Almanya da yaşama fikri

PambukPrensess

Guru
Pro Üye
21 Ocak 2013
3.771
2.911
Merhaba hanımlar,
Bir süredir Almanya da (offenbach) yaşama fikri kafamızı kurcalıyor. Türkiye deyiz. 8 ve 5 yaşında 2 çocuğumuz var. Eşimde ben de özel sektör de yönetici olarak çalışıyoruz. Gidersek eğer kendi işimizi (lojistik) kuracağız. Yalnız olmayacağız. Sektörde aktif olarak iş yapan en yakın arkadaşlarımız ile yarı ortaklı bir sürecimiz olacak. Sosyal ortam, iş beni düşündürmüyor açıkçası.
Çocuklarım için doğru bir seçenek olur mu ? Eğitim ve sağlık imkanları bizi zorlar mı?
Aktif olarak yaşayan ve özellikle sonradan yerleşmiş arkadaşların bilgi ve tecrübeleri benim için önemli.

Eğitim için tabiki iyi olabilir ama çocuklar dile alışana kadar çok zorlanabilir içine kapanabilir duyduğum kadarıyla öğretmenler asimile olmasını da istiyor çocukların evde türkçe konuşmayın diyen öğretmenler olmuş hep bir yerde okudum. Ama alıştıktan sonra eminim her şey yoluna girecektir ilk 1-2 sene çok zorlayabilir tabi ki bir anne olarak çocuk açısından korkuyorum eğer ben gitseydim ne yapardık diye düşünüyorum daha küçük veya daha büyük olsalardı daha farklı bakardım tam ilkokul çağı çünkü. Temeli sağlam olmasını isterim ben mesela ama dediğim gibi zorlukları aştıktan sonra çocuklarınıza da en güzel imkanların kapılarını da açabilirsiniz gerçekten zor karar

X