- Konu Sahibi Seninugruna
İngilizcem var , devlet okulları sagolsun. Kursa da gitmiştim. Yani kendimi ifade edebilirim ingilizceyle. Fena degilim. Ama ikinci bir dil öğrenmek istiyorum. Fransızca hoşuma gidiyor okunuşları filan. Ama gırtlaktan okunuşları yapamadım. Bogazım agrıdı kendimi zorladım sanırım. Bıraktım. İspanyolca öğrenelim dedik bir arkadaşla. Başladık ama bu sefer de onun okunuşları hoşuma gitmedi. Hem dedim ikisi de işime nerede yarayacak ki? Şimdi Almancaya taktım kafayı. Hem teyzem orada yaşıyor. Yani üniversitede erasmus programıyla birşeyler yapıp oraya gidebilirim. Düşünüyorum ama daha kimseye söylemedim. Aslında Almanca öğrenme takıntım,hevesim kuzenimin bana davranışı yüzünden oldu. Amcasının kızı geldiğinde almanca konuşuyorlar biz anlamayalım diye. Yani dışlıyorlar bildiğin. Bende inat ettim, öğreneceğim diye. Bu kadarda havalı olmaz ki canım insan. Tamam Almanya'da yaşıyor olabilirsin ama en az benim kadar türkçe biliyorsun konuşabiliyorsun. Kökenin Türk. Neyin havasını yapıyorsun bana? Neyse durum bu.
--
Almanca bilen var mı ? Zor mu gerçekten? Öss ye hazırlanacağım. Mezun grubundayım. Sadece dershaneye gideceğim.
Sizce öğrenebilir miyim? En azından onlara inat öğrenmeliyim diye düşünüyorum.
--
Almanca bilen var mı ? Zor mu gerçekten? Öss ye hazırlanacağım. Mezun grubundayım. Sadece dershaneye gideceğim.
Sizce öğrenebilir miyim? En azından onlara inat öğrenmeliyim diye düşünüyorum.