Almanya'ya gitmek için bebeklere pasaport ve vize alınır mı?

basarans

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
12 Temmuz 2012
641
135
Merhaba,
Almanya'ya gideceğiz aralık ayında inşallah. 1 yaşında bir kızım var, aralık ayında 14 aylık olacak ona pasaport ve vize almak gerekir mi? Benim pasaportumda çocuklar için ayrılmış bir alan var oraya mı işliyorlar yoksa ayrı pasaport mu alınıyor, vize alınıyor mu? Uçağa bebek arabası alıyorlar mı? Aralıkta Almanya (Frankfurt) çok soğuk oluyormuş, gerçekten öyle mi?

Bir de fuar için gitmek zorundayiz, otelde kalmamız gerekiyor, otellere yazdım rezervasyon için, ödeme istiyorlar haklı olarak. Vize sırasında da nerede kalacaksınız, uçak biletini aldınız mı diye soruyorlar diye biliyorum. Biz otel ve uçak biletini ödersek ve vize çıkmaza ne olacak? Ödediğimiz ücretleri geri alma şansımız var mı?

Yardımcı olursanız çok sevinirim çünkü büyükelçilik çok uzak ve telefonla ulaşamıyorum.

Ve son sorum fuar Frankfurt/Main'de, hangi hava alanında inmemiz gerekir bilgisi olan varsa ne olur paylaşsın, yoksa minicik bebekle oralarda sefil oluruz valla:))))

Evet, pasaport da, vize de gerekiyor. Son pasaport düzenlemelerine göre, AB düzenlemeleriyle de uyumlu olarak, her şahsın doğumdan itibaren ayrı pasaportu olmak zorunda.
Eski ve çocukların anne/baba üzerine kaydedildiği pasaportlar 2015'e kadar geçerli, ama sadece yeni düzenleme öncesinde alındıklarında ve halen geçerli olduklarında.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…