Almanyada mi türkyiede mi yasamaliyiz?

Almanya'da doğup büyüdüysen orada yaşamaya devam et.
Varsın hiç akraban olmasın annen baban orada daha ne, bütün akrabalarım Türkiye de ne faydası var bana
Ki buraya geldiğinde öyle ha deyince gidemezsin uçak biletleri vs bahane olur, aileni kaç ayda kaç yılda görüceksin
Kaynanan huzursuzmuş bir de daha ne diye Türkiye de yaşamak istiyorsun

ben yaptim seyin arkasinda duruyorum!! sadece hadini asiyorsun bence! Modernlik yil olmus 2015 deyipde herkesin altina yatmak mi dogrusu oluyor? eger bunu yanlis olarak görüyorsan baska bir uslupla konus diyorum! fantazi nedir ben o lafa takildim.. Bence senin hayatin fantazi olmus :KK66:
Akrabamla sevişecek kadar midesiz değilim en azından. :)

Aynen aynen. Bir de bişey dendiği zaman dokunuyor. Yaptıkları şeyin arkasında dursalar hadi neyse. Adam mı kalmamış? Ya da bunlar evde kaldılar herhalde, akrabayla evlenecek kadar, baksana. Hadi eskiden yapanlar cahilmiş, hadi Türkiye'dekiler hâlâ cahil oldukları için akraba evliliği yapıyor da bu ne arkadaş? Bal gibi de akraba fantezisi işte.

benim akraba evliligi yapmam geri kafalik olsun hadi.. bu senin modern Hayat yil olmus 2015 degisin müslümanlikla alakasi kalmamis... avrupada yasiyorum diye yari Ciplak gezip her önüme gecen erkege mahremimi göstermem gerekmiyor:KK66: anladin mi! eger sen bunu Dogru olarak görüyorsan ozaman böyle yasa.. ben akraba fantazisi yapacagim :KK66: cünkü cok ama cok cahilim okumamisim evde oturup örgü yapmisim hep :KK66: cahilik bu ya sen modern ol.. ol ki cehennemde yanmak icinde insanlar lazim :KK66: Allah büyük seni ona havale ediyorum..

Benim anlamadigim nokta , Almanya'da buyumus kizlarin hemen hepsi ayni kafada, akraba evliligi pesinde.
Yani Avrupa'nin ortasinda buyuyup Ortacag kafasi yasamak cidden garip. Hic mi aldiklari egitimden, etraflarindaki kulturden etkilenmez bu insanlar?

Sana gelince konu sahibesi yasin genc, sevdim demissin eyvallah ama bu evlilik meselesi bana zor geldi , yani sartlar yuzunden. Insanlar kimleri unutmuyor ki, yasin da genc, bir uzulur iki uzulur, unutursun, sonra da etrafina bakinmaya baslarsin zaten.

Gercekten mi? Bende Almanya´da yasiyorum etrafimda hic yok akraba evliligi yapan :)

Bende almanyada yasiyorum ve ailene hak veriyorum. O almanyaya gelse burda nasil is bulacak ? burda okuyup mesleksahibi olanlar bile zor is bulurken. Sen türkiyeye gitsen mecburen kaynananin yanina gitmen gerekecek, akrabalarinin orda olmasi kaynananin seni ezmesine mani olamicak. Bence hic bir zaman aileni karsina alma, heleki böyle bir konuda. Hem insan baska bir ülkede olan birine nasil bir kac hafta icinde asik olabiliyor ve bu insan icin ailesini üzebiliyor anlamis degilim. Akraba evliligi olacak olmasida cabasi tabiki

benim akraba evliligi yapmam geri kafalik olsun hadi.. bu senin modern Hayat yil olmus 2015 degisin müslümanlikla alakasi kalmamis... avrupada yasiyorum diye yari Ciplak gezip her önüme gecen erkege mahremimi göstermem gerekmiyor:KK66: anladin mi! eger sen bunu Dogru olarak görüyorsan ozaman böyle yasa.. ben akraba fantazisi yapacagim :KK66: cünkü cok ama cok cahilim okumamisim evde oturup örgü yapmisim hep :KK66: cahilik bu ya sen modern ol.. ol ki cehennemde yanmak icinde insanlar lazim :KK66: Allah büyük seni ona havale ediyorum..
Sen gerçekten Almanya'de büyüyüp eğitim aldığına emin misin? Şu konuşmalara bak. Açtığın konu gerçek mi? Türkler Almanya'yı batırdı derlerdi de inanmazdım. :) Türkleri istemiyor oradakiler, neden istemedikleri de belli.

