Alt Komşumu Kıskanıyorum :D

Yaa bende tam olarak böyleyim. Yaşadığım.sehirde 10. Senem. Ama görüştüğüm insan sayısı bir en fazla ikidir. Benden çok sonra daha bir yıldır burda oturan insanların çevresine ,tanıdıklarına bakıyorum ve şok oluyorum resmen. Çok fazla insan seçerim , AA onun şöyle huyu var bu böyle diye diye kimseyle yakın olmam.kolay kolay. Evime de herkesi sokamam .kötü bir huy sanırım

Çok güzel olacak Sağlıkla gelsin hayata

Ben insanlarla tanışmıyorum ki insan seçeyim
Sosyal yanım yok galiba

Sosyal yanım yok galiba
Bende öyleyim, 2senedir aynı binayım, kimseyi tanımıyorum. Konuşmuyorum ,yaşıtımda yok.. Doğum yaptım annem yanımda 1 hafta kaldı. Herkesi tanımış bana anlatttı
Arkadaş olamıyorum kendim gidip

Sosyal yanım yok galiba
Benim de oğlum okula başladıktan sonra başladı insanlarla konuşma maceram diyeyim üniversitede böyle değildim gerçi o zaman da yakın bir kaç arkadaşım vardı ama çevrem daha genisti. Belli bir yaşı geçtikten sonra insanlar çok yapay gelmeye başladı .

Size de önerim komşularımızın çocukları bahçede oynarken inin yanlarına , selam verin sohbet edin. Laf arasında oglunuzun tek sıkıldığını citlatin .Eminim ki onlarda buyur edeceklerdir.

Sosyal yanım yok galiba

taşındığım şehirde hemen bi tane eczane gözüme kestiririm. eczacılarla iyi anlaşıyorum neden bilmiyorum (çalışma alanlarımızın alakası yok) ama bu eczanenin sahibi ben yaşlarında bi kız olcak. gider gelir ondan alışveriş yaparım sonra sohbet eder tanışırız. eczacılar şehirdeki doktorları da tanıyo oluyorlar işe yarıyor. işim gereği bir sürü öğretmen tanırım. bi de bankacı arkadaş edinirim hem farklı alanlardan insanlar oldukları için değişik şeyler öğreniyoruz birbirimizden, güzel zaman geçiriyoruz hem de birbirimize işimiz düşüyor. bi ben mi böyle şeyler yapıyorum ki ya?

liseden beri mektup arkadaşım vardır mesela hala görüşürüz
internetten tanıştığım bu siteden tanışıp yüzyüze görüştüğüm arkadaşlarım vardır.
arkadaş olmak iyidir ya neden olmuyosunuz?

bu arada kendi başıma kalmayı da çok severim. sabah akşam görüşmüyoruz kimseyle. evde değil dışarılarda buluşmayı severim. arkadaşsızlıktan sıkılmam ama olunca da keyifli oluyor.

Cocugumu alir yazin hergun parka krese oyun aktivitelerine gotururum oynar aksaminda eve geri getirrim kimseyle samimi olmama gerek yok cocugum arkadaslariyla bag kursun yeter. Merhaba nasilsiniz guzel oynuyorlar dimi evet.sizinki kac yasinda aaa harika. Masallah sizde cok iyi bir annesiniz derim yalandan her gordugume. Yeter benim samimiyetim bu kadar. Fazlasi sirtta hancer yapiuor

Komşunuz ayıp etmiş. Sizi de davet etmesi gerekirdi. Ben öyle yapardım en azından. Mahcup hissederdim çünkü davete icabet edemedigim icin. "Kahveye cağırdın ama işim vardı gelemedim o gün müsaitsen sen gel istersen x komşu da gelecek çay kahve içeriz" gibi birsey diyip davet etse ne güzel olurmuş.

Ay evet dimi
Ama bahçede gördükçe kıskanıyorum
Yazın onların oğlu ve kızı oynarken biz bebeğimle bakacağız uzaktan gibi senaryolar kalbimi darlıyor
Bahçeye neden inmiyorsunuz
İnsanlar belki onları beğenmeyip kendinizi geri çektiğinizi sandılar.
Gördüğünüzde yanlarına gidin, havalardan girin bütün kış hastalıktan eve kapanmak zorunda kaldığınızdan çıkın, böylece onlar birbiriyle görüşürken sizin neden aralarına katılamadığınızı da anlarlar.
Ayak üstü muhabbetlerle başlayın arkadaşlıklara, bahçede sosyalleşme adımları atın, biraz dışa dönük olun, muhabbet edin, sürekli dışarıdan izler içe kapanık olursanız kimseyle arkadaş olamazsınız, insanlar sırf çocuklar beraber oynasın diye arkadaşlık yapmıyor karşılarındakinin sohbeti de sarmalı.

