alman vatandasligi ve türkiyede evlilik arti yasamak

zeynep_tuana

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Ocak 2010
191
2
arkadaslar ben alman vatandasiyim üni okuyorum su anda. yazin evlenecegim türkiyede ve esimle birlikte türkiyede oturacagiz. yalniz bazi sebeplerden dolayi okulum bitmedi ve uzadi. yani evlendikten sonra okul icin arada gelip gitmem gerekecek. aklimda bir kac soru var
bir alman vatandasi bir türk ile evlilik yaptiginda halen süresiz oturumdan faydalaniyormu?
türkiyede yasadigimi bildirmem gerekiyormu? gelip gitmekte sorun cikmasin diye
ilerde dogumu burda yapip cocuklarim alman vatandasligindan yararlansin istiyorum
bunun icin simdiden almam gereken herhangi bir önlem varmi bildirmem gerekn birsey?
ve üniversitede okuyorum. nikahtan sonra soyismim degistiginde üniden diplomami alirken sorun cikarirlarmi?
bunun önüne gecmek icin kizlik soyismimide evlendigimde kullanmak istiyorum.
yalniz pasaportumda sadece kizlik soyismim yazarsa ama evlilik cüzdanimda iki soyisim.. sorun cikarmi?

nisanda pasaportumun süresi doluyor ve ben resmi nikahi subatta veya agustosta yapmayi düsünüyorum. ama hangisi daha mantikli olur bilemiyorum.
önce nikah (o zaman iki soyismi kullanamam) sonrami pasaportu cikarttirayim yeni soyismimle yoksa önce pasaportu cikarttirip (o zaman onu bahane edip iki soyismi kullanacagim) ondan sonrami nikah yapayim?????????

bi sorularim hakkinda beni bilgilendirirseniz sevinirim.
lütfen yardimci olun

ha nereye sorabilirim kim bana bilgi verir o yerleri yazarsaniz arayip oralarada sorabilirim.

Hemen hemen ayni sartlardayiz canim bende almanyada üni okuyorum ve 1-2 sene icersinde türkiyede bulunan sevgilimle evlenip türkiyeye yerlesmeyi düsünüyorum oyüzden sordugun sorularin bir kismina cevap verebilirim...

alman vatandasi oldugun takdirde süresiz kalma hakkina sahip oluyorsun bi türk vatandasiyla evli olup olmaman bu konuda hic bir etki yapmiyor ama sana sunu arastir derim almanyayi "terk etmeden" önce alman devletine haber vermek zorunda olabilirsin.

Dogum konusuna gelince bi tanidigimizin kizida türkiyede evlendi (kendisi ama türk vatandasi) 1-2 sene giris cikis yaparak türkiyede yasadi sonra hamile kalinca dogumu burda yapti ama hic biryere bir basvuruda bulunmamisti daha önceden.... o evlenirken almanyada dogum yapma gibi bi düsünceside yoktu sonradan birsekilde karar verdi.

Zaten nikah oldugunda yani resmi bir sekilde evli olunca bunu üniversiteye bildirmek zorundasin Bafög aliyormusun bilmiyorum ama eger aliyorsun oraya bile bildirmen gerekiyor ben evlendim diye ondan sonra diplomada bi sorun cikmaz ama dedigim gibi üniversiteye kesinlikle haber etmen gerekiyor.

pasaporta dair sorularina gelince neden türk danisa aramiyorsun? Internetten bi arastir bulundugun yere en yakin büyük sehir neresi (aslinda artik hemen hemen her kücük sehirdede bi türk danis var ama büyük sehirdekiler biraz daha bilgili oluyor gibime geliyor) mesela köln frankfurt stuttgart münchen. Ben köln cevresinde yasadigim icin sana kölnün numarasini verebilirim

0221 / 888 10 111 Herr Turan Özkücük

Arbeiterwohlfahrt yaz google´a aradigin sehiride ekle eminim birseyler bulursun

Birsey daha söyliyim ben türk vatandasiyim ama türkiyede yasayabilmek icin alman vatandasligina gecmeye karar vermistim bi kac ay önce ama duyduguma göre alman vatandasi biri türkiyeden evlenirse bu nikahi almanyada kabul ettirme konusunda zorluk yasiyormus oda aklinin bir ucunda bulunsun canim....umarim yardimci olabilmisimdir

Bende tam da bu konuyu arastiriyorum suan, edindigim bilgileri buraya yazabilirim..
Konu sahibi arkadas, sende durumlar nedir sonuclandi mi?

benim bildigigim almanyada haklarin hic bir zaman ölmüyor, belirli zamanlar icinde giris cikis yaptigin sürece.
tam zamani bilmiyorum, ama sorusturabilirsin

isim konusunda sana cok emin oldugum biseyi söyleyebilirim:
esin almanyaya gelmedigi sürece soyismini degistiremezsin
bende öyle kolay saniyordum ama degilmis
esinin standesamta gidip, ben esime soyismimi veriyorum, kullanabilir demesi lazimmis ALMANCA
onun disinda bi soyisim degisikligi kesinlikle mümkün degilmis.

belki eyaletten eyalete degisebilir ama benim yasadigim sehirdeki standesamt yapmiyor

ayrica bu konudaki en iyi bilgiyi einwohnermelde amt veya standesamttan alabilirsin.

Merhaba hanimlar bayadir bu konuya yazi yazilmamis ama ben bir alman vatandasi olaraj türkiyede yaşıyorum bir bebegim oldu burada dogum yaptim ve esimin soyisminide kullanıyorum esim illa almanyaya gitmek zorunda degil burada yani türkiyede bir alman konsoloslugunda soy isim beyaninda bulunabilirsiniz buda yeterli.eger baska sorulariniz olursa yardimci olabilirim belki.benim bu konuyu okumamin sebebi alman vatandasi olarak sürekli Türkiyede yaşayabilirmiyim yani çıkış yapmam gerekiyormu diye bildigim kadariyla ise mavi kart olduğu sürece istedigim kadar kalabiliri ve istedigim zaman giris cikis yapabilirim dogrultusunda.eger bu konuda bilginiz varsa lutfen paylaşın arkadaşlar.

Merhaba. Bende aynı durumdayım. Dogumlari almanya da yaptım. Şimdi cocuklar okul çağında. Abmelden yapmam gerekiyo. Bi sorun cikar mi? Bilen var mı?

Merhaba size bi sorum olacak alman vatandaşısiniz ve turkiyede yasiyorsunuz bende alman vatandasiyim ve dogumdan sonra temelli donmeyi dusunuyorum kindergeld de bi sorun oluyormu alman devletine kreisverwaltunga fln bildirmem gerekiyor mu turkiyede yasicami okul cagina gelince okulda sorun oluyor mu ve saglik sigorta nasil oluyor almanyadaki sigortan devam.ediyormu bkk aok fln gibi yere turkiyede yasicami bildirmem gerekmi lutfen yardimci olurmusuniz ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…