Alt değiştirme krizi

Fatsam52

Üye
Kayıtlı Üye
29 Temmuz 2022
35
-8
16
25
Arkadaşlar nolur yardım edin yeni anne oldum bebeğim 20 günlük ve pişik oldu ne yapmalıyım altını ne sıklıkla değiştirmem nasıl değiştirebilirim altını lütfen yardım edin çok tecrübesizim

o zamanlarda 3 saatte 1 değiştiriyordum ben. hergün 5-10dk ılık suyun içinde tutun alt gövdesini. sonrasında iyice kurutun (ben saç kurutma makinesinin düşük ısı ve düşük fan ayarıyla kurutuyorum). sonrasında pişik kremi sürün (desitin, oxyzinc gibi).
eviniz sıcaksa günde 4-5 defa 10-15dk havalandırabilirsiniz poposunu altı açık bi şekilde, faydası olur.

Havalandırsam iyi olur aslında da üşür diye korkuyorum çok da sıcak sayılmaz

Ilk ay gunde 10 bez degistiriyodum en az. Bezi kirlettikce degistir, gunde yarim saat poposu acik kalsin. Her degisimden sonra pisik kremi sür mutlaka

Ben yeni doğduğu zaman günde ondan fazla deyisdim hatırlıyorum hiç bikerede pişik olmadı şimdi üç aylık günde 4 5 kere degisiyorum hiç pişik olmadı cokd ahassas deriye sahib ama pişik olmadi çok şık degisdir altını bir iki kerede yıka ılık suyla sabunsuz.

İki saatte bir açıyordum. Ve ılık su pamuk ile 3 ay bitene kadar böyle devam ettim.

Islak mendil kullanmayin ya da kullanmadan once ihtiyaciniz kadarini guzelce yikayip deterjani aktiktan sonra kullanin. Pisigi hafifleyene kadar 2 saatte bir bezini degistirip sabun vs kullanmadan ilik suyla yikayin altini. Fon makinesiyle kurutun, kantaron, jojoba ya da tamanu yaglarindan birini surun. Pisikli bolgelerde delik delik soyulmalar olduysa mantar baslamistir, o zaman da pisigin gecmesi imkansiz gibi bir sey oluyor. Bu durum sizde de varsa eczaneden duruma uygun krem isteyin, 1 haftadan fazla asla kullanmayin, mantar kremleri 1 haftadan fazla kullanilmaz.

Ben bebegimin tum vucuduna, her turlu yara bakimina, cilt tahrisine, pisige jojoba + tamanu yagi karisimi kullaniyorum. Mantar gelisme ihtimaline karsi bir iki damla da niaouli yagi var 100 ml sisede. Hicbir urunden gormedigim faydayi bu karisimdan goruyorum. Kimyasaldan uzak kalmaya calisan annelere tavsiye ederim.

Bezini sık aralıklarla değiştirin dolmasını beklemeyin günde en az 2 kere yıkayıp sudocrem sürün bereketli krem çişi teri itme özelliği var teni kuru kalıyor pisiği rahatlama özelliğinden memnunum bizim kızarlıklar hep onunla geçiyor.Islak mendil kullanmayın yeter

Su an pisik oldugu icin her çişinde degistirin, poposu islak kalmasin. Her kakadan sonra sadece suyla yikayin. Hergun mutlaka yikayin. Eviniz 25 26 derecelerdeyse altini her actiginizda 10dk poposu acik kalsin. Bepanthol ya da hametan sürün. Eger bebek pudrasi kullaniyorsaniz birdaha sürmeyin. Birde zeytinyagi surun diyen olacak. Sakin sürmeyin, asitli yapisindan dolayi pişik olan yerleri iyice yanar, cani acır.

Yağ asla sürmeyin. Kakadan sonra yıkayıp kurulayın.
Doktora gösterin pişiğin mevcut durumuna göre krem verecektir. Buradaki tavsiyeleri dinlemeyin. Yağ hiçbir şekilde sürmeyin.
Bir de emziriyorsanız yediklerinize dikkat edin. Kaliteli proteinden zengin basit karbonhidratlardan uzak beslenin. Asitli gıdalar ve süt ürünlerinden biraz uzak durun.

Yağı alınmamış gül suyu çok iyi geliyor. Bezin markası nedir bilmem ama daha temiz içerikli bir şeye geçin. Bazı bezler pişik yapar.

Merhaba bezlerde genelde çizgi oluyor resimde eklediğim gibi sarı çizgi dolduğunda maviye dönüşüyor. Buradan bezin kirli olduğunu anlayabilirsiniz. Kullandığınız bez markası belkide bebeğinize iyi gelmiyor olabilir. Başka markaşar denemenizi öneririm. Gün içerisinde çişini yapmayacağından emin olduğunuz ya da altına bir bez bir şey serdiğiniz (önlemini aldığınız) vakitlerde alt havalandırma yapın. Açık dursun biraz. Islak mendil kullanmayın özellikle kimyasal olanları. Bunun yerine e bebekte satılan bebek pamukları var onları ılık suyla ıslatıp temizliğini yapıp güzelce kurulayın. Kurulamak çok önemli. Islak kaldığı an pişik, yanma başlar. Bir müddet sonra zaten uzmanlaşacaksınız ve ne kadar sürede çiş yaptığını anlayacaksınız. Şayet bunlar da işe yaramıyorsa belkide yediğiniz asitli şeyler varsa (emziriyorsanız) bunları öğününüzden çıkarın. Sudocream çok hızlı bir şekilde geçiriyor lakin siz yinede doktorunuza danışın

Eklentiler

• 37DAF06D-3B16-4C54-942C-1303D63FCEDD.png
    535,5 KB · Görüntüleme: 36
  • 017900C3-913A-4D21-B54A-6D1D4578F48C.jpeg
    66,4 KB · Görüntüleme: 37
Yenidoğanken sık değiştirmeli. Kakayı hiç bekletmeyin hemen değiştirin. Çişi de iki üç saatte bir değiştirin. Kremi her bezde kullanmayın, bebeğin cilt bariyerine iyi gelmez. Çok az kullanın gerekirse kullanın. Banyolarında kokusuz şampuan tercih edin, iyi durulayın kokusuz bebek yağı ile cildin kuruluğunu alın. Pahalı biraz ama ben hep weleda kullandım uzun süre gidiyorlar. Bepanten pişik kreminden verim aldım kozarırsa kullandım. Gün aşırı duş aldırdım, her gün yıkamadın. Emiyorsa siz su içmeye gayret edin. Pişik yapmayan bezi deneyerek bulmak lazım bi de.

Ben doğduğundan beri Dalin kullanıyorum pişik olduğu zaman hemen kesiyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…