Nikah Alternatif fikri olan_???

Grace_e

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Ocak 2009
111
4
96
38
Merhabalar herkese
Çok deneyimim olmayan bir konuda akıl almak istiyorum sizlerden.
2 senelik bir birlikteliğim var ve sonuda evliliğe gidiyor.Buraya kadar herşey güzel ancak ben nikah,nişan,düğün gibi olayları oldum olası itici bulmuşumdur. Hiç gelinlik hayal etmedim bile.
Ha bu olmayacak böyle bişey demek değil. Herşeyden önce benim ya da erkek arkadaşımın ailesi buna izin vermez. Ailemin tepkisi : kusurlu musun ki sen gelinlik giymeden düğün yapmadan evleneceksin? şeklinde oluyor..
Yapcak bişey yok olcak yani.
Ama şayet bu benim için önmli bir günse.Bana özel olması gerekiyorsa... benim kendi hayalimi gerçekleştirmeye çalışmam gerekir.
ve eminim bu satırları okuyan birçoklarınıza abes gelecek bişey ama benim hayalim:
yurt dışında hiç kimsenin bizi tanımadığı bir yerde birbirimize ömür boyu birliktelik için söz vermek... afrika kabilesinde evlenip tamtam dansıyla ilk dansımızı yapabiliriz mesela
çok uç bir örnek ama hayal bu ya...can istiyor bunu sonuçta ailelerin istediği bütün nişan,düğün tantanası illaki olcak.onu engelleyemeyeceğimi biliyorum malesef....

aileler sorun olur diyeceksiniz belki... bizde aileler biribirini ve bizi o kadar çok seviyor ve sayıyor ki , ilk başta birz hayıflansalarda mutlu olduğumuzu görünce sevineceklerdir.

E madem böyle derdin ne senin diyeceksiniz

derdim: erkek arkadaşıma fikrimi söyledim.Kendisi ailesini bu konuda karşısına almaktan çekindiği için... herşeyi sen planlarsan tamam dedi ve sorumluluğu üzerime yıktı.

zor yani biraz.tek başıma ne yapabilirim bilmiyorum.

size soracağım: insan hayalinin peşinden gitmeli değil mi?

cevabı evet olanlar hayalimi geliştirmeme yardımcı olurlar mı acaba ??

Ben de benzer hayallere sahip olduğum için araştırmıştım birazcık.
Mesela Roma'daki Türk Büyükelçiliğnden nikahınız kıydırabilirsiniz ,çok hoş ortamı olan bir bina, diğer büyükelçilik binalarını beğenmemiştim ben .
Ya da durumunuz müsaitse Maldivlerdeki adalara bakabilirsin bir çoğunun bu tarz bir hizmeti var yani sahilde ucuş ucuş bembeyaz bir elbise ile sevdiğin adamlaa arkandaa sonsuzz pırıl pırıl bir okyanus varken evet diyebilirsin :)
Afrika kıtası ve tamtamlar hiç aklıma gelmemişti ama o kadarını bilemiyorum :)

afirika kıtası ve yamyamlar dohaçlama oldu. ama olsa özel olurdu ilerde çocuklarıma,sevdiklerime düğün fotoğraflarımı gösterirken çok eğlenceli olurdu ..

ayrıca verdiğin fikirler için çok teşekkürler.
birkaçı aklıma gelmişti.geliştirilmeye değer
araştırmaya devam ediyorum yinede.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…