Almanyada Aile birlesimi..!

RaziyErkan

Mutluyum,MutluyuZ <3
Kayıtlı Üye
9 Temmuz 2009
1.340
0
32
Acilan konulara baktim ama bulamadim bu konuyla ilgili bilgi.
Kizlar esiyle aile birlesimi yapanlardan bilgi bekliyorum lutfen..
ben alman vatandasiyim,1yildir calismiyorum sosyal yardim aliyorum esimle aile birlesimi yapicaz
Avukatim alman vatandasi oldugum icin gelir göstermemin gerek olmadigini sadece ev adresi vermem gerektigini söyledi
zaten ailemle yasiyorum,ve hamileyim :)
Gecen gün yabancilar polisine gittim memur bana cok ters konustu avukatimin beni yanlis bilgilendirdigini geli göstermem gerektigini
calismiyosam gidip turkiyede yasa dedi :18::18:
ben cok tedirgin oldum...
benim gibi ayni sorunu yasayanlar varmi? Esim 9aralikta konsolosluga basvuru yapicak

canim merhaba,hamileleigin hayirli olsun oncelikle.Biz evlenirkende boyle bir sorun vardi,ben evlenip geldim,o siralar esim issizdi,kendimize ait bir ev acmisti ve issizlik parasi aliyordu.Ben bir sene boyunca bilgisizlikten gelemedim,onlarda calismadan gelinmeyecegini saniyorlardi.sonra bir avukat buldu esim ozellikle boyle islerle ugrasan,resmi makamlara yazdigi bir mektupla vizem cikti ve geldim,avukati tuttuktan sonra hersey 1 ay icinde halloldu.Bu durumda yabancilar dairesi birsey yapamaz,aile oldugunuz icin ve sen alman vatandasi oldugun icin ,o ailenin birlesmesi lazim.Sana tavsiyem avukatin iyi degilse degistir onu,dedigim gibi bir mektup bir telefonla hersey hallodu bizde.Allah kavustursun.

cok tesekür ederimm canim.. avukatim rededemezler vizeyi dedi eger red gelirse bana gel dedi..
esim haftaya basvurucak bakalim bende görüsmeye gidicem eger gine böyle bisey derlerse netten arastirdigim kanununlari yazdirip koyucam önlerine..
babam kefil olucak bize ama bir sorun cikmasindan korkuyorum yani böyle bi hakkim varken neden kefil istiyorlar.
Almanlarla ayni haklara sahip olmuycaksam neden gectimki ben alman vatandasligina cok sacma
baziseyleri zorlastirmak istiyorlar sanirim.

Banada ayni seyleri söylemisti.Memurum cok bilincsizdi.Avukatin hakli. Babani kefil falan gösterme. Gerek yok. Gelince esin Arbeitsamta basvurursun.ilk önce esin gitsin, vizeye basvursun. sonra sen cagrilacaksin, o sirada avukata git. Esek gibi vizeyi verecekler, sonucta alman vatandasisin.Babani hic karistirma, gerek yok. Haklarindan yararlan.

insallah canim cok sagol.. en iyisi beni cagirdiklarinda tekrar avukatla görüsmek.
birsorun cikmadan gelsin esim tek istegim bu.

Babani kefil gosterme,eger oyle yaparsan o senden sorumlu olur ve bu seferde Kira ve diger ihtiyaclarinizi babaniz karsilasin der Arbeitsamt.avukat mektup yazdigi zaman,hemen Ankara konsoloslugu esinin vizesini onaylayip,pasaportunu gonderir.bende oyle oldu,ilkinde olmadi,avukatin ikinci basvurusunda hemen geldi pasaportum.sen herseyi avukat araciligiyla yap,gerekirsr yabancilar dairesinede ,mektup yazar zaten.Allah kavustursun tez zamanda,ayrilik cok zor gercekten.

Bende o yuzden dusundum yardim falan alamayiz diye.
Biz izmirden basvurucaz sanirim almanyanin okey vermesi gerkiyor
Konsolosluk ona gore vizeyi verip gonderiyor pasaportu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…