- Konu Sahibi Gxuxlsxuxm Sultan
-
benim cocuklarim da okula gidiyor kizim 4 üncü sinifa oglumda 1 inci sinifa gidiyor ve hic memnun degilim egitim sisteminden düpedüz ayrimcilik yapiliyor ve cocuklarimizin haklari yeniliyor
en ufak seyde haketmedigi okullara gönderiliyor gülsümün dedigi gibi bunun yüzde 60 malesef türkler
ALLAH sonumuzu hayir eder insallah
hem türkiy de hem de almanya da ögretmenlik yapmis biri olarak tek kelimeyle almanya egitim sisteminin kötü oldugunu söylemek zorundayim. hem sistem kötü hem de ögretmenler yetersiz. tr deki ögretmenlerle almanya daki ögretmenlerin brans bilgisi, yaklasimlari tartisilamaz bile. özünde de tr de 4 yada bransa göre göre 5 yilda tek bir bransi ögreniyor olmamiz oldugunu düsünüyorum. almanya da bu süre icinde ögretmenler 2 ya da 3 alanda yetistirilmeye calisiliyor. tabiki sonucta ayni sürede 1 bransi ögrenen ögretmenin üstünlügü tartisilmaz. en azinda kendim ile alman brans arkadaslarim arasinda daglar kadar fark oldugunu, benimle bransim konusunda tartimaya bile girmeye cekindiklerini hatirliyorum....
ikinci bir konu da disiplin eksikligi. ögretmenlerin yaptirim gücü yok ve bu da büyük bir disiplinsizlige sebep oluyor...
konu türk alman yunan ögrenci konusu degil tamamen alman egitim sisteminin ve egitimcilerinin yetersizligidir.... süprizzzzz
Vallaha Biricigim burda bircok Anne ile görüsüyorum karsilikli fikir alisverisi yapiyoruz ve bircoguda memnun degil...Türk olsun Alman olsun...
Hort dedikleri yerde ders yapma geregi bile duymuyorlar cocuklarla...Buna bir mecburiyetimiz yok..evde yapsinlar ödevlerini diyorlar...bütün gün disari atiyorlar cocuklari..yada resim boyayin diyorlar...benneyaptımki
Bize cok büyük görev düsüyor..veliler olarak kesinlikle hep takipte olmamiz gerek...cocuklarimizin haklarini yedirmememiz lazim...bircok türk ailesi malesef ilgisiz kaliyor...halbuki karsisinda disli anne baba gören ögretmenler ve okullar cocugada cok farkli davraniyor...
Benim oglum önümüzdeki sömstr 1. sinifa basliyor. Sanirim daha önccede foruma yazmistim ama o zamanlar daha bu kadar icine girmemistik olayin. Bana 1. sinifta ve daha sonra yasanan sorunlardan bahsedebilirmisiniz? Genelde baktim herkes kötü egitim otorite boslugu demis ama benim 3 yil kindergartenda gördügüm cocuklar gayet düzgün hazirlaniyorlar ilkokula. Benim ogluma hiperaktif bu yerinde durmuyor dedikleri halde sorunu cözdük cok sakin 1 saat konsantrasyonunú koruyabilyor su an ayrica almancasida cok cok iyi . Benim sorun diye gördügüm bu ikisi bunun disinda yasadiklariniza bana örnek verirmisiniz? Bilmedigim dikkatli olmam gereken neler olabilir?Tesekkür ettim.
Benim oglum önümüzdeki sömstr 1. sinifa basliyor. Sanirim daha önccede foruma yazmistim ama o zamanlar daha bu kadar icine girmemistik olayin. Bana 1. sinifta ve daha sonra yasanan sorunlardan bahsedebilirmisiniz? Genelde baktim herkes kötü egitim otorite boslugu demis ama benim 3 yil kindergartenda gördügüm cocuklar gayet düzgün hazirlaniyorlar ilkokula. Benim ogluma hiperaktif bu yerinde durmuyor dedikleri halde sorunu cözdük cok sakin 1 saat konsantrasyonunú koruyabilyor su an ayrica almancasida cok cok iyi . Benim sorun diye gördügüm bu ikisi bunun disinda yasadiklariniza bana örnek verirmisiniz? Bilmedigim dikkatli olmam gereken neler olabilir?Tesekkür ettim.
selam gülsüm sultan cok güzel bir konuya deginmissin.bu kadar kötü bir egitim sistemini almanyaya hic yakistiramiyorum.her sene cok kötü secilen alman egitim sistemini düzeltmeye cailitikca almanya dahada batiyor,hatta bunu cocuklarimizdan cikariyorlar.yabancilarin hakki yeniyor bu dogru ,cevremde bunu yasayan cok var,yabancilarin caliskan olmasini hazmedemeyen cok egitimci var malesef.benim kizim bu sene okula basliycak bazi testlerden geciriyorlar ve mektupla haber verdiler cocugumuzdan sikayetleri yani test sonucuna göre kizim kalem tutmasini beceremiyormus,boya yapmayi beceremiyormus,10 a kadar sayamiyormus vs vs ....ben mektubu görünce sok oldum benim kizim daha okula baslamadan ondan cok sey bekliyorlar,daha o oyun cocugu sinir oldum acikcasi. bakalim bizi daha neler bekliyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?