Almanya'dan döndü, evinde Suriyelileri buldu

Chess

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2009
53.296
42.833
898
$almanya-dan-dondu-evinde-suriyelileri-buldu-4633299.Jpeg

ALMANYA’da uzun yıllar çılıştıktan sonra emekli olan ve zamanının bir bölümünü Almanya’da, bir bölümünü de Bursa’nın Yıldırım İlçesi’ndeki evinde geçiren 75 yaşındaki Hasan Sertel, Almanya’dan 3 hafta önce geldiği evine Suriyelilerin yerleştiğini görünce şoke oldu.

Sebile ÇETİN- Mehmet İNAN/BURSA, (DHA)

İlk eşinin ölümünün ardından 1.5 yıl birlikte oturduğu, 8 yıl önce de resmi nikah yaparak evlendiği eşi 56 yaşındaki Bahar Sertel’in 2 katlı evi Suriyelilere kiralandığını ve ortadan kaybolduğunu öğrenen Sertel, "Karım beni de, Suriyelileri de dolandırmış. Bir yıllık kirayı alıp gitmiş. Evimin içinde eşyalarım, paralarım da vardı. Hiç birisini alamıyorum" dedi.

Almanya’ya 1969 yılında işçi olarak gidip çalışarak, Merkez Yıldırım İlçesi’ne bağlı Şükraniye Mahallesi’nde iki katlı ve iki daireli ev yaptıran 5 çocuk sahibi Hasan Sertel, ilk eşi öldükten sonra 1.5 yıl dini nikahla yaşadığı Bahar Sertel ile 8 yıl önce resmi nikah kıyarak evlendi. Eşini Türkiye’deki evinde bırakan Sertel, bazen Almanya’daki çocuklarının yanında, bazen de Bursa’daki evinde eşiyle birlikte kalıyordu.

EŞİ YERİNE SURİYELİ’LERLE KARŞILAŞTI

Yazı geçirmek üzere 3 hafta önce Türkiye’ye gelen Hasan Sertel, evinde eşi yerine Suriyeli’lerle karşılaşınca şok geçirdiğini söyledi. Eşinin iki katlı evi Suriyeli’lere kiraya verip bir yıllık kirayı da peşin alarak ortadan kaybolduğunu öne süren Sertel şunları anlattı:

"Karım beni de, Suriyeli’leri de dolandırmış. Bir yıllık kirayı alıp gitmiş. Evimin içinde eşyalarım, paralarım da vardı. Hiç birisini alamıyorum. 1.5 yıl imam nikahlı yaşadıktan sonra 8 yıldır evliyiz. Mustafakemalpaşa’da da bir evim, Altınoluk’ta bir yazlığım var. Bunları kendi üzerine istiyor. Almanya’dan ve buradan emekliyim. Buradaki emekli maaşımı 11 aydır eşim çekiyordu. Şu an kendisine ulaşamıyorum. Ya kaçtı, ya da birileri tarafından kaçırıldı."

Kendi evinin önünde 3 haftadır otomobilinin içinde yattığını belirten Sertel, Suriyelil’eri evinden çıkartamadığını, eşi ile ilgili de savcılığa suç duyurusunda bulunacağını kaydetti.

beraber oturmayacağın kadını niye nikahladın amca, olacağı bu:27::27:

Suriyelilerde kira ödemişler..resmi nikahlı eşi kiraladıysa çıkartamaz herhalde..

kendi memleketimizde turiste döndük..öyle rahatlarkı,sanki buraların ağa paşası onlardı..

(olayı surıyelılerden sıkıntısı olan vatandaş olarak ele almış bulundum:))

Son düzenleme:
olabilir arada kaç yaş fark var gelmişin 75 yaşına, bu yaştan sonra adamla evlenen kadının neden evlendiği gayet açık

babamımnda tek arzusu genç bir hatunla evlilik yapabilmek allah şaşırtmasın ne diyim..:27:erkeklere 40 ından sonra oluyor bazen sanırım:44:

kendi memleketimizde turiste döndük..öyle rahatlarkı,sanki buraların ağa paşası onlardı..

(olayı surıyelılerden sıkıntısı olan vatandaş olarak ele almış bulundum:))

bence Erdoğanın Türkiyeye en çok verdiği zarar..savaştan kaçan insanları sınırda tutmalıylardı orada yiyecek,içeçeck giyim sağlık gibi ihtiyaçlar karşılanabilirdi gerek yoktu..İstanbul zaten çok göç alan bir bölge..kalabalık hava kirliliği vs..vatanımızda herkez büyük şehirlere göç etmiş zaten..

hadi ya,:1: kaç yaşında canım

65 chesscim..erkek kardeşimde 29 yaşında geçen kış taksideyiz..şoföre çift düğün yapıcam diyo..:27::26:allah akıl fikir versin bunama başlangıcı olabilirmi acaba:44:

hergün iett ye dalıyorlar yaşadığım seylerden biraz anlatayım

geçen gün iett ye bindiler 10 kişi akbil yok basmak yok ses çıkarmak yok.
şoför dedi
hadi bakalım basın sizde
ses yok anlamazdan geliyorlar
sonra bir daha dedi
i m syrian mı ne dedi biri
inin o zaman dedi
sonra güle güle indiler resmen amaçları sömürü.gayet genctiler elbiseleri de iyiydi .yanlarında da kızlar vardı çok eğleniyorlar sanırım insanları enayi saymaktan

geçen de de minibüse bindiler yine 10 kişi soför dedi para para ses yok
eliyle para işareti yaptı yine ses yok
sonra üsteledi 2 tl falan verdi zorla
ee bu az dedi
sonra baktı ses yok bişe demedi yani böyle sey olmaz hepsi de yakın yerlerde iniyor dilenmek amaçları bdie yüzsüzlük diz boyu
ne diyim acıyamıyorum ....

65 chesscim..erkek kardeşimde 29 yaşında geçen kış taksideyiz..şoföre çift düğün yapıcam diyo..:27::26:allah akıl fikir versin bunama başlangıcı olabilirmi acaba:44:

65 yaşında da bunanmaz daha ama, hormonal bi durum herhalde, düğünde yapacak birde, inşallah kısmet bulmaz ne diyim,:26: sen bu haberleri bulup buup okut ona:27:

hergün iett ye dalıyorlar yaşadığım seylerden biraz anlatayım

geçen gün iett ye bindiler 10 kişi akbil yok basmak yok ses çıkarmak yok.
şoför dedi
hadi bakalım basın sizde
ses yok anlamazdan geliyorlar
sonra bir daha dedi
i m syrian mı ne dedi biri
inin o zaman dedi
sonra güle güle indiler resmen amaçları sömürü.gayet genctiler elbiseleri de iyiydi .yanlarında da kızlar vardı çok eğleniyorlar sanırım insanları enayi saymaktan

geçen de de minibüse bindiler yine 10 kişi soför dedi para para ses yok
eliyle para işareti yaptı yine ses yok
sonra üsteledi 2 tl falan verdi zorla
ee bu az dedi
sonra baktı ses yok bişe demedi yani böyle sey olmaz hepsi de yakın yerlerde iniyor dilenmek amaçları bdie yüzsüzlük diz boyu
ne diyim acıyamıyorum ....

bayağı oluyo ben paylaşmıştım haberi, kadını otobüste yerinden kaldırmaya çalışıyor biz oturcaz o yere diye kadın kalkmayınca suriyelilerden bi güzel dayak yiyo, polisi çağırmasına rağmen hiçbişey olmuyo, o geldi aklıma

bayağı oluyo ben paylaşmıştım haberi, kadını otobüste yerinden kaldırmaya çalışıyor biz oturcaz o yere diye kadın kalkmayınca suriyelilerden bi güzel dayak yiyo, polisi çağırmasına rağmen hiçbişey olmuyo, o geldi aklıma

yaparlar yaa beklerim zaten bomboşken gelip yanına oturmaya çalışan tavırlarını anlamıyorum.insan insandır ama bunlar da baska işler var coğu hırsızlıkta yapıyor.

canım İstanbulda babamın yanına gittim bizim evin yanındada yüksek bir apartman yapıldı mütahit hanımını boşamış 3 çocukla,suriyeli bir hanım almış,binanın en altınada Suriyeli karısının kızkardeşini yerleştirmiş..3 çocuğu var kadının bizim bahçeye girmişler kadınında başı falan açık benim gibi ondan ben anlamadım Suriyeli olduğunu,dedimki çok yakında yukarıda park var oraya götürseniz çocukları burada gürültü oluyor dedim..durmuyolar ne yapıym dedi..okadar aynen devam..hiç umrunda değildi..ben olsam hemen alır çocuğumu çıkarım..

yaparlar yaa beklerim zaten bomboşken gelip yanına oturmaya çalışan tavırlarını anlamıyorum.insan insandır ama bunlar da baska işler var coğu hırsızlıkta yapıyor.

cebinde bir kuruş yoksa tabiiki her türlü kötülüğün başlangıcı..18 yaşında var yok Suriyeli kız mütahit dediğim 60 yaşında ne diye evlensin..kuma giden bile var..başımızdakiler bunları düşünemedimi..hırsızlık yolsuzluk vs olabileceyini düşünmemiş olamazlar..benim bu partiye hiç bir empatim kalmadı..

Back