arkadasim ciddimisin bende artik acilen ögrenmek isteyen biriyim gercekten ögrenecegimi bilsem oparaya acimiycamda bide bosa gitmesin cunku sosyal biri degilim almanlarla hic dialogum yok biraz anlatirmisin nasil pratik imkanin varmi? benim yokda okadar paraya farklari neler
Arkadasim anlatmaya calisayim. Goethe de önce seviyen belirleniyor ( her kursta oldugu gibi) ve sonra her seviye 1 aylik dönemden olusuyor, Sayet Almancan belli bir seviyede ise evet yogun 1 aylik dönem insani bir yere tasiyabiliyor, Goethe nin pahali olmasinin bir nedeni de, hergün kurstan sonra bir kültür programi var, sehrin önemli yerleri gezdiriliyor, sanirim bu program da etkili pahali olmasinda, Ben cok memnun kalmistim, Ama dedigim gibi Almancan hic yoksa Goethe ye uzun zaman devam devam etmen gerekir ki, 1 aylik kursun 955 euro oldugunu düsünürsek cok pahaliya patlar, Ben subat ayinda devam ettim, hemen martin basindan itibarende yukarida yazan bir arkadasin tavsiyesini dikkate alarak integration kursu buldum, suan oraya devam ediyorum, Tabi ki Goetheden sonra ilk günler cok bocaladim, burada sürekli sinava hazirlik sözkonusu, sürekli test yapiyoruz, ama simdi alistim, burasi biraz kalabalik, bundan da biraz rahatsiz oldum ben mesela, Goethe de 6 kisiydik , Grammatikte cok yogun bir sekilde veriliyor Goethe de, Yani sözün özü Almancan hic yoksa integration kursunu öneririm, ayligi 100 euro, evde calisan yoksa onu da ödemiyosun sanirim, benim esim calistigi icin 100 euro veriyoruz, digerlerini Arbeitsamt karsiliyor. Biraz uzun yazdim sanirim, bir de sunu yazmadan edemiycem, benim teoride bilgim fazlaydi, ama hic kullanmadigim ve kimseyle konusmadigim icin brisiyle konusmak zorunda kaldigimda elim ayagim birbirine dolaniyordu, suan bunu yenme cabasindayim, konustukca inan otomatikman beyinden agza dökülüyor bilgiler, pratik sart, kafani sisirdiysem kusura bakma, sorun olursa yaz yine, bis dann...