merhaba tesekkurler , benim araştırmam da o şekildeydi ama cocuk 2 yaşında nasıl oluyor yine bi kreşe verebiliyor muyum ? Bu durumda ücret ortalama ne cıkar bilgiliz var mı ? 1000 € civarı mı 500 mü 12 saat olursa 3 yasına kadarMerhabalar,
Kreş konusunu sorun etmeyin. 3-6 yaş arasi 6 saatini devlet karşiliyor. Diğer gerekli zamani siz satin aliyorsunuz (Hessen elayeti).
Güzel bir Kreş bulmak zor ama benden size tavsiye paraya kiyip 12 saatlik alin. Kreşler para kazanma uğruna sizin cocuğa öncelik tanirlar. Ücretini zaten geliriniz belirliyor.
Yaklaşik 5 bin Euro gecim icin yeterli ama lükse kacamazsiniz bu gelirle.
merhaba tesekkurler , benim araştırmam da o şekildeydi ama cocuk 2 yaşında nasıl oluyor yine bi kreşe verebiliyor muyum ? Bu durumda ücret ortalama ne cıkar bilgiliz var mı ? 1000 € civarı mı 500 mü 12 saat olursa 3 yasına kadar
merhaba tesekkurler , benim araştırmam da o şekildeydi ama cocuk 2 yaşında nasıl oluyor yine bi kreşe verebiliyor muyum ? Bu durumda ücret ortalama ne cıkar bilgiliz var mı ? 1000 € civarı mı 500 mü 12 saat olursa 3 yasına kadar
Ayy nasıl oyle bişey oluyor ya kreşle ilgili mi başka secenek yok muAyrica, Almanyada kreşler asla Türkiyedeki gibi değiller.
Mesela burda genelde 8-12 cocuğa sadece bir ögretmen bakiyor (kadin/erkek karişik). Buna bakim denemez tabiki. Cocuklar biraz mogli gibi büyüyorlar.
Kimse cocuk ne yedi, nekadar yedi gibi bilgi vermiyor. Kreşlerde Kamera vs. yok.
Gecende başka bir cocuk benim oğlumun (15 aylik) yanağini isirmiş. Ögretmenler biz görmedik diyip işin icinden siyiriliyorlar.
Oğlum yemek yedimi, yediyse ne yedi bilmiyorum mesela. Firsatim olsa vermezdim kreşe ama mesleğimden 3-5 yil uzak kalmak malasef mümkün olmadi.
Ayy nasıl oyle bişey oluyor ya kreşle ilgili mi başka secenek yok muyemek takibi ve zarar gelmemesi en önemli şey
Bu 275€ aylık mı haftalık mı peki anlayamadım onu 45 yazıyor o haftalık saati sanırımEvet, verebiliyorsun. Almanyada 6 haftadan sonra verilebiliyor.
0-2 yaş arasi yaklaşik 275 Euro ödeniyor (maximum bakim zamani).
Bu 275€ aylık mı haftalık mı peki anlayamadım onu 45 yazıyor o haftalık saati sanırım
Cok iyi 45-55 saat haftalık saat mi peki aylık değil dimiAylik ödeniyor. 45-55 saat arasi olan tarife icin.
Cok iyi 45-55 saat haftalık saat mi peki aylık değil dimi
Bu maaşlarla göç etmeye değmez hiç.
Standart bir hayat yaşarsınız ve çok bi birikim olmaz.
Üstüne piskolojik yıpranma. Alışma süreci.
Eğer maddi olarak düzelme birikim istiyorsanız yazılım sektöründe Amerika daha mantıklı.
Ya bu kreş olayı bizim arkadaşlarla aramızda hep dalga muhabbeti oluyor. Türkiyede el bebek gül bebek, evde hurmalarla tatlandirilmis besinlerle özenle büyüttüğümüz çocuklar burda kreste tüm gün sadece şeker yiyor diyeAyy nasıl oyle bişey oluyor ya kreşle ilgili mi başka secenek yok muyemek takibi ve zarar gelmemesi en önemli şey
Ya bu kreş olayı bizim arkadaşlarla aramızda hep dalga muhabbeti oluyor. Türkiyede el bebek gül bebek, evde hurmalarla tatlandirilmis besinlerle özenle büyüttüğümüz çocuklar burda kreste tüm gün sadece şeker yiyor diyeistisna var mıdır bilemiyorum bir sürü farklı kreşe giden çocuklu arkadaşım var, hepsi de bu sağlıksız yeme içme işinden çok şikayetçiydi. Belki bizler çok fazla kafaya takiyoruz bilemiyorum çünkü çocuklarda bir sağlık sorunu olduğu da yok özel ilgi, bugün ne yaptın ne etti, ne yedi gibi çok üstüne dusme durumu da yok. Eğer beklenti, herkesle eşit standart ve stabil bir egitimse doğru yerdesiniz. Yok turkiyedeki gibi olsun ilgi alaka, beslenme, WhatsApp grupları, fotolar videolar olsun derseniz üzer. Bilip gelin. Tabi aylardır boş yer bulamadigi için işbaşı yapamayan arkadaşlarım da var, savaş sonrası her ama her konuda bekleme listeleri uzadı.
Bence en iyisini yapıyorsunuz, cehalet mutluluktur hiç sormayın bile ne yemiş diyeŞeker ve beyaz ekmek :) hepsinin elinde dünden kalma Brötchen. Kuru ekmek kemiriyorlar resmen.
Kişin yanaklari, elleri, sümüğü akip donmuş şekilde aldim kreşden.
Evde aşiri pimpirikliyim yeme icme konusunda ( tereyağini bile kendim yapiyorum) ama kreşde ne yiyor ne iciyor hic haberim yok.
Haftalik plana bakiyorum ona göre kahvalti ve aksam yemeğini dengeliyorum.
Almanya'ya nasıl gidiyorsunuz ya bedava yasicaksin deseler gitmem. He hıc gitmiş de değilim ama nedense itici geliyor
Bence en iyisini yapıyorsunuz, cehalet mutluluktur hiç sormayın bile ne yemiş diyezaten her gün ya doğumgünü olur ya başka kutlama, mutlaka o tatlılar pastalar yenecek karda kışta bahcedeler zaten, bence sağlıksız beslenmeyi böyle açık hava ve bol hareketle telafi ettikleri için hasta olmuyor bebeler bu kadar kötü beslenmeye rağmen. Kreş çıkışı hepsi sokak çocuğu gibi görünüyor ya çok komikler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?