Almanyadan Türkiyeye Gelin Gidenler/Gitmek isteyenler! NEDEN? Paylasalim...

aylin90

9.Takm•Bşlgç 128kg•Gncl 103.3kg•hdf 80kg•boy 168
Kayıtlı Üye
18 Mart 2009
8.660
3.741
Merhaba kizlar ben Aylin. NRW de dogdum büyüdüm... ve Fachabi yapiyorum (lise son) Meslegim var ama is bulamadigimdan okulu bitireyim dedim.
15 ay issizlikten sonra anladimki almancam baya kötülesmis. Evde hep türkce konusuluyor... ve kücüklügümden beri almancada cok zorluk cektim...
Karnemde hep 3 vardi, ama simdiki okulda 2 kere 4+ yazdim, moralim cok bozuk...

ben bu Almanyaya alisamadim :KK5: almanca konusmayi sevmiyorum!!!!!!!!!!!!!!!
Türkceyi ana dilim gibi nasil ÖZGÜVENLE konusuyorsam, ALMANCAYI da böyle konusmak isterdim ama malesef olmuyor! olmuyor !
ve bu beni coooooooook üzüyor... kitap oku demeyin... sadece kitap okumaklada olmaz... icimden gelmiyor.
isinamiyorum bu millete....

Ne vardida burda dogdum :KK5: KESKE türkiyede dogsaydim... orda mimarlik okusaydim...
Studiuma gitmeye bile korkuyorum sirf Dil probleminden....

Sizlere sorum.... Almanyadan Türkiyeye giden oldumu? Evlendi felan...
Zorluk cekiyormusunuz? (nelerden?)
Memnunmusunuz (nelerden?)

Neolur birseyler yazin anlatinn ordaki hayati.... gercekleri...

inanin kendimi buraya ait HISSETMIYORUUUUUUMMMMMM

haftalarca agliyorum... is bulamiyorum... okulda kendimi yabanci hissediyorum...
$akir $akir konusamadiktan sonra almanyaya neyime yararki :KK5:

Bauzeichner (mimari cizimci asistani) bu meslegi yaptim... Türkiyede is bulabilirmiym oraya gitmis olsam....

Birseyler anlatin....

Slm aylin.... Bende hep TR de yasamak istedim.... Bende burda dogdum burda okudum....

23 yasindayim, üniyi okudum bu zaman icinde bir dönem izmirde okudum....
Gel gör simdi istanbula gelin gidecegim seneye....

Öncelikle sunu söylemek istiyorum sana, okulda yaptigin hic bir sey daha sonra okuyacagin seylerle bir alakasi yoktur bu yüzden rahat ol derim.
Ikincisi sen bu 4+ hangi derste aldin? Dil bilgisinin cok büyük bir payi yok. Yani lisede daha cok backround ve interpretation agirliklidir.... Tabii ki filim falanda izleye bilirsin almancani düzeltmek icin. Ama en cok daydayi kitaplardan bulursun yada cevrende.
Ilgini ceken seyleri oku, bak
Sana bi öneride bulunayim

Peter prange - harem

Hem osmanlidan bahsediyor hemde bir roman...

Baska bir önerim su olur, kendine ufak bir is bul, ama almanlarin arasinda calis.... Cevreni degistirmen her yönden bir artidir.....

TR de yasamaya gelince.... Burda yasadiktan sonra TR nin her tarafinda yasayip uyum saglaman zordur..... Yani yasamak istedigin yeri iyi secmen lazim... Zorluklari da coktur guzellikleride... Her sistemin yanlislari vardir sonucta....

Benden tavsiye: abiturunu yap, üniye basla, bir sene TR de oku ona göre hareket edersin... Ohrenci yillarinda birsey kayip etmiyorsun sonucta irda okuyorsun...

