskine krsi hesabin bagli oldgu karti hic kullanmiorm :)) paranoyak oldm

eger bankadan actirirsaniz 1.cisi kuveytturku oneririm 1 gramin altindada alinabiliyor ve hesap islem ucreti yok 2.cisi isbankasinida oneririm ne kadardan aldigini falan inceleyebiliyorsunuz ama bence bankadan almayin

Biz de altın hesabında saklıyoruz paraları. Fakat şansımıza şuan altın düşük. Neyse ki ihtiyacımız olmuyor da çekmedik hiç. Altın bu nasıl olsa çıkacaktır:)

gerçi hesap açmışsın galiba ama canından olmak istiyorsan evde sakla
bu ülkede 5 lira için 4 kişiyi öldüren insanlar var
hem de komşusu

açtık canımbizim binaya ve mahalleye çok hırsız girdi. dün de sevgilimin evini zorlamış birileri :KK53: camdan komşular görmüş öyle kaçmışlar allah kahretsin onları kendimizden ayırıyoruz geleceğimiz için biriktiriyoruz sen gel hazır mala kon :KK47:

Benimde bankada altinim var gram akbank'ta bnm cunku maas hesabim ordaydi ben memnunum gerci mobil uyg falan da var klay oluyor kizlar altin cikar mi yaa arkadas 83 den aldim demis ben 96 dan aldim 100 gram civari var bnde :KK43: 90 i gorsem bile bozucam ya :KK43:

Son düzenleme:
Bankalarda güvende degil. Almanyada hirsizlar banka kasalarini toprak altindan kaziyarak hep bosaltmislar, bakin
BERLİN'DE FİLMLERİ ARATMAYACAK BANKA SOYGUNU - YouTube

ve kasadaki seyler sigortali degil, hic bir yerden para alinamiyor. Bunu cogu kisi bilmiyor.

Benim yengemin kizkardesininde banka kasasinin icinden kaybolmustu iki bilezigi. Tek kendisinde vardi anahtar ve kimseye inandiramadi kendini, bankayi mahkemeye vermisti, en sonunda ortaya cikmisti ordaki calisan birisi calmis, cünki yenilenme yapilirken yasak oldugu halde tüm banka kasalari acilmismis. Parasini geri bile alamadi, banka sorumlulugu o kisinin üzerine atti, oda ortaliktan kayboldu.

Ayni sekilde devletten ve bankalarin kendilerindende güvenli degil kasalar. 2008 yilinda ingilterede özel güvenlikler bir bankanin kasalarini zorla actilar. Güya terröristlerin ve vergi kacakcilarin paralarini ariyorlar. Sonra herkes hesap vermek zorunda kalmis: Para neyin nesi? Altin neyin nesi? Nerden alindi, vergisi ödenmismiydi, faturalar?
Ee cogu altinlar zaten miras kaliyor insana, dügün takilarin vs hic faturalari olmuyorki, cogu kisiye ancak kasa icindeki degerinin vergi miktarini ödedikten sonra vermisler mallarini geri.
kiralık kasa değil ama burda bahsedilen gram altın hesabı ona bankada hiçbişey olmaz

Uzun vadeli alırsan zarar olmaz ama biz bankaya yatırsak diye düşünüyoduk kiii benim sevgilim bankaya gitmiş ve ona bireysel emeklilik sistemine katılmanız sonra böyle bir yatırım yapmanız lazım demişler :113: sinirlenmicem sakinim

biz zaten az buçuk biriktiriyoruz niye gittin kabul ettin be adam. şimdi de her ay oraya 100 tl yatırcakmışız nasıl para birikir ki böyle

ırrrrrrrrr ırrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr :KK47:
tatlım bence bireysel emeklilik kadar ne altın kar getirir ne döviz çünkü devlet % 25 katkı verio eng üzel tarafıda bak kendine borç bilmişin onu böyle uzunca bi süre bu sisteme devam edersen ya toplu para alırsın yada 2. bi emekli maaşın olur düşünsene 2. maaşını çocuğun üniversitedeyken ona ver bankkartını geçinmeyi öğrensin o parayla hem sende kendi bütçenden kısma şimdi kızıosun ama sevgiline çok dua edersin yaşlanınca

bu arada altın şimdilerde baya düştü ve düşüş yaşanacak denilio eğer paran varsa iice düşünce alcaksın biriktirceksin adını unutacaksın 10 yılda her ay 1 gram altın alsan 120 gr altının olur şimdi 88 den aldığın altın ozamanlar enf dolayı 100 150 olsa 10 yıl sonra 7 8 bin tl kÂrdasın 200 tl olduğunu düşün :KK66:

X