• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Alopesi (Kalc Kellik)

egefem

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Şubat 2008
32
0
86
51
Batman
MERHABALAR,BENİM 15 SENE ÖNCE STRESE NEDENİYEL ÇOK ÇOK GÜR VE ÇOK GÜZEL KIVIRCIK SAÇLARIM DÖKÜLDÜ.SADECE SAÇ DEĞİL,KAŞLAR,KİRPİKLER VE TÜM VÜCUT TÜYLERİ.O ZAMANDAN BU YANA DENEMEDİĞİM DR VE TEDAVİ KALMADI BENCE AMA NAFİLE.ÇIKTI BAZEN EVET AMA YİNE DÖKÜLDÜ.UZUN ZAMANDAN BERİ PERUK KULLANIYORUM.KENDİ SAÇLARIMI NASIL ÖZLEDİĞİMİ BİLEMEZSİNİZ.KAŞLARIMADA KALICI MAKYAJ YAPTIRDIM.ŞİMDİ ANKARADA BİR DR İSMİ VERDİLER.EN SON UMUDUM BU.NİSANDA GİTMEYİ DÜŞÜNÜYORUM.SİZLERİN ÇEVRESİNDE BÖYLE BİR SORUNU OLUPTA ÇÖZÜM BULAN VAR MI?ŞİMDİDEEN TEŞEKKÜRLER....

çok geçmiş olsun canım
Allah şifa versin inşallah...
bitkisel ürünler denedinmi peki?
birde saç ektirme diyorlar tam bir bilgim yok ama saç ektirmeyi araştırdınmı?
tekrar geçmiş olsun...

çok teşekkür ederim lila,adanda duymuşsundur belki atabay güveloğlunun (herbalist) bitkisel tedavisini 1 yıl boyunca denedim.ama hiçbir sonuç vermedi maalesef.saç ektirmede ensede saçın olması gerekiyor mutlaka.yani o da mümkün değil.senin çevrende varmı peki benim gibi? sevgiler canım...

çok yakın bir arkadaşımda da aynı sorun var, yurt dışından bir sürü ilaç getirtip kullandı ama isimlerini bilmiyorum canım, işe de yaramadılar zaten. geçmiş olsun egefem.

yok tatlım çevremde ama bende saçkıran hastalığı geçirdiğim için internette araştırmalar yapmıştım senin söylediğin herbalisti yazacaktım sana ama biliyormuşsun...
bende düşünmüştüm onunla irtibata geçmeyi ama doktorum şiddetle karşı çıkmıştı o zaman ben hiç tedavi yapmıyım sen direk ona git diye...
sonra ben tedavime devam ettim ve geçti hastalığım...
seninde üzüntüdenmi oldu canım çünkü bu tür hastalıklar stres ve üzüntüden oluyormuş...
tekrar geçmiş olsun canım...
duarım seninle....

geçiş olsun.Umarım bir çaresi bulunur.Sizin ki başka bir çeşidi galiba.Çok yakın arkadaşımda vardı ama alopesi areata galiba tam adı.Sadece saçın bazı bölgelerinde dökülme var.Tedaviye başladı bakalım.Tekrar geçmiş olsun...

canım benimde 7 aydır saçlarım çok dökülüo kaşlarım kirpiklerimde dökülüo ama yerine yenileri çıkıo saçlarımın kendi kendine.biraz açıklarsan sevinirim benim bildiğim saçkıran olunca hepsi kaybediliyo.sana önerim protez saç diye bişi var saç örneğini alıyolar yurtdışına yolluyolar kendi saçına benzer saç geliyo kafa derine monte ediyolar.5 yıl ömrü var bu saçların

cansucuğum ben zaten şu anda protez peruk kullanıyorum.6 senedir yani.bu hastalığın adı alopesi unıversal.daha çok 20 li yaŞLARDA Kİ GENÇ KIZLARDA BAŞLIYOR.BENİMDE O YAŞTA BAŞLADI.O YAŞA KADAR HERKES SORARDI SAÇIN IN DOĞAL J-HALİ Mİ DİYE.ÇOK ÇOK GÜR VE GÜZELDİ.EN SON ANKARADA BİR PROFESÖR DUYDUM.ÇIARIYORMUŞ.NİSAN AYINDA GİDİCEZ EŞİMLE.

Lilaciğim Evet üzüntüdendökülmüştü.hemde çok Basit Bir şeydi.şimdiki Aklim Olsa Asla Dert Etmezdim.ama Gençlik Işte.neyse,döküldükten 2 Sene Sonra Bir Dr.un Kortizon Tedavisine Başladi.tam 6 Yil Kullandim.ve Bu Tadeavi Sieasinda çocuk Düşündüğümüz Için Dr.um Tedaviyi Birakti.tabi Tedavi Boyunca Saçlarim Eskisi Gibi çikmişti.biraktiktan 1 Ay Sonra Hizla Tekrar Döküldü.bunun Yaninda Vücudumda Ağrilar Başladi.parmaklarimi Kiviraiyor,sabahlari Ayaklarimin üstüne Basamiyordum.fizik Tedavi Uzmani Bana Osteoporoza Girmek üzere Olduğumu,kemiklerimin 60 Yaşinda Br Kadinla Eş Değer Olduğunu Söyledi.yiklidim Tabi Ben.çocuk Ve Saçi Düşünmeyi Bir Kenara Birakip Sağliğimin Dedine Düştük Ailece.1 Yil Boyunca Kemik Erimesi Tedavisi Oldum.bunun Sonucunda Eski Halime Döndüm.ve Bundan Sonra Tekrar Saçimla Ilgilenmeye Başladim.piyasa Saç çikarma Vaatleri Ile Dolu Bunu Bilin.
Geçen Sene Hatayda Bir Dr Kafamin Her Yerine Iğne Uygulamasi Başlatti.kisim Kisim çikti Ama 8 Ay Gibi Bir Süre Sonunda Istediğim Gibi Olmadiğini Görünce Biraktim Ve Sonuç Malum.bakalim Ankaradaki Dr Ne Diyecek.sizleri Haberdar Edeceğim.ilginize Teşekkürler.çenem Düştü Yine.....

öncelikle cansucum yalnış biliyorsun saçkıran geçici bir hastalıktır bölük bölük dökülür aynı jiletle kesilmiş gibi ama saç kökleri derinin altında canlı olduğu için biz döküldüğünü sanırız o aslında kırılıp dökülmedir ve yerine yenileri sağlıklı bir şekilde gelir...ben saçkıran geçirdiğim için bilirim ve saçkıranda kaş kirpik dökülmesi olmaz
saçkıran ve sakalkıran diye iki hastalı vardır ve bunlar tedavi sonucu tamamen iyileşir ben geçirdiğim ve tedavi olduğum için çok iyi biliyorum ki hamdolsun iyileştim...
egefem evet canım yirmili yaşlarda babamın vücudunda aniden çıkan yaraları gördüğüm zaman birden olmuştu ve babamın hastalığını anlayamamıştı doktorlar ben çok kötü bi hastalık sanmıştım ki hastalığı meğer sedefmiş...
benimde ondan olmuştu...
psikolojini bilirim canım ve seni en iyi ben anlarım...
aynalaramı küsmedim iki sene başıma bone takmadan aynalara bakmadım üstelik iyileşmeme rağmen hayatımda derin psikolojik korkular bıraktıki bunlarla halen cebelleşiyorum...
nekrofobi-kan korkusu-hastalık korkusu gibi bir takım fobiler işte...
insanın nasıl caresiz kaldığını orada burada derman aradığını bilirim...
bu mübarek gecede Rabbim seninde yüzünü güldürür inşallah canım...
derdi veren dermanıda verir...
acil şifalar canım...
sağlıcakla...

canım ya benimde 7 aydır saçım çok dökülüyo o yüzden korkuyorum 2 kere doktora gittim bi sonuş yok haftaya tekrar gidicem.egfem senin birden biremi dökülmüştü yoksa seninde böle aylarca dökülüptemi hepsi döküldü ya hayatımı resmen kabusa dönüştürüo bu saç dökülmesi napsam ne etsem bilmiorum

canım benim güzel dileklerin beni çok duygulandırdı inan.çok çok teşekkür ederim.sağlıcakla kal.....

selam benimde ergenlik döneminde saçlarım döküldü stresten.29 yaşındayım ve hala ciddi bir düzelme yok.şimdi rogaine ve yılan yağı kullanıyorum.gitmediğim doktor ,kullanmadığım ilaç kalmadı.ama hayashi ürünlerini bir tavsiye üzerine başladım yararını gördüm.saçlarımda yağlanma gibi problemlerde vardı.sık yıkama durumuna uygun bir ürün.şimdi daha iyiyim. ama saçlarımın şakak kısımlarındaki açıklık çok bariz bir şekilde belli.doğuda askerlik sırasında saç, kaş, ve kirpikleri dökülen bir tanıdık saç tedavisi yaptırmış onun tavsiye ettiği doktorlar var ama ben daha gidemedim. *******dr.mustafa atasoy ve dr.nihat özkan***** XXXXXXXXXXXXXXXXX********dr.nihat özkan aynı zamanda etimesgut hava hastanesinde doktor diye biliyorum********XXXXXXXXXXXXXXXXX***** bir de ankara hacettepe tıp fakültesi hastanesinde *****prof.dr fikret kölemen***.çok iyi diye duymuştum yine tedavi yaptıran insanlardan....bu arada sonuç ne olursa olsun gülmeyi unutmayın.sizden daha kötü durumda insanların olduğunu hatırlayın yeter.sağlıcakla .....ilgilenenlere duyurulur.

Son düzenleyen: Moderatör:
benim saçlarım da döküldü önceden çok fazla saçım vardı gür ve kıvırcıktı 22 yaşındayım 2 senedir bir hayli döküldü gün geçtikçe azalıyor tetkiklerim normal ancak 8 ay önce pcoslu oldum stresten kızlar saçlarım çok çok azaldı artık açamıyorum saçımı öremiyorum bile bu şekilde olup saçı eski haline dönen var mı varsa nelerle düzeldi lütfen cevaplarınızı bekliyorum

slm öncelikle geçmiş olsun umarım hastalığınıza çare bulabilirsiniz benimde 10 yaşındaki yiğenim bu hastalığa yakalandı önce saç kirpik hepsi döküldü şuan tedavi oluyor kirpikleri kaşları saçlarıda epeyce uzadı ama saçlarının yan taraflarında dökülmler başladı siz nasıl bir tedavi gördünüz bu konuda bize yardımcı olursanız sevinirrim

sayın egefem birde bu hastalıktan tamamen kurtulan varmı...bu çocuk hayatı boyunca böyle kortizonlu ilçalarmı kullanacak ya rabbim senide bizimkinide ve bu hastalığa yakalanan herkese yardım etsin acil şifalar versin en güzel günler sizinle olsun a.s.

Merhaba. Bende de alopesi rahatsızlığı var. Hastalık demiyorum aslında rahatsızlık da diyemiyorum. Bir şekilde insan herşeye alışıyor herhalde. Benim ilk kez 5 yaşında dökülmüş saçlarım. Ortaokul sonda da peruk kullanmaya başladım. Şimdi geçen ay otuzuma girdim, halen devam. Rabbim herşeyin çaresini verir dilerse ama bunun şimdilik tıpta tedavisi yok. Üzülürdüm tabi ama şu da var. Beterin beteri olmasın. Daha yeni şunu öğrendim. Alopesi bir otoimmün hastalık yani bağışıklık sistemi hastalığı. Vücudun birden sana ait bir şeyi- ki burda saç, tüy oluyor- düşman kabul edip, onunla savaşmaya başlıyor. Çeşitli otoimmün hastalıklar var-alopesi belki de en basitlerinden zira sadece estetik kaygın olabilir- psikolojik sıkıntı tabi bir de. Bu hastalıklar birbiriyle genelde görülüyorlarmış. Haşimato tiroidi ve alopesi mesela. Bana şimdi haşimato teşhisi de kondu. Dilerim bununla kalır. Rabbim hepimizi beterinden korusun.

mrblar bende 23 yasındayım 5 yıldır saclarım dokuluyor asırıı yağlanma sorunum da var dermatologa ve endokrınolojıye gıttım normal cıktı hersey sadece dht hormonum cok yuksek 485 felan doktor serkıs barıs a gıttım endokrınolojıye gıt bana ole gel dedı sımdı gene ona gıdıcem ama bana verdıgı dermozınc ve placenta şampuan ıyı gelmedı ozellıkle dermozinc yaglıydı daha cok doktu sacımı napcagımı bılemıyorum dht hormonunu nasıl duser bı bayanda hangı ılacla bılen varsa yazabılırmı acaba?

Back