Canim, kopf hoch, dass wird schon...

merhaba aylin, seninle neredeyse ayni durumdayiz. Ben Verkäuferin olarak Ausbildung yaptim gecen sene bitti.karnemin not ortalamasi "1,5"...IHK prüfung´da genel notum "2" ve halen is ariyorum. tesettürlü olunca 3 kat degil 4 kat daha zor is bulmak maalesef. benimde almancam cok mükemmel degil...yazilida cok iyiyim cok sükür ama günlük hayatta almanca konusmadigim icin konusmada yani sohbet etme bábinda iyi degil...kendime bir hedef koydum almanca okuyacagim diye..benim ilgimi ise "orientalisch" yani bizim kültürümüze yakin kitaplar cekiyor o nedenle türkceden almancaya cevrilmis kitaplar aliyorum/almaya calisiyorum.ben hep almancam kötü diyorum ama lisedeki ögretmenlerim hatta almanca ögretmenim bile okumami tavsiye edince bende devam okumaya karar verdim..fachabi yi yarida birakmistim bu sene okula baslicam ve seneye bitircem insaallah ..sonrada betriebswirtschaftslehre okumak istiyorum. senin gibi türkiyeye temelli dönmeyi düsünüyorum ama yagmurdan kacarken toluya yakalanmak istemiyorum. dönersemde okuduktan sonra düsünüyorum ..alisabilirmiyim bilmiyorum ..bende bu konu hakkinda konu acacaktim senin basligini gördüm ...yanliz degilmisim dedim...

Slm aylin.... Bende hep TR de yasamak istedim.... Bende burda dogdum burda okudum....

23 yasindayim, üniyi okudum bu zaman icinde bir dönem izmirde okudum....
Gel gör simdi istanbula gelin gidecegim seneye....

Öncelikle sunu söylemek istiyorum sana, okulda yaptigin hic bir sey daha sonra okuyacagin seylerle bir alakasi yoktur bu yüzden rahat ol derim.
Ikincisi sen bu 4+ hangi derste aldin? Dil bilgisinin cok büyük bir payi yok. Yani lisede daha cok backround ve interpretation agirliklidir.... Tabii ki filim falanda izleye bilirsin almancani düzeltmek icin. Ama en cok daydayi kitaplardan bulursun yada cevrende.
Ilgini ceken seyleri oku, bak
Sana bi öneride bulunayim

Peter prange - harem

Hem osmanlidan bahsediyor hemde bir roman...

Baska bir önerim su olur, kendine ufak bir is bul, ama almanlarin arasinda calis.... Cevreni degistirmen her yönden bir artidir.....

TR de yasamaya gelince.... Burda yasadiktan sonra TR nin her tarafinda yasayip uyum saglaman zordur..... Yani yasamak istedigin yeri iyi secmen lazim... Zorluklari da coktur guzellikleride... Her sistemin yanlislari vardir sonucta....

Benden tavsiye: abiturunu yap, üniye basla, bir sene TR de oku ona göre hareket edersin... Ohrenci yillarinda birsey kayip etmiyorsun sonucta irda okuyorsun...

Canim, kopf hoch, dass wird schon...

Öncelikle cok tsk ederim bana yazdigin icin... görüyorumki seninde benim türkcem kadar türkcen süper... keske almancayida böyle yazabilsek... degisik degisik verben mesela :)

kitap önerin icinde tsk ederim... okumayi bende istiyorum... kitabi elime almiyorum bile ve buna sinirrrrr oluyorum
ILGI alanimi bitürlü yakalayamiyorum belkide... ask kitaplari felan... yada TR den almanyaya gelen türkler, zorluklari felan, böyle kitaplarda ilgimi cekiyor aslinda...
bi bakarim önerdigin kitabada bakicam simdi..

FACHABI bitiyor haziranda :) ALLAHA COK SÜKÜR... ve MIMARLIK okuycam ins eylülde... bakalim alinirsam.. yani okuycam fachhochschule.. (uni)
ondan sonra allah kerim...

dedigin gibi, okulda yaptigimiz hicbirsey gelmiyor gercek hayatta...
Deutsch almanca sinavlarindan nefret ediyorum.. en cok ondan kurtulacagim icin seviniyorum...
Sadece ilgi alanlarimda derslerim olucak unide. ve buna cok seviniyorum...

