Slm aylin.... Bende hep TR de yasamak istedim.... Bende burda dogdum burda okudum....
23 yasindayim, üniyi okudum bu zaman icinde bir dönem izmirde okudum....
Gel gör simdi istanbula gelin gidecegim seneye....
Öncelikle sunu söylemek istiyorum sana, okulda yaptigin hic bir sey daha sonra okuyacagin seylerle bir alakasi yoktur bu yüzden rahat ol derim.
Ikincisi sen bu 4+ hangi derste aldin? Dil bilgisinin cok büyük bir payi yok. Yani lisede daha cok backround ve interpretation agirliklidir.... Tabii ki filim falanda izleye bilirsin almancani düzeltmek icin. Ama en cok daydayi kitaplardan bulursun yada cevrende.
Ilgini ceken seyleri oku, bak
Sana bi öneride bulunayim
Peter prange - harem
Hem osmanlidan bahsediyor hemde bir roman...
Baska bir önerim su olur, kendine ufak bir is bul, ama almanlarin arasinda calis.... Cevreni degistirmen her yönden bir artidir.....
TR de yasamaya gelince.... Burda yasadiktan sonra TR nin her tarafinda yasayip uyum saglaman zordur..... Yani yasamak istedigin yeri iyi secmen lazim... Zorluklari da coktur guzellikleride... Her sistemin yanlislari vardir sonucta....
Benden tavsiye: abiturunu yap, üniye basla, bir sene TR de oku ona göre hareket edersin... Ohrenci yillarinda birsey kayip etmiyorsun sonucta irda okuyorsun...
Canim, kopf hoch, dass wird schon...