Alt Komşumu Kıskanıyorum :D

Mune Bla bahçe dediğim onun özel bahçesi. Kendine ait. Çağırması lazım diye düşündüm

Diğer dediğini de yaptım. Hastaydık kışın arayamadım vs dedim yolda karşılaştığında

Bu hafta çocukları parka götürelim mi diyeceğim

Ay evet dimi
Ama bahçede gördükçe kıskanıyorum
Yazın onların oğlu ve kızı oynarken biz bebeğimle bakacağız uzaktan gibi senaryolar kalbimi darlıyor
Bu durumda en doğrusu bahçeye çocukları gezdirp indirmek çocuklar bi süre sonra kaynaşır sizde dahil olursunuz beni ev oturması kahveler geriyor mesela ama aşağıda dışarda gördüklerime seslenirim

Ben de bir sey sorayım.
Çocuklu arkadaşlar cidden cocuklu analar bir araya gelince geldiğinizden bir şey anliyor musunuz?

Ben iki nefes alırım onun bebesiyle oynar bizimki diye ne zaman düşünsem kendimi pişman ve daha yorgun buluyorum.

Yaşça büyük olan kizimi kucaklamış döndürmeye çalışıyor yakalarim misal. "Güzelim o daha küçük düşer kucaklamak yok. "

Normalde yiyen çocuklar birbirini görüp yemem diye inatlaşır. Uykusu olan uyumam diye ağlar. Açlık, uykusuzluk, huysuzluk baş gösterir.
Benim kız yüzüne bakmadığı oyuncak için kıyamet koparir, otur onu dinle.

Kahvemi yudumlamaya çalışırken patırtı, bammmm güm kesin biri düştü diye zıplayan koşan ben.

Sonuç: Soğuyan kahve, dağılan ev, konuşulamayan bir dünya mevzu, unutuyor insan yahu!

Yeminle sonrasında ulan tek benimkini dinlesem daha iyiydi, s.cayim sosyalligine derken buluyorum kendimi

ayy ben de bu yorumu arıyordum. benim oğlum da tek çocuk, ben de sosyal biri sayılmam. komşuluk ilişkilerim de yoktur. oğlan kreşe başlayınca bir heves ettim arkadaşlarının anneleriyle tanışıp çocukları sosyalleştirmeye. daha doğrusu oğlum benden hevesliydi, sürekli evde arkadaşlarından bahsedip dururdu. bir kaç kez çocukları bir araya getirdik ama 2 saat bir aradaysak sanki günlerdir bir aradaymışız gibi bir yorgunluk bir koşuşturmaca....evde toplanıldı mı ev sahibi için çok yorucu oluyor küçük çocuklarla. o yüzden biz artık çocukları kreşe veya oyun alanına bırakıp kız kıza planlar yapmaya başladık

konu sahibesi benim de senden farkım yok. yıllarca tek yaşayıp yalnızlığa alışmış biriyim, 3 4 samimi arkadaşım var, 2 tanesi çocuklu. onlar da şehrin diğer ucunda oturuyorlar ha deyince görüşemiyoruz. kreşten bir arkadaşının annesiyle samimi olduk, yakın oturuyoruz. kadının kayınvalidesiyle aynı apartmandayım o yüzden sık görüşme imkanımız oluyor. kadın çok sosyal biri, daha ziyade onun çabalarıyla samimi olduk diyebilirim ama benim de niyetim vardı iyi oldu. yalnız şöyle bir durum var ki ben çalışıyorum. kadın çalışmıyor ve sık sık kayınvalidesine geliyor. her geldiğinde de bana haber veriyor. ben de beklerim gelin diyorum hiç ikiletmiyor ama biraz zırt pırt olmaya başladı ve her seferinde kafam çekmiyor. hazırlıklı olmayabiliyorum, ev genelde dandini oluyor hafta içi...yani işin bu yönü de var, bence çocuklu insanlar ev oturması konusunda ısrarcı olmamalılar. seninki çalışıyor muydu o kısmı hatırlamadım. bence en güzeli çocuklar bahçede oyun parkında, oyun alanında sosyalleşsin, anneler de kahve içsin kimse kimseyi ağırlamasın bu da kamu spotu olsun

Daha ufaktır sizinki.
Biz oyun alanı olan cafelere gidiyoruz. 4-5 yaş sonrasında bir giriyorlar oyun alanına kalkana kadar da gelmiyorlar yanımıza. Ama tabii evde olursak oyuncak kavgası oluyor. Bu nedenle eve değil cafeye gidiyoruz çok rahat çay kahve içiliyor

2 sene daha var yani..
Olsun onu da bekleriz :)

Kreş çocukları kapıdan bıraktığımız bir yer değil mi ya içeride kafe var da ben mi bilmiyorum. 2 çocuğumda gitti kreşe sadece sınıf arkadaşlarının ismini biliyorum o da çocuklar söylemiştir. kreş için çok umutlu olmayın ya da herkes kanka oldu benim haberim yok

İlla can ciger kanki olmaya gerek yokki. Poğaça kurabiye tarzı bireyler yapip komşularınıza ikram edebilirsiniz ne bileyim diğer komşularınızı bahçede gördüğünüz zaman alın bebenizi inin sizde :) özel davet beklemeyin. Ya da ayak üstü gördüğünüzde çocugunuzun arkadaş aradığını bir gün çocuguyla gelirse çok mutlu olacagınızı söyleyebilirsiniz. Arkadaşlık aradığınız için böyle söyledim tabi kendi adıma çocuklarla toplanmak çok yorucu olduğu için tercih sebebim değil biz mesela çocuklar okuldayken buluşuruz arkadaşlarla

bende şaşırıyorum öyle iki ayak üstü sohbetle okul kapısında parkta bahçede bir iki denk gelmeyle sosyal medya takipleri tel no falan isteyenlere..
benim birinden bunları isteyebilmem için 30 kere muhabbet etmiş olmam lazım
tuhaf yada rahatsız edici bulmuyorum ama şaşırıyorum bu kadar girişken insanlara.

onlari bahcede gorunce oglunu da alip asagi indirsen bahce sonucta ortak alan ..

ben dislamak istediklerini dusunmedim anlatiminizda .su zaman da herkes hastaliktan uzak duruyor o yuzden araniza mesafe girmis olabilir .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…