benim sorunum.. KONUSMAK... mesela sunum cok olucak uni de... modelle bauen yapicam. maket yani yapicam. ve bunlari sunmam gerekiyor...
ah ah türkce olsa neler neler derim.. iste almancasini yapamiyorum iyi... yani bir cümle unuttugumda toparlayamiyorum...
bununla ilgili bir kitapda alabilirim bi bakarim :))

merhaba aylin, seninle neredeyse ayni durumdayiz. Ben Verkäuferin olarak Ausbildung yaptim gecen sene bitti.karnemin not ortalamasi "1,5"...IHK prüfung´da genel notum "2" ve halen is ariyorum. tesettürlü olunca 3 kat degil 4 kat daha zor is bulmak maalesef. benimde almancam cok mükemmel degil...yazilida cok iyiyim cok sükür ama günlük hayatta almanca konusmadigim icin konusmada yani sohbet etme bábinda iyi degil...kendime bir hedef koydum almanca okuyacagim diye..benim ilgimi ise "orientalisch" yani bizim kültürümüze yakin kitaplar cekiyor o nedenle türkceden almancaya cevrilmis kitaplar aliyorum/almaya calisiyorum.ben hep almancam kötü diyorum ama lisedeki ögretmenlerim hatta almanca ögretmenim bile okumami tavsiye edince bende devam okumaya karar verdim..fachabi yi yarida birakmistim bu sene okula baslicam ve seneye bitircem insaallah ..sonrada betriebswirtschaftslehre okumak istiyorum. senin gibi türkiyeye temelli dönmeyi düsünüyorum ama yagmurdan kacarken toluya yakalanmak istemiyorum. dönersemde okuduktan sonra düsünüyorum ..alisabilirmiyim bilmiyorum ..bende bu konu hakkinda konu acacaktim senin basligini gördüm ...yanliz degilmisim dedim...

bende issiz kaldim cnm 15 ay... almancam kötülesti... bizde evde tek türkce konusuyoruz... almancayi sevmedigimden düzeltemiyorumda :))
yanliz degilsin cnm :)) dur bakalim bi okuyalimda ondan sonrasi allah kerim
BWL erkek arkadasimda okuyor :)) ilerde TR de calisabiliriz...

Benim türkcem iyi oldugu icin Türkiyede yasamak bana daha cazip geliyor cünkü kendimi YABANCI gibi hissetmicem
burda yabanciyim..............

Konusmada sorun yasiyorsan ve Almancayi burada bu kadar yasamana ragmen hala beceremiyorsan Architekturstudium'u unut. Architekturstudium besteht aus Präsentationen, du musst offen sein auf Leute zugehen können. Wenn du dein Studium schaffst, brauchst du Aufträge, da du nicht reden kannst kannst, bleiben dir nur die Türken über, und die haben eh viel zur Auswahl, also bleibt dir nur noch Heimreise über.
Nach Fachabi empfehle ich dir Ausbildung zu machen.

almanyada 2 yıl yaşadım ve bir süre bende işsiz kaldım ve bulamiyordum sonra zor bir işe başladım mutfakta ve cok hak iyiyorlardı3 ay sonra terk ettim işi saat ücretim 4.5E ödüyorlardı ve ben aushilfe olarak calışıyordum yani sigortasız almanyadaki insanlar acımazsız ve cok souk egoist kendilerinden haric kimseyi düşünmüyorlar ve zorda kalsan kimsenin umrunda deil tabi hepsi bir deil iy insanlarda var ama cok nadir. okadar sıkılmıştım ki almanyadan ve yanlızlıktan kimsenin beni anlamadını düşünüyordum. ve gitikce kendime kapanıyordum sonra eşimle tanıştım interneten yani facebooktan o burda istanbulda yaşıyordu ve ben onu almanyaya alamadıma göre sigortam yokdu ya yeterince para kazanmıyordum o yüzden ben geldim istanbula ve şu anda evli ve mutluyuz kücük oulumuz doudu ve gayet mutluyum buraya geldim diye buranın insanları sım sıcak herkeze acık ve yargısız yardımı sever kendimi cok daha iy hisediyorum tabi bazı eksikleride var türkyenin onlardan biride madi güvensizlik. işten cıksan hic gelirin olmuyor devlet yardım etmiyor cocuk parası yok okular kurslar pahalı kreşler cok pahalı almanyada gibi deil iyicek icicek pahalı bizde sadece eşim calışıyor ve para yetmiyor bazen ama bunlara ramen mutluyuz. buraya gelmeseydim bukadar harika bir insanla evli olmazdım

X