• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nikah Almanyda Nikah icin konsolosluga nezaman basvurulur? lütfen yardim...

Melegimbenim

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
26 Nisan 2011
170
0
0
- Yurtdışı
Basliktada okudugunuz gibi arkadaslar bir arastirma yapmak istedim, kac ay öncede bas vurulmasi gerekir? ve neler lagzim olur.. islemler nekadar sürer?

almanyadaki arkadaslar yorum yaparsaniz cok sevinirim, simdiden tskler :)

Canim arkadasimin gecen günü Nikahi kiyildi. Sana detayli bilgi vereyim.
Arkadasim ve esi birlikte 8. ayda Konsolosluga basvurmuslardi. 10.ayin ortalarinda Tarih verildi.

Ikinizde Türk Vatandasiysaniz Gerekli Belgeler:

• Hangi Tarihten beri Nisanli oldugunuzu ve simdi evlenmek istediginize dair imzali bir dilekce ( bunu Konsoloslukta yapiyorlar zaten) ayrica Nufüs kayit örnegi ( buda Konsoloslukta veriliyor)
  • Ikinizinde Nufüs Cüzdanlari ve Pasaportlari, ayrica Nufüs cüzdaninin ve Pasaportlarinizin fotokopileri
  • 4-6 adet Fotograf
  • Doktor Raporu
  • Aufenthaltsbescheinigung

Zaten Konsolosluga Tarih almaya gittiginizda oradaki calisanlar size bir kagit verecek, ordada yaziyor nelerin gerekli oldugu. Ayni gün sizinle Nikah Tarihinizi belirleyecek.

Nikah kiyildiktan 1 ay sonra tekrar Konsolosluga gidip kendine yeni Nufüs ve Pasaport cikartabiliyorsun.

Eger isterseniz herhangi bir Standesamt´tada Nikahinizi kiydirabilirsiniz. Daha cabuk Tarih alinabiliyor.

Canim arkadasimin gecen günü Nikahi kiyildi. Sana detayli bilgi vereyim.
Arkadasim ve esi birlikte 8. ayda Konsolosluga basvurmuslardi. 10.ayin ortalarinda Tarih verildi.

Ikinizde Türk Vatandasiysaniz Gerekli Belgeler:

• Hangi Tarihten beri Nisanli oldugunuzu ve simdi evlenmek istediginize dair imzali bir dilekce ( bunu Konsoloslukta yapiyorlar zaten) ayrica Nufüs kayit örnegi ( buda Konsoloslukta veriliyor)
  • Ikinizinde Nufüs Cüzdanlari ve Pasaportlari, ayrica Nufüs cüzdaninin ve Pasaportlarinizin fotokopileri
  • 4-6 adet Fotograf
  • Doktor Raporu
  • Aufenthaltsbescheinigung

Zaten Konsolosluga Tarih almaya gittiginizda oradaki calisanlar size bir kagit verecek, ordada yaziyor nelerin gerekli oldugu. Ayni gün sizinle Nikah Tarihinizi belirleyecek.

Nikah kiyildiktan 1 ay sonra tekrar Konsolosluga gidip kendine yeni Nufüs ve Pasaport cikartabiliyorsun.

Eger isterseniz herhangi bir Standesamt´tada Nikahinizi kiydirabilirsiniz. Daha cabuk Tarih alinabiliyor.

cok tessekür ederim seni bana allah yolladi :))) nezamandir ariyorum soruyorum hala cikaramadiydim:) cok sagol gercekten,
ancak bir sorum daha olacak sana simdi nisanlimla ben ayri sehirlerdeyiz konsolosluga ilk gitimizde bu bütün belgeleride yanimizda götürüp tarihi vs belirlesek basvursak ve nikah günü birdaha gitsek olmazmi??? yani 2 defa gitmek yerine 1 defa gidipte hepsini haletsek olurmu öyle canim acaba??, ikimizde türk vatandasiyiz bu arada, birde doktor raporu anlamadim yani normal hausarzta gidip evlilik icin rapor denilik untersuchung falanmi yapiliyor, kan testleri filan?? ve bu raporun süresi oluyormu yani aradan 2 hafta gecse yinede gecerlimidir??