Şimdi üvey vs de olsalar bi kan bağı var arada
ha olmuyor mu oluyor evleniliyor falan benim asla hoşlandığım bi durum değil. acayip geliyor bana. neyse o senin tercihin. ben anlayamıyorum.
aileler arasında çok sorun çıkabilir çünkü zaten annen sevmiyormuş sevgilinin annesini.
türkiyede iş bulman sıkıntı olabilir
o gelse orada iş bulması sıkıntı olabilir.
ama yine de onun gelmesi daha iyi olur. yoksa kaynana seni rahat bırakacak gibi değil.
sevgilinin kazancı ne?
ayrı ev açıp seni annesinden koruyabilecek mi türkiyede?

Bende almanyada yasiyorum ve ailene hak veriyorum. O almanyaya gelse burda nasil is bulacak ? burda okuyup mesleksahibi olanlar bile zor is bulurken. Sen türkiyeye gitsen mecburen kaynananin yanina gitmen gerekecek, akrabalarinin orda olmasi kaynananin seni ezmesine mani olamicak. Bence hic bir zaman aileni karsina alma, heleki böyle bir konuda. Hem insan baska bir ülkede olan birine nasil bir kac hafta icinde asik olabiliyor ve bu insan icin ailesini üzebiliyor anlamis degilim. Akraba evliligi olacak olmasida cabasi tabiki

evet is bulmasi cok zor olacak yada fabrikada bandta calisacak. 21 yasindayken bende ayni hataya düstüm :)

ya pardon da akraba evliliği yapmayan herkes her önüne gelen erkeğin koynuna mı giriyor, yolda orası burası açık mı geziyor? Wurtsria'nın bahsettiği şey tamamen akraba evliliğinin hata olması hakkında siz neden bahsediyorsunuz. Yani bilmiyorum gencecik kızsın, çevrenden bulamadın mı birini sakat iş akraba evliliği bana göre

Ne kadar uzatiniz yaaa. Ister akrabasiyle evlenir ister evlenmez. Bu kizin kendi tercihi. Herkez kendi tercihini yapmakta özgürdür. Insanlari yaptiklari tercihlerle yargilayamazsiniz. Fazla üzerine gidiliyor konu sahibinin

Benim anlamadigim nokta , Almanya'da buyumus kizlarin hemen hepsi ayni kafada, akraba evliligi pesinde.
Yani Avrupa'nin ortasinda buyuyup Ortacag kafasi yasamak cidden garip. Hic mi aldiklari egitimden, etraflarindaki kulturden etkilenmez bu insanlar?

Sana gelince konu sahibesi yasin genc, sevdim demissin eyvallah ama bu evlilik meselesi bana zor geldi , yani sartlar yuzunden. Insanlar kimleri unutmuyor ki, yasin da genc, bir uzulur iki uzulur, unutursun, sonra da etrafina bakinmaya baslarsin zaten.

Avrupanin ortasinda büyüyüp ortacag kafasi yasamak demissiniz. Inanin avrupalilar öyle sanildigi gibi medeni degiller.
Kardesiyle iliski yasayanini bile biliyorum.

Ama genel olarak haklisiniz. Bu devirde akraba evliligi olmamasi gereken bisey.

Eğer yoksa bu harika bişey. Olmasın da zaten. 2015 yılında da olmasın akraba evliliği artık. Hayır bir de ettiği laflara bak, bu konu bana inandırıcı gelmedi.