Kadının özel bahçesiymis ortak alan degil

İki çocuk annesi olarak acayip sosyal bı çevrem var ve bazen fazlası da yoruyor ve de çoğunluk fazla muhattap olmamaya çalışıyorum kime iki gülsem muhabbet etsem sürekli sana kahve içmeye gelicez hemen gereksiz samimiyet kuruyorlar

ama hem Komşum çok yakın olduğum iki arkadaşım var çocuklarımız aynı yaşıtlar

bir araya geldiğimiz de 8 çocuk oluyor genellikle Birlikte parka gidiyoruz alışverişe çaya kahve markete hatta birlikte eşler olmadan mangal keyfi bile yapıyoruz...ve asla birbirimiz de kopamıyoruz
Kızım okula gidince başladı böyle ortamlar sizin de yazın başlıcak inanıyorum sizde o ışığı gördüm

Arkadaşlık karşılıklı kurulmadan bence o yapmali diye beklenti içinde olunmamalı çünkü şu anda bu arkadaşlığa öncelikle ihtiyacı olan taraf sizsiniz.

İkinci olarak da ben sana geleyim mi tavrını hoş bulmadım. Onun yerine bana uygunsan gelmek ister misin ya da disarda bir kahve içelim mi? Demenin daha uygun olduğunu dusunenlerdenim.

Komşu da olduğu için hazır yiyecek bir şeyler götürüp muhabbet açma konusuna katılıyorum. Sonra devami için beklenti içinde kendi kendinize düşüncelere girmeyip farklı yollar demeniz durumunda insanlar ile iletişiminiz elbet gelişir, neden olmasın.

Çok tatlı mevzu.. Oğlum da 2 yaşlarındayken bende muzdarptim bu konudan.. Genelde parka gidioduk, orda da gorunce sohbet ettıgım bıkac kısı olmustu ama sureklı gel git veya evıme davet etmedm kımseyı sadece aynı sitede olan 2 kısıyı davet ettm reddetmişti.. Daha da cagırmam, bellıkı gorusmek ıstemıo lar.. Bende zorlamadım..
Ta ki gecen yaza kadar bızde yalnızdık oğluşumla.. Ne zmn sitenin bahcesıne ındık, o zmn Bı ıkı komsu edindim, biri fos cıktı.. Dıgerı de gel git yapmayı sevmıo, anca yazın bahcede oturuyoruz.. Oyle kabul ettm onu da yeterkı cocuklar kaynasın aynı yasıt kızı var cunku..

Zamanla olacak merak etmeyın.. Bence dogal olun, bahcelerınız ayrı mı olsun sizde oglunuzla inin atın sandalye alın elinize çay.. Eger sizi görürlerse zaten buyur ederler, etmezlerse de bosverın.. Herkes herkesle kaynaşamıyor.. Napalım

Bence artık onun araması gerekiyor müsaitsen gel şu içemediğimiz kahveyi içelim diye ben olsam öyle yapardım. Valla site komşuculuğu yok zaten kalabalık aile ve mahallede büyüyen biri olarak evlendikten sonra burası benim de enerjimi emiyor bir türlü kimseyle samimiyet kurasım gelmiyor bir tane komşum var hemde uzaktan akrabam oluyormuş o bana yetiyor az olsun öz olsun koca 24 dairelik apt manda bir türlü ısınamadım kimseye. Sizde sorun yok artık komşuculuk yok daha doğrusu covid insanları uzaklaştırdı bende o dönem evlendim ve taşındım herkese de bahane oldu sanki covid ne selam ne sabah valla ya

Eve kahveye çağırma bence de şey yap arayıp ya hava çok güzel , yarin ya da obursu gün kek yapicam bi demlik çay alıp bahçeye inelim mis gibi bahar havası çekelim de. Hem eve de cagirmiyosun rahat olur hem de belki gören gelir ya da başka arkadaşına da söyler kaynasirsiniz. Yarın doluysa öbür güne ok der. İkisine de isim var derse zaten sizle samimi olmak istemiyor demek. Başka kişilere aynı taktıktan devam edersiniz parkta tanistiginjz falan

Alt komsunu sal bi kez cagirmissin. Cocugun arkadas edinmesi icin annesiyle arkadas olmana gerk yok. Parka git cocugu sal cocuk kendi bulur arkadasini. Sen pesinde koscan zaten arkadasi napcan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…