Canim olur normalde. Gerekli tüm evraklari yaniniza alabilir ayni gün Nikah tarihini belirleyebilirsiniz, sonrada Nikah icin birdaha gidersiniz. Yinede Nisanlin gideceginiz Konsolosluga ya telefon acip yada kendisi gidip sorsun daha iyi. Okudugum kadariyla Frankfurta yakin bir Sehire geleceksin, bende Frankfurta yakin oturuyordum ve Frankfurttaki Bankonsolosluktaki calisanlar cok suratsiz acikcasi. Onca yol yaparsin bos ellerle geri dönebilirsin yani.
Doktor Raporu icin Konsolosluktan bir kagit veriyorlar. Kagit bos. Sadece Isim, yas, Adres vs. yaziyor orasinida Doktor sizin icin dolduruyor. Arkadaslarim Doktora gitmisti 5dk. da halolmusutu ve evet Hausarzt´a gidiyorsun. Ve arkadasimin Doktoruda aslinda hic Kontrol etmemisti, hatta adam gülmüstü bile bu ne sacmalik diye :37: Hemen kagidi doldurmustu öylesine. 2 haftadan fazlada gecerli olur cünkü arkadasimda 8. aylarda Raporu almisti ve 9 aylarda tekrar tüm evraklari vermek icin gitmisti, hicbirseyde dememisleri.

Canim olur normalde. Gerekli tüm evraklari yaniniza alabilir ayni gün Nikah tarihini belirleyebilirsiniz, sonrada Nikah icin birdaha gidersiniz. Yinede Nisanlin gideceginiz Konsolosluga ya telefon acip yada kendisi gidip sorsun daha iyi. Okudugum kadariyla Frankfurta yakin bir Sehire geleceksin, bende Frankfurta yakin oturuyordum ve Frankfurttaki Bankonsolosluktaki calisanlar cok suratsiz acikcasi. Onca yol yaparsin bos ellerle geri dönebilirsin yani.
Doktor Raporu icin Konsolosluktan bir kagit veriyorlar. Kagit bos. Sadece Isim, yas, Adres vs. yaziyor orasinida Doktor sizin icin dolduruyor. Arkadaslarim Doktora gitmisti 5dk. da halolmusutu ve evet Hausarzt´a gidiyorsun. Ve arkadasimin Doktoruda aslinda hic Kontrol etmemisti, hatta adam gülmüstü bile bu ne sacmalik diye :37: Hemen kagidi doldurmustu öylesine. 2 haftadan fazlada gecerli olur cünkü arkadasimda 8. aylarda Raporu almisti ve 9 aylarda tekrar tüm evraklari vermek icin gitmisti, hicbirseyde dememisleri.

hmm anladim canim, haklisin o yüzden sordum bende doktor kesin bu ne böyle der yani eminim..

peki canim son bir sorum daha olacak nisanlim konsolosluga tek basina gitse o doktor kagidinida alsa ve gerekenler listesini sonra doktor raporuda tamamlayip öyle gitsek beraber,
cünkü is durumundanda ve kisa sürede mesala 2 hafta aralikla birdaha gitme gelme benim icin biraz zor olacak veya izin alacam öfff bu konsolosluktaki insanlarin hepsi zaten suratsiz anlayissiz oluyorlar onca yol gelmis insanlar haledelim islerini demezler .. of canim yaaa canim sIkIldi simdiden.. daha var zaman basvurmamiza ama yinede ya , kusura bakma seninde basini agrittim hazir seni bulmusken iyice sorim dedim :)):9:

Yok canim ne kusuru. elimden geldigince yardimci olurum tabii.
Evet Nisanlin tek basinada gidip gereken bilgileri alabilir.
Sonra tüm evraklari hazirlarsiniz birlikte gidip Nikah icin Gün ve Saat alabilirsiniz..
Simdiden hayirlisi olsun.:54:

Back