En azindan yakin cevremde yok. Simdi yalan söylemeyim gecenlerde duygum birtane soyisimleri bile ayniydi ve cocuk treden gelicekti :)

Sen gerçekten Almanya'de büyüyüp eğitim aldığına emin misin? Şu konuşmalara bak. Açtığın konu gerçek mi? Türkler Almanya'yı batırdı derlerdi de inanmazdım. :) Türkleri istemiyor oradakiler, neden istemedikleri de belli.

Bir Türkiye gerçeği kendini modern sanan insan

Avrupanin ortasinda büyüyüp ortacag kafasi yasamak demissiniz. Inanin avrupalilar öyle sanildigi gibi medeni degiller.
Kardesiyle iliski yasayanini bile biliyorum.

Ama genel olarak haklisiniz. Bu devirde akraba evliligi olmamasi gereken bisey.

Bakin ensest farkli bir sey, sapiklik ve manyaklik. Her toplumda, toplumun kultur seviyesinden bagimsiz olarak belli yuzdelerde ortaya cikan bir ruh hastaligi. Turkiye'de de aile ici tecavuz yaygin, bu bizim toplumumuzu sapkin yapar mi? Yapmaz. Toplumu ekstremleriyle yargilayamazsiniz.

Ben de Almanya'dayim bu arada. Taciz, tecavuz yok; insanlar birbirine saygili, kimse kimseyi rahatsiz etmez, sokakta kola bacag bakan yoktur istedigini giyersin, sokaklar temiz, insanlar kibar , kufurlu konusan insan yok denecek kadar az. Medeniyet bence budur. Ben 3 yil once geldim, geldigimden beri yaptigim gozlemler boyle.

Insanlar soguk, mesafeli, akraba iliskisi, dostluk pek yok; dogrudur. Pek sicakkanli olduklari soylenemez. Lakin medeniyeti bununla olcemeyiz bence.

benim bildigim birkac kisi var. Sonradan dönecem diye kivranan gerci dönende yok orasi ayri ama her iki tarafinda gercekci olmasi gerek.

Ben katiliyorum, bu kiz 22 yasinda, yeni mezun ccuk buraya gelince tek basina evi gecindirebilecek mi?

Cocuk da issizlik gucsuzlukten bunalacak, bunun stresi de olacak.

Yani bence gulluk gulistanlik olmayacak. Romeo-Juliet olsan bunca stres ve zorluga bir noktaya kadar dayanirsin.

O yuzden konu sahibesi, bence sen cok cok iyi dusun. Karar tabi yine senin ama bana pek uygulanabilir bir plan gibi gelmedi.

Bakin ensest farkli bir sey, sapiklik ve manyaklik. Her toplumda, toplumun kultur seviyesinden bagimsiz olarak belli yuzdelerde ortaya cikan bir ruh hastaligi. Turkiye'de de aile ici tecavuz yaygin, bu bizim toplumumuzu sapkin yapar mi? Yapmaz. Toplumu ekstremleriyle yargilayamazsiniz.

Ben de Almanya'dayim bu arada. Taciz, tecavuz yok; insanlar birbirine saygili, kimse kimseyi rahatsiz etmez, sokakta kola bacag bakan yoktur istedigini giyersin, sokaklar temiz, insanlar kibar , kufurlu konusan insan yok denecek kadar az. Medeniyet bence budur. Ben 3 yil once geldim, geldigimden beri yaptigim gozlemler boyle.

Insanlar soguk, mesafeli, akraba iliskisi, dostluk pek yok; dogrudur. Pek sicakkanli olduklari soylenemez. Lakin medeniyeti bununla olcemeyiz bence.

tabiki haklisiniz. benim demek istedigim sadece avrupaninda fazla cagdas olmamasi.

Almanyanin neresinde oldugunuzu bilmiyorum ama , malesef öyle olaylar burdada yasaniyor. Duymussunuzdur sizde daha gecenlerde burda 21 yasindaki bir kiza 10dan fazla erkek tecavüz etti. Hani burdada oluyor öyle olaylar ama alman medyasi bunu cok iyi gizliyor.
Diger konulardada hak veriyorum size